Progestan kullananlar 💊

İnşallah :purple_heart:

Benimde ilk gebeligimde hic yoktu senin gibi doktor ilk gittigimde verdi kullandim simdi ikinciye hamileyim doktor vermedi ve 6 ve 8 haftada kanamam lekelenmem oldu dusuk tehliken var dedi bence en bastan kullanilmasi saglikli yani gebeligi kontrol altinda tutuyorlar yani her riske karsi yoksa benim gibi olursun gerci bu sorun cogu bayan yasiyor sonradab fitil veya hapini aliyorlar.yani mantikli olan en bastan kullanilmasi…

12 haftadan sinra gerek yok zaten ben bile suan 13 deyim ara ara kullaniyirum ama bulanti yapiyor yaparsa fitilini iste olurmu

Bende bulantı olmadı ya garip herkeste bulantı yapmış o yüzden hap olarak almaktan memnunum inşallah işe yarasın da başka bı şey istemiyorum :face_holding_back_tears:

Folik asitte verdimi kac haftaliksin suan yapmasin yaparsada prilam yazdir dok zaten o verir azda olsa geciyor

Yani onlem amacli vermis baska biseyden degil yine iki gunde bir ic hani kullanmak istemiyorum dersen

Folik asit yapiyor bulanti benim 4. Haftada basladi bulantilarim suan 13 girdim bu ilaclari verdi demir ve d vitamini iki gunde bir iciyorum bunlarida ilaca karsiyim lakin azda olsa iciyorum

Multi vitaminde verdi bunu devlet karsilamiyor 500 liraya aldim

Benimkileri de devlet karşılamıyor hatta d vitamini değil karışık vitaminler verdi dur bı dk foto olmalı ay bulamadım yarın çekip atarım

İlk ögrendiğimden beri kullanıyrdum, suan riskim cok şükür gecti, biraz sersemlik ve uyku yapıo, doktor bana uykuya yakın iç demişti, insallah tez zamnda atlatırsın

Senin yine peceteye silince gelmiş ben 12 haftalık hamileyim 10 . Haftamda adet kanaması gibi kanamam oldu ve iç çamaşırım dolmuştu progestan verdi cok şükür bebiş iyi gittiğim farklı bi doktor da parca gelmedikce korkma demişti

İnşallah ya Allah razı olsun iyi dileklerinizden :face_holding_back_tears::purple_heart:

Rabbim bebegini sana bağışlasın rabbimin takdiridir dunyaya gelecegi varsa gelir canini sıkma ben 8 haftalıkken kanamam basladi 2 hafta kulandim istirahat ettim hicbirsey yapmadim ama hicbir ise yaramadi maalesef ki sende iyice dinlen kanaman azalmis diyorsun rabbime sığın canini sikacak seyler okuma düşünme

Düşük tehlikesi vardı ilk haftalar oral yolla günde 2 defa kullandım 11haftalık olunca vücudumda reaksiyon göstermeye başladı normlade 14 haftalıga kadar kullancaktik bıraktık şuan elhamdülillah hiç bir sıkıntımız yok çok şükür Rabbime umarım sizde güzel bir şekilde atlatırsınız bu süreci :upside_down_face:

Merhaba, ben de 5+3 gunluk hamileyim. 1 haftadir kahverengi bir akintim var doktorum rahim icinde bir kanama oldugunu bunun icin progestan 200mg verdi. 1 hafta sonra kontrole gittigimde kalp atisi duyulursa karindan igne ile kan sulandiriciya ve aspirine baslayacagimi soyledi. Bunu da dusuk riskini azaltmak icin oldugunu soyledi. 1 kere dusuk yaptim, simdi tekrar hamileyim. Siz de ayni sureci mi yasamistiniz? Nasil ilerledi yardimci olabilirseniz cok sevinirim

Aynı şekilde oldum bir düşüğüm oldu Bende de ailede genetik yatkınlık var diye enox başladı annem ve ablamda bebek kayıpları olmuştu direk başladı . O iğne kötü bir şey değil bebeğe zararı yok korkma bende galiba 7 haftalık dı bebek başladım iğneye kullanıyorum şuan çok şükür sağlıklıyız biraz yaş ilerledikçe vs doktor yardımcı oluyor bana yaşımı sordu 28 diyince oluşmuş bebeği kaybetmeyelim diye önlem amaçlı başladı zaten kan sulandırıcı her hamile de hamilelik döneminde kanda yoğunluk olduğu için genelde kullanılıyor korkma inşallah sağlıkla gelsin aynı şekilde sanırım 12 haftalarda kanamam oldu daha doğrusu ağrım oldu oda bana progrstan başladı ilk başta günde bir akşam yatarken kullanıyordum sonra 17 haftada ağrım oldu 3 e çıkarttım iğne başladım etkisi 8 saat demişti şimdi de sabah akşam kullanıyorum pazartesi kontrolüm var ne diyecek bilmiyorum bakalım

Merhabalar, 1 yıldır evliyim bebek düşünüyorum ama adet düzensizliğim olduğu için olmuyordu bende doktora başvurdum. Doktorum günde üç kere içmem şartıyla 3 aylık progestan ilaçı ve folik asit yazdı ilk ay kullandım yumurtlama döneminde düzenli ilişkiye girdim içimde hep bir umut vardı gebelik olur diye umut ediyordum ki ilacımın bitmesine 5 gün kala kanamam geldi anlamış değilim sizce sebebi ne olabilir gebelik testi yapmama gerek var mı

Bende plasentada var acaba bebegı etkiler mı

Bende 12 haftalık hamileyken cinsel ilişki sonrası kanamam oldu acile gittik düşük riski ve içerde kanama alanı var dediler ertesi sabah kendi doktoruma gittim progesteron iğne ve fitil verdi istirahat ediyorum şimdi 14 haftalığız kanama alanın azalmış dedi geçen hafta doktorumuz inşallah tamamen geçer hepimiz sağlıkla alırız kucaklarımıza bebişlerimizi inşallah