Rahim ağzı boyu kaç olmalı

Merhaba ben bu hafta 12 haftalık hamileyim doktor rahim ağzı boyunu ölçtü biraz kısa ölçtüm 31 mm dedi haftaya tekrar ölçelim dedi. Bu konu hakkında bilginiz var mı? Kaç olmalı kısa olması ne gibi sorun oluyor değişir mi

1 Beğeni

Bol bol yatak istirahatinde kalın.

@FidanUğur sizin de rahim ağzı hakkinda sorularınız vardı. Siz bu konu hakkında ne söylemek istersiniz

1 Beğeni

Rahim ağzı yetmezliği bende de var.Sizi kortutmak istemem ama haftasına göre sizde çok kısa.Düşünün ben 19 haftasına kadar 41 ölçü ile geldim aniden kısaldı.Şimdi 16 kadar düştü,yataktayım 1 aydır yaklaşık.İlk hamileliğimde rahim ağzı yetmezliğinden sonlandı.Rabbim korusun,çok zor.Bol bol dinlenin ve benim size tavsiyem rahim ağzına dikiş yani servikal serklaj yaptırın.Ben 19 haftasında yaptırdım çok şükür kısalmış olsa bile 24 haftaya kadar getire bilmişiz.Rabbim yardımcı olsun böyle 30+ haftayı geçelim.:palms_up_together:t2::tulip:

1 Beğeni

Serklajı araştırdım baya ama benim kanamam var kanama olunca takılmıyormuş olarak öğrendim. İlk hamilelik olunca da doktorlar sanırım yanaşmıyormuş.
Kendimi üzmek istemiyorum ama bana da normal gelmedi daha 12 haftalık ve normalin altı