Kızlar size sorum olacak progestan ilacını kullanıyorum 200 Gr vermişti önceki doktor bugün başka doktora yazdırdım kaç Gr kullandığımı hatırlayamadığım için 100 Gr vermiş kullansam bişe olur mu aralarında çok mu fark var bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz?
İlacı neden kullandığına göre değişir bence bu… hormon ilacı butür ilaçlar kullanımları önemli ama progestan hapını başlarda hap olarak sonra fitil olarak şimdi yorulduğum,çok ayakta kaldığım günlerde 1er tane rahim kasılmalarını önlemek için kullanmamı tavsiye etti… yani hertürlü doktorunla irtibata geçip ona sormalısın bence
Progestan öyle dozu önemsenmeyecek bir ilaç değil 200 gr alıp kullanmanı öneririm. Rahim açılması ve kasılmaları önlemek için çok önemli
Merhaba ilacla ilgili bilgim yok zaten gcen haftada kimyasla gebelik gecirdim ama bu ilac sagliksz olan bebeginde tuttunmasini sagliyormus dogru mu kafa takildi kullanmak dogrumu
Yawyum sağlıksız bebeğin tutunması imkansız değil ama vücut sağlıksız bebeği yok etmek için elinden geleni yapıyo…şöyle diyim şuan 14+4üm galiba programa bakmam lazım 8. Haftaya kadar ikizdim. Bebeklerin sağlığına bakarsan ikiside çok iyiydi ve genelde ikizlerin biri diğerinden küçük yada geride kalırmış benim ikiside eşitti… ama benim sağlığım günden güne kötüleşiyodu,hipertansiyon,dayanılmaz baş dönmeleri,bulantılar,nefes darlığı koah hastaları gibi olmuş konuşmakta zorluk çekiyodum. Düşük önleyici progesteron dex,200mg hap hem ağızdan hem vajinadan daha yanında bissürü ilaç omuza takılan bi bant vs. İkiz olduğum ve ivf olduğum + uyuşmazlık olduğu için 12. Haftaya kadar haftalık muayene ediyolardı… 8.haftamda bebeklerin birinin kendiliğinden kalbi durdu sora ki randevularda yavaş yavaş vücut o bebeğide keseyide yoketti. Kaybolan bebek sendromuymuş… Yani kendi başımdan geçeni anlatma nedenimi anlamışsındır. Bunu anlatmadan direkt olanı yazsam ukalalık etmiş çok bilmişlik etmiş gibi olurum diye düşündüm…Doktor ne öneriyosa harfiyen yerine getir. Bebek sağlıksızsa vücut icabına bakıyo sen merak etme Rabbim yaratırken ölede muhteşem yaratmış