Rahim agzi yetmezligi

Hamilelikte rahim agzi kisaligi yasayan var mi neler yaptiniz

3 Beğeni

Servikal uzunluk yetmezliği olan kadınlar genellikle gebeliklerini yatarak geçirmek zorunda kalabiliyor. @FidanUğur da vardı sanırım yanlış hatırlamıyorsam. Bu yazıda detaylı bilgi var.

1 Beğeni

Ahh neler çektik bundan biz​:cry: kaç sizde ölçü?

Merhaba canım aramıza hoşgeldin :partying_face::star_struck: Gebeliğin hayırlı olsun :smiling_face_with_three_hearts: Bu konuda bir fikrim yok ama olan arkadaşlar yardımcı olacaktir

Benimkisi riskli baya 1.6 cm progestan verdi doktor idrar yolu enfeksiyonu icin antibiyotik verdi idrar sonuclarimda kotu degil ama yine de kullan dedi 4 gun sonra tekrar kontrole cagirdi o zamana kadar birsey olur diye korkuyorum 19 haftalik gebeyim

Ben çok merak ediyorum neden 19 cu haftalarda kısalma oluyor aniden.Çevremde nerdeyse bu problemi yaşayan 10 kişiden 6 ı 19 cu haftalarda kısaldığını söylüyor.Bende de 2 gebeliğimin 2 de de 19 cu haftamda aniden kısaldı.Size serklaj uyğulandımı peki? Normalde rahim ağzı uzunluğu 40/41 olmalıyken bende kısalıp 18 olmuştu nerdeyse bebek düşüyordu artık hastaneye yatışım yapıldı 1 hafta tedavi gördüm uzunluğu 22 mm kaldırıp pesser yerleştirdi rahim ağzına o kısakılada yani 22 mm ile 37 ci haftaya kadar full yatak istirahetinde doğum yaptım çok şükür.

Cok sukur sagsalim kucaginiza almissiniz bana hastanede kalmami soylediler ama evde de dinlenebilirsin burda ekstra birsey yapmiycaz gozlem altinda olacaksin sadece dediler evle hastane yakin oldugu icin ve 4 gun sonra gidecegim icin evde dinlenmeyi sectim progestan uzamasina yardimci olur mu cunku bana da tekrar gittigimde serklaj yapacaklar gibime geliyor

1 Beğeni

Merhaba @Cansu01 hoşgeldiniz :bouquet:

Hosbuldum teşekkürler

Bende olmadı ama kullanmamı söyledi sonuna kadar doktorum