Merhaba kızlar. Bugün ikili tarama sonucumu almaya gittim çok şükür düşük risk çıktı doktorum rahim ağzımı ölçtü ve bir sonraki gelişinde rahim ağzında kısalma olursa dikiş atacağız dedi. Böyle bir uygulama yaptıran oldu mu? İkiz bebek olduğu için direkt riskli kategoriye geçtik ilk doğumumda erken oldu ve sorunluydu yaşaması imkansız denmişti ama çok şükür bugün kızım neredeyse 7 yaşında. Şimdi ki gebeliğim içinde çok endişeliyim iki doktorum da erken doğum olur olabildiğince tutmaya çalışacağız dedi. Bu rahim ağzı dikişi nasış atılıyor faydası oluyormuş diye duymuştum can acıtan bir uygulama mı? Bilen varsa bilgi verirse çok sevinirim.
Merhaba canim. Benimde rahim agzi kisaligim var. Ve 13. Haftamda dikis atildi. Ve en ideal bu haftalarda atilmasi gerekiyor. Zor ve agrili bir islem degil ki atilmasinda fayda var. Erken dogumun olmuş belliki rahim kisaligin var. Bi daha ki kontrolun ne zaman yani kac haftalik olacaksin.
Doktorum 12 Martta gel dedi 16 haftalık olacak ama geç olur mu İnternetten araştırdım 12 13 hafta sonrası atılıyormuş en iadeli 12-16 arası diyor. Bir de uyutuluyor mu acaba ben korkuyorum da biraz
Banada 12 haftalıkken dikiş atıldı korkulacak bir şey değil rahat olun. İsteğe bağlı genel ya da lokal anestezi yapılıyor ben lokal anestezi oldum.
Gerçi bebeklerimi sağlıkla kucağıma alacaksam canımın yanmasına da razıyım ama insan yinede korkuyor. Doktor şuan gerek yok dedi ama ben atılmasını istiyorum riske girmek istemiyorum
Ben tüp bebek yaptırdığım için gebeliğim ikiz başlamıştı daha önce yazdığım yerlerde denk geldiysen hatırlarsın senin bebekler ikiz olduğunu söylediğinde demiştim 14.haftada rahimağzına dikiş öneriyolar diye. Senin doktorun gerek yok demiş ama ikiz gebeliklerde ağırlık çok fazla olacağından aşağısı erken dönemde açılmaya başlayıp zamansız doğuma yada başka komplikasyonlara sebep oluyomuş özeldeki doktorum benim tercihime bırakmadı daha 7.haftamda uyarmıştı bunu yapıcaz yda başka yere devam edersen mutlaka yaptır diye
Evet hatırladım seni. Sen söyledin o zaman aklıma kazınmıştı doktorum da dün söyledi. Rahim ağzımı ölçtü 16. Haftada tekrar gel kısalma olursa dikiş atacağız şuan gerek yok dedi. Bende sonrasında biraz araştırdım ve 12-16 hafta civarı yapılıyormuş. Acaba 16. Geç mi olur onun endişesi var şimdi de. Acaba ağrım oldu o yüzden erken geldim diyip 1 hafta önce mi gitsem.
Gitmediyseniz bir perinatoloji uzmanına da gorunmenizde bilgi almanızda fayda var bence bu alan onların uzmanlıgı. Bu tarz onemli bir işlem yapılacaksa bildiğim kadarıyla onların yapması gerekiyor. İns saglıkla kavusursunuz.
Onemli olan dikisin erken haftalarda atilmasi. Ve erken haftalarda zaten cok belli olmaz. Bence 16. Hatfayi bekleme. Erken dogumunda olmus. Zaten risklisin. Yani kesinlikle seni korkutmak ve strese sokmak icin yazmiyorum.
Çok teşekkür ederim. İkiz olduğunu öğrendikten sonra beni direkt perinatolojiye yönlendirdiler artık doğuma kadar takibimi orası yapacak. Sanırım bu iyi bir şey sürekli olarak detaylı incelenecek yakın takip olacak dedi doktorum.
Yok anlıyorum ben demek istediğini ben en iyisi günümü beklemeden bir bahane ile gideyim doktora tekrar
12/13 cü haftalarda atılıyor genelde.Ben 2 hamilelik yaşadım ilk hamileliğimde bilgisizlik ve doktorun bilgilendirmemesi sayesinde 20 ci haftamda düşükle sonuçlanan bir hamileliğim oldu.2 ci hamileliğimde de tam 19/20 ci haftamda herşey güzel irellerken aniden kısalmam oldu yine.Doktorum dikiş(serklaj) diğer üsuli pesser(görsel yerleştiririm) koydu rahim ağzına.Ve full yatak istirahetinde 37 ci haftada doğum yaptım.Bana uyğulanan pesser narkozsuz yapıldı sadece eliyle yerleştirdi.Ama size dikiş(serklaj) yapılacaksa bu narkozla yapılıyor.Bazen dikiş sonrası kanama bile oluyor ama endişe etmeyin bu durumdan.
Arkadaşlar aşağıda detaylıca anlatmış zaten ama dediğim gibi 7.haftamda uyarmıştı beni doktorum ve 14.hafta diye vurgulamıştı. Başka doktora filanda sor istersen ne kadar erken okadar iyi şakaya gelmez taşıdığımız can lar doktorlar için değilsede bize kıymetli sonuçta
Hoşgeldiniz aramıza
Bana dikiş dedi serklaj oluyormuş sanırım bende araştırınca öğrendim. Şu an herşey çok yolunda ama ben endişelerimi bir türlü bastıramıyorum ilk hamileliğimden dolayı da tabiki psikolojik bir korkum da var
İkiz oldukları için artık normal kadın doğum bakmıyor direkt perinatoloji miydi neydi adı daha da öğrenemedim orası bakıyor orada da tek doktor var yeni gelmiş zaten aslında doktorum baya ilgili ve bilgili de hissettiriyor ama ben yinede sanırım 14. Haftamda bahane bulup gideceğim şuan 13 olduk. 14e kadar bekleyelim de tekrar rahim uzunluğu ölçerse değişme var mı belli olur en azından
Bence hiç endişe etmeyin,aksine doktorunuz önceden böyle bir tedbir gördüğü için ona daha çok güvenin.
Senle aynı mı bizim gebeliğimiz… bende bugün 13+1dim sen ve zeyy ile beraber aynı haftada 2.kişiyi bulmuşum hberim yok :)) sağlıkla gelsinler inşaallah. Bence bahane arama 14.haftanda git yekten söyle bi arkadaşım tüp bebekle ikizdi 7.haftasında fertijin doktoru uyarmış 14.haftada kesin dikiş atılmalı diye de aklım karıştı bebeklerimin sağlığı için en uygun olanı nedir öğrenmeye geldim de
Çok teşekkür ederim Doktoruma önceki doğum hikayemi de anlattım. Şimdilik Progestan verdi rahimde kısalma olursa o zaman dikiş atacağız dedi. Ah annelik ne zor. Zaman geçmek bilmiyor.