Kızlar bugun bi haber aldim doktordan şu an söyleyemiyorum Çünkü sürekli ağlıyorum Sabahtan beri yine ağlamaktan korktuğum için ama sizinle paylaşacağım Daha sonra size bir sorum var Bebeğim 4 aylık ama 6 aylık doğarsa şayet yaşar mı Hani Sizce yaşama ihtimali var mı Bebeğimin Hani küveze alınır mı bilginiz var mı olabilir mi yaşama ihtimali ne olur yani
23 haftalık görmüştüm ve gayette yaşıyordu
Yani ne kadarlık oluyor abla 23 haftalık şu an kafam durduğu için hesaplamıyorum hani hesaplayamıyorum daha doğrusu
6 aylık oluyor herhalde
Küvezde yaşar bence Rabbim yaşattıktan sonra .
Yaşayan bebekler var kuzum anlatmak istersen dinleriz
Ya çok üzüldüm durumunuzaa Allah yardımcınız olsun inşallah 20.haftaya kadar olan doğumlar düşük sayılıyor yani 5. Aya kadar ondan sonrakiler erken doğum sayılıyor yani onları küvese alıp yaşam desteği ile yaşatıyorlar. Size bu şekilde bir ihtimal olduğunu mu söylediler? Önceden Bilinen planlı bir şey ise doktorlar gerekeni yapacaklardır yaşama ihtimalini artıracaklardır Ani doğanlar bile yaşama ihtimalleri yüksek oluyor
Böyle bir şey okumuştum hatta keşke nerede okuduğumu hatırlayabilseydim. Doktorlar 4 5 aylarda bir sorun yüzünden 6 aylığa kadar falan anne karnında tutup sonra doğumu gerçekleştirip yaşatmışlardı
Bi arkadaşım 22 haftalık dogum yapti ve bebegi baya büyümüş şuan da Allah dan ümit kesilmez
Allah sağlıkla kavuşmayı nasip etsin
Yani şöyle Doktor doğabilir dedi yani her an dedi doğada bilir dedi erken doğum riskin fazla dedi Zaten yarın başka bir hastaneye gideceğiz yani Sakarya’da kadın doğum hastanesi var oraya gideceğim yani yanıma bebek kıyafeti aldım küçük biberon aldım kendime yatış içine eşyalar aldım Ne olur ne olmaz diye ani İnşallah öyle olur Ben de diyorum hani yatayım hastanede gerekirse hani 20 25 haftalık kadar diyorum hani tutabilirlerse tutsunlar Ondan sonra kalsın Yani küvezde dolsun sıkıntı değil yani Yeter ki sağlıklı olsun diyorum
Ya abla şöyle düşük riskim var benim zaten 8 aya kadar şu an 4 aydayız yani 16+3’teyiz şey vardı bende enfeksiyon vardı ve enfeksiyon Karnıma yayılmış vücuduma yayılmış yani o şekilde söyledi doktor vajinada mantar var dedi çocuğun dedi Erken doğum riski var dedi erken doğabilir dedi ama şu an doğarsa dedi çocuk dedi yaşamaz dedi yaşatamayız o çocuğu dedi Çünkü daha çok küçük dedi O öyle deyince ben neye uğradım şaşırdım zaten Daha sonra yani eşimle konuştuk Ben Düzce’de yaşıyorum Adapazarı’nda kadın doğum hastanesi var Sakarya’da Bir de yarın oraya gideceğiz işte hani eşya aldım bebeğim battaniyesini aldım iki tane küçük hastane çıkışı aldım kendime kıyafetler aldım pijama falan aldım kendime Sen teçhizatlı gidiyorum Yani ben şöyle düşünüyorum hani erken doğacak bunu hamile kaldığımdan beri hissediyorum ya inşallah diyorum doğsun sağlıklı da olsun ama hani küvezde kalsın sıkıntı değil 20 25 haftaya kadar tutsunlar sonra alacaklarsa küvezde alsınlar diyorum ama sağlıklı olsun kalsın Yani küvezde benim için sıkıntı değil Yeter ki yaşasın iyi olsun Çünkü iki tane düşüğüm var ve bu 3 ve o iki düşükten sonra ilk defa uzun yaşayan Bebeğim bu
- haftamda erken doğum riskim vardı. Bebeğimin kilosu 950 Gr. dı. Doktor yaşama olasılığı %60-70 demişti. Bence 6. ayda da iyi bir bakımla yaşatılabilir. Umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız
Amin Allah razi olsun
Allah yardımcın olsun canım inşallah güzel haber alırsın. İnan ne olacağı belli olmaz başka bir hastaneye gitmek ile iyi yapmışsınız
Sizden de Allah razı olsun
Allah yardimci olsun insallah sagsalim bebegini kucagina almayi nasip eder rabbim
Kaç aylıkken doğum yaptınız 🫶🏻
Allah yardımcın olsun çok zor kötü haberleri duymak ama canını çok sıkmamaya çalış çünkü o bebiş hala karnında ve senin duygularını hissediyo bebeğimle konuş ona da kendine de moral ver prematüre bebek çok var ve yaşama şansları da şu anki imkanlarla yüksek inşallah rabbim korktuğunu başına vermez rabbim esirger inşallah güzel haberlerini bekliyoruz inşallah karnında durabildiği kadar durur erken gelmesinde beklesin annesini üzmesin
-
haftada doğum yaptım ben
-
haftamdan itibaren 2 cm açıklıkla 9 hafta dayandım