Progestan kullananlar acil bakabilir mi

1. Haftamdan beri progestan kullanıyorum vajınal olarak şuan 30 haftalığım 35 taneye yakın ilacım daha var 35 haftalıkken biticek sanırım ilaç bittikten sonra dogum hemen mi olur ?

Doğumun ilaçla alakası yok canım o ilaç düşük olmasın diye doğum ne alaka anlamadım doktor un ne dedi ilaç la ilgili sana

1 Beğeni

Bende kullandım canım ondan doğumla alakası yok düşükle ilgili olan bir ilaç o

1 Beğeni

Rahim ağzi 30mm ölçüldü detaylıda o yüzden kullanıyorum

Rahim ağzı kısalıgım vardi

Anladım ben onu düşük olmasın diye iki gebeliğim de kullandım ama son aya kadar değil biri 5 e kadar diğeri 6 ya kadar sonra kesti doktor peki senin bahsettiğin durum doğumu tetikliyor mu doktor un ne dedi tam olarak

1 Beğeni

İşte rahim ağzında sınırda dedi erken doğum riski var dedi ilişki uzun yol ağır kaldırmayı yasakladı 3 kutu yazdı işte şimdi 35 tane kaldı tam 35 haftalıkken bitiyor merak ettiğim ilaç biter bitmez doğum başlar mi ilk gebeliğim

Anladım Allah yardımcın olsun inşallah canım zamanında gelmesini diliyorum bu konu hakkında pek bilgim yok düşük olmasın diye kullanmış tim ben aynı ilacı

1 Beğeni

Allah razi olsun canım teşekkür ederim sende iyisindir inşallah :folded_hands:t2:

Hem progesteron iğne hem fitil olarak kullaniyorum. Dogumla soyle alakali erken dogum olmasin rahim agzi uzunlugu icin veriliyor. Ben dogumdan 1 gun onceye kadar fitile devam edecegim. Doktoruna 35. Hafta da sorabilirsin ilacim bitiyor devam etmelisiniz diye . Bir zarari yok ilacin hatta faydali :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Bana diyor saniz valla Zorlu bir süreçten geçiyorum ama çok şükür bebekler iyi olsun da her şey geçici inşallah :palms_up_together:

1 Beğeni

Demek ki aynı ilaç hem rahim ağzı uzunluğu için hemde rahim ağzı kısalığı olan her iki tür gebe de kullanıyor anladığım kadarıyla şifa olsun ikinize de inşallah :palms_up_together:

1 Beğeni

Haziranin 4nde randevum var ilk işim bunu sormak olucak inşallah bana da tekrar verir açıkcası erken doğumdan bi tık korkuyorum

Allahım bizlere yardım etsin inşallah :palms_up_together:t2: sağlıkla kucağımıza alalım

Amin inşallah Allah Can :smiling_face_with_three_hearts:

Bende aynı sebeplerden 36. Haftaya kadar kullandım. Doktorum 36. Haftada bıraktırdı. Doğumum 40+1 de oldu . Yani pek ilaçla alakalı değil

1 Beğeni

İlk doğumunuz muydu

Ondan bende korkuyorum erken doğumdan . Rahim agzi uzunlugunu korumak icin veriliyor yani kisalmasin diye . Benim lekelenmem oldugunda vermisti. 3 ay kanama ve lekelenme gordum 15. Hafta da igne kesildi 34. Haftadayim gece 1 tane yatmadan fitile devam ediyorum. Doguma geleseye kadar devam edelim dedi 200 mg olandan dozu da dusuk degil

1 Beğeni

Hayır 2.

1 Beğeni

Evet benimde 200 Sorucam ama 2 hafta sonra doktoruma bakalım ne dicek ama kullanmak isterim benden bi 38 39 haftaya kadar acıkcası :smiling_face: