Psikolojik sorunlar

Psikolojik sorunlariniz varmı hamilelik döneminde zor zamanlar geçiren gelecek kaygısı falan korkuyorum herşey kötü olacak gibi acaba hamile olmakla hata mı yaptım böyle bir dünyaya bebek getirmek ne bilim ya

1 Beğeni

Canım, hamilelik döneminde bu tür duygular yaşamak aslında oldukça yaygın. Hormonal değişiklikler, vücutta yaşanan fiziksel değişiklikler ve yaklaşan büyük sorumluluk hissi, birçok anne adayında gelecek kaygısı ve endişe yaratabilir. Kendini bu duygular içinde bulduğunda yalnız değilsin ve bu duyguların normal olduğunu bilmek önemli.

Hamilelik, büyük bir değişim ve yeni bir yolculuk olduğu için hem mutlu hem de endişeli hissetmek çok doğaldır. Bazen “Her şey kötü mü olacak?” ya da “Bu dünyaya bebek getirmek doğru mu?” gibi düşünceler zihnine gelebilir. Bu tür duyguların, vücudunun ve zihninin bu yeni duruma uyum sağlama sürecinin bir parçası olabilir.

Ne Yapabilirsin?

1. Duygularını Kabul Et: Korku, endişe ve kaygı hissettiğinde bu duyguları bastırmaya çalışmak yerine onları kabul etmek çok önemlidir. Hissettiklerin tamamen geçerli ve normal. Bu duyguları paylaşmak için sevdiklerine ya da bir uzmana danışabilirsin.

2. Destek Al: Zorlandığın anlarda, eşin, arkadaşların ya da bir terapistle konuşmak sana iyi gelebilir. Hamilelikte yaşadığın duygusal zorlukları paylaşmak, kendini daha iyi hissetmene yardımcı olabilir.

3. Kendine Zaman Ayır: Zihnindeki kaygıyı azaltmak için kendine zaman ayırmaya çalış. Yavaş yürüyüşler, yoga, meditasyon gibi aktiviteler rahatlamana yardımcı olabilir.

4. Olumsuz Haberlerden Uzak Dur: Bazen dış dünyadan gelen haberler ve olumsuzluklar kaygıyı tetikleyebilir. Kendini pozitif ve rahatlatıcı şeylerle çevrelemeye çalış.

Bu duyguların birçoğu geçici olabilir ve bebek doğduktan sonra yerini farklı bir heyecana bırakabilir. Ancak, eğer bu duygular sürekli seni etkiliyor ve başa çıkmakta zorlanıyorsan, bir uzmandan destek almak en doğru adım olacaktır.

Kendine karşı nazik ol, bu süreci elinden geldiğince sakin geçirmeye çalış. Hamilelik büyük bir yolculuk, ama unutma ki sen bu zorluklarla başa çıkabilecek güçtesin. :two_hearts:

2 Beğeni

Admin teşekkür ederim :pleading_face::pleading_face::hugs::hugs:

1 Beğeni

Canım buyle düşünerek içindeki bebeği mutsuz ediyorsun ona sitres veriyorsun şartlar ne olursa olsun insanın bir bebek dunyaya getirmesi herşeyden çok güzel bir duygu ve geleceği düşünüp kendini de bebeğinde sitrest altına koyma olacakları zamana bırak olması gereken olur yaşayıp geçersin bugün bunları düşünmenin zamanı değil kendine iyi davran. En güzel mutluluklar seni bekliyor onları düşünerek olumsuzluklardan uzak dur

1 Beğeni

Ne demek canım desteğe ihtiyacın olduğunda beni her zaman etiketleyebilirsin.

1 Beğeni

Haklısın haber izledikçe korkuyorum cinayetler ölüler sapıklar v.s bakmamak daha iyi galiba teşekkür ederim

1 Beğeni

Olumsuz olan herşeyden uzak ol bu halde olmak bizleri çok hasas duygusal yapıyor bu yüzden elimzden geldiğince kutu olacak bizi sitrese sokacak herşeyden uzak olmak sadece bebeğinin durumunu sağlığını ve alış verişiyle ilgilen bunlar sana çok iyi gelecek seni iyi hissettirecek ben şuanda çok heyecanlıyım diyorum bir an önce kucağıma alayım seveyim buyuteyim senin düşündün olumsuzluklara bak herkesin hayat yaşantısı farklı kendinle bağdaştirma herşeyi

1 Beğeni

Hamileliğin başlarında ağır depresyona bunalıma girmiştim kafamdaki kuruntulari aşamıyordum 8 ay cocuk isteyip olmayınca sanki küstüm cocuk istememeye olmayacak demeye baslamistim evliligimde hic bir sorun yokken esim bana batmaya baslamistı rahatlık batıyo dedikleri durum cok sacma sapan seylere takmıstım evliligide istememeye basladım o sırada hamile oldugumu ögrendim bi tarafım sevindi bi tarafımda üzüldü cocugum olacagina sevinmedim nese duymadim hep isterken istememeye basladım anlayamadıgım bi bunalıma girdim neden sevinmiyorum diye takıldım endiselerim kaygılarım olmaya basladı ben anne olamam demeye bsladim ben bi cocuga bakamam demeye basladım gelecek kaygılariyla depresyonum arttı eşimle tartisiyordum istemiyorum diye zor bi sürecten gecti anlam veremedi ama hep destek oldu bi ara iyi olup bi ara kötülestim bebegim sanki olmayacak gibi inanmiyordu da bir tarafim sanki ona bir sey olacak gene olmayacak gibi galiba kendimi kötüye hazırliyordum hep canım eşim ya çok çekti benden adamın dengesini bozuyodum senide istemiyorum onu da istemiyorum ben anne falan olamam diyordum çunki kafamda hep ona bir sey olucak yasamiyicak ben bakamam ona iyi hayat veremem vs vs bir suru sey dusunuyordum ve hamilelikle gelen degisimleri kabul edemedim hayatimin degisecek olmasini kabul edemedim sac rengimi degistirdim bir kac kez giyimim degistj bir dönem falan esim hep gelip bebekle ilgili hayal kurar bizim güzel annemiz der hamileligin yakistigini soyler birlikte yapacaklarimizi anlatır beni sürekli rahatlatirdi bebekle iligili alisveris yapalim der alisveris yapardi benimle gelir bebegiyle konusurdu sürekli karnimi öperdi iyi bi anne olacagimi falan söylerdi merhametini şevkatini senden alsın cok istiyorum derdi… çok sükür o anlam veremedigim sacma sapan dusundugum dönemi atlattim sayesinde cok destekcim oldu hep sabırli davrandi simdi aklıma gelince cok sacma geliyor nasil bir bunalımsa gelecek kaygısi hala var ama cocugumu bu dünayaya karsı cok guzel yetistiricem elimden geleni yapicam insallah delikanlı mert merhametli düsunceli ahlaklı bir erkek cocugu yetistirebilirim bunun icin cok ugrasicam sende yapacaklarına odaklan bence gelecegi kaygiyla degilde iyi düsünerek hayalini kurarak mutlu olacaginizi dusunerek herseyin iyi gidecegini dusunerek inşa et kötü bir sey dusununce o dusunceden kac cok iyi bir anne olacaksın tüm iyilikleri guzellikleri cocuguna ögreteceksin senden ögrenicek herseyi onlar bizim aynamız olucak endiselenme elini öp karnına koy hersey yolunda annen hep yaninda de bebisine :blush:

3 Beğeni

Ay ay hem yalancı sancı cekıyom hemde senın yazdıklarını okudum. Eş secımını dogru yapmısın . Heer erkek boyle degıl. Esın de senın ustune gıtseydı yada ılgısız olsaydı sen daha kotu olabılırdın . Ilk zamanlar bende ona bnzer seyler hıssedıyordum . Esım hep destekcımdı ama aılesının benm anneme babama zararı oldukca ben esıme tavır yapıyırdum ondan uzaklasıyordum. Esım de cok zor donem gecırıyor ama bana yansıtmıyor. 7ayım harıc sımdıye kadar sakın bır gebelık gecırdım ama 7 ayım o kadar agır ve zordu kı . Gercekten bıan agır bır depresyona gırecegımı sandım . Sımdı Allha sukur iyi yım ama lohusalıgımdan korkuyom. Esım babası hasta(kanser) dıye bu kış bızımle kalırlar dedıama ben adama kalsın bıke dıyemedım. Ses cıkarmadım. Kaynanamın bnm herseyıme karısmasından korkuyom ıyuce daralır da esımle kavga etmekten korkuyom. Insallah guzel gunler bekler hepımızı.

Hayattaki tek şansımi ben eşten yana kullanmisim en iyi sey o hayatimda yasadigim buyuk tramvalarim vardi elimden tutan o oldu Sende ne gel dersin ne git dersin anana babana zararı olana baska türlü davranilmaz zaten allah acil sifalar versin zaten kansermis büyüklük yaparsan kendine vicdanende esine karsida evine kabul edersen yararina ama esinlr sana vocuguna zarar vericek yapidalarsa allah yardimcin olsun esinle konustugunda anlayan biriyse anlayis gosterir zaten istememene
Lohusalık benim de korkum valla ama annemlerdr doguracam herhalde kötü gecmez Kaynanla senin aranda saygisizlik etmeden lafını söylersin güzellikle bana kaynanam bir sey diyemiyor lafım direk agzimdadir hic incitmem ama kendimede karistirtmam kadınin en sevdigi gelini oldum :grin:politik davranmak lazım biraz :blush:

1 Beğeni

Bunu bende cok düşünüyorum yetebilcek miyim iyi anne olur muyum vb. Aslinda yakinimizda bize esimiz de bence dahil destek verip bizi bu donemlerde tam destek vermeyip yalniz biraktigi icin düşünüyoruz bence ama cok iyi anneler olcaz bence iyi düşünüp iyi olmasini dilerim​:hugs:

1 Beğeni

Bende hep düşünüyodum böyle dünyaya çocuk yetiştirmek getirmeyi. Ama hocadan dinledim asıl böyle kopuk dünyaya müslüman kanı yanı iyi bir evlat yetiştirmek mümin sayısını çoğaltmak çok önemliymiş. Evlatlarımız hayırlı olsun inşallah.

1 Beğeni

Ya bende saygıda kusur etmıyorum ne yaparsa yapsın ama lohusalık bırazcık benı korkutuyor agızımdan kotu soz cıkar yuvamın duzenı bozulur dıye korkuyom ben cok takan bırıyım. Kaynanm da cok ınat ıllede bnm dedıgım olsun dıyen ben guzelce ızah ederım o yok o oyle degıl der ben cok cabuk sınırlenen bırıyım bıde rahatlıga alıskınım benım kucuklukten kalma korkularım var kım olursa olsun mısafır gelınce eve yada yatıya tuvaletr gıdemıyom rahat oturamıyorum . Dusun kocamın yanında bılr osuramıyırum yanlıslıkla osurunca sesını duyduysa cok utanıyom kendımı kotu hosedıyom​:crazy_face:en basıt kucuk bı olayı anlatıyım bız esımle a101 gıdecektık kaynanamda bende gelıyım dedı esım bırsey mı alcan dedı oda yo dedı bnde ıyı o zamn gel gezmıs olursun dedım.ben aylık alısverısı yapıyordum 2lı dondurma kasesı vardı ayaklı esıme dedım 2 tanesını ben alıyım 2 tanesını de sen al dedım oda tmm dedı aldık. Esım annesıne dedı sana da alak mı dıye ben noydıyım dedı. Sonra benım yanımdan uzaklasınca esıme dedı evde kase yok mu da dedı esımde sen anlamazsın boyle seylerı dedı benım sınırım o an gectı cunku esım cvbını vermıstı. Ama benim asıl korkum bundan 8 ay once eltım dogum yaptı . Kaynanamda bebek 3 aylukken memesını cıkartı bebegın agızına tutu tabı ben coook sınırlendım bnm korkum bu