Progestan fitil kullanımı sonrası karın ağrısı oluyor mu bende karın ağrısı yapıyor
Merhaba, Progestan fitil kullanımı sonrasında karın ağrısı yaşaman, bazı kişilerde görülen bir yan etki olabilir. Progestan, progesteron hormonu içerdiği için rahim üzerinde kasılmaları azaltmaya ve gebeliği desteklemeye yardımcı olur, ancak bu ilaç bazı kişilerde mide-bağırsak rahatsızlıklarına veya karın ağrısına neden olabilir.
Karın ağrısı yaşıyorsan, bu durum fitilin rahmi etkileyen ya da bağırsaklarda bir hassasiyet yaratmasından kaynaklanabilir. Bu yan etkinin yaygın olup olmadığını ve bu durumu nasıl yönetebileceğini doktoruna danışmanda fayda var. Doktorun bu yan etkinin geçici olup olmadığını veya ilacın değiştirilmesi gerekip gerekmediğini değerlendirebilir.
Bu süreçte bol bol dinlenmek, rahat pozisyonlarda oturmak ya da uzanmak, ve rahatsızlığı hafifletecek ılık bir kompres kullanmak da işe yarayabilir. Karın ağrısının çok şiddetli veya sürekli olduğunu düşünüyorsan, bu durumda vakit kaybetmeden doktoruna başvurman en iyisi olacaktır.
Umarım kısa sürede rahatlama bulabilirsin!
Sürekli olarak var ağrım fitilden sonra doktoruma mesaj attım haber bekliyorum bakalım umarım normaldir
Ağız yolu ile aldığınızda yan etki mi gördünğz acaba ben 12 ye kadar su ile içmiştim uyku haricinde bir yan etkisi olmadı bana direk fitil olarak mı önerdiler
Fitil olarak önerdiler o şekilde kullanmıyorum karın ağrısı yapıyor sürekli ağrı var gelip giden bir ağrı değil.Siz fitili mi ağızdan aldınız
Fitili mi ağızdan aldınız
Progestan bir çeşit hap , dilerseniz hap olarak dilerseniz fitil şeklinde alınabiliyor , ağız yolundan alındığında yan etki görenlere fitil yolu öneriliyor sadece
Doktoruma danışayım karın ağrım devam ederse o şekilde deneyim birde