Pozitiften negatife dönen dogum hikayem

Kizlar oncelikle merhaba dogum hikayemle sizlere geldim gecen hafta cumartrsi kontrolum vardi doktor suyumun azaldigini sali günü tekrar kontrole gelmemi istedi sali sabah tekrar kontrole gittik maalesef yine suda azalma plasentada yaslanma vardi doktor yatis yapalim suni sanciyla baslayalim dedi neyse 39 haftamda yatis yaptik ogun suni sanciya baslandi benm 2 ci dogumum ilk oglumuda normal dogurmustum daha sonra epidural almami istedim suni sanci verirlerse epidural yapicaktm cunku ebe beni bi sekilde ikba etti hayir ne epidurali senn 2 ci dogumun kolay olacak dedi beni gaza getirdi bende epidural istemedim . Sancim baslamisti ebe cok sancin var ama sen hissetmiyorsun demisti buda bnm tabi hosuma gidiyordu sancim vardi ama dayanabiliyordum sonra ebe beni muayene ediyordu 2 cm acilmayla basladik sancimi hala cok hissetmiyordum bunu cok iyi bisey zannediyordum. Doktor geldi bu sefer o muayene ederken 3 cm olmustu sancim ama 2 saat sonra … Her 1 saatte bir kontrol ediyorlardi ama acilmam 3 cm di ailem odadaydi onlarin yanina gidiyordum muayene olunca dogum haneye gidiyordum odamda plates topuna zipladim hareketler yaptim yurudum sonra kontrole bi daha girdim 2 saat sonra acilmam 5 cm oldu ebe suyumu patlatti ve suyum patlayinca asil sancim ozaman basladi yerimde duramiyordum kivrandiriyordu beni agri dogumhanede jakuzi vardi ara ara beni oraya sokuyolardi sicak su rahatlatiyordu ama ordan cikinca inanilmaz bi agriyla muayene oluyordum sonra ebe bakti yine 5 cm ilerlemiyor cok garip dedi doktorum geldi muayne etti bakti bebek cok yukarda o agriyla bide ebeye soyledi sen bak diye pesine oda bakti ayni dedi neyse bana igne yaptilar rahim acici yapalim igneyi yarim saat sonra bidaha bakalim dediler igneden sonra baktilar yine 5 cm asla ilerlemiyor pesine bidaha igne yaptilar eger bunda da ilerleme olmazsa doktora haber vericem dedi ebe bn artık yalvariyorum nolur beni kurtarin diyorum ebe bana dayan az kaldi normal dogurmussun bir kere buda olcak dedi neyse baya direndim beni odama götürdüler birazda orda sanci cek diye odaya gelince cok kotu agrilar cektim acilmam 5 cm den fazla ilerlemiyordu bebek yukaridaydi okadar bagiriyordum ki kayinvalidem dayanamadi gitti konustu doktorumu cagirdilar ve beni apar topar sezeryana aldilar anestezi spinal oldum anestezi doktoru belinde egrilik var dedi ve 3 4 yerden igne yapti o omiriligi bulmak icin bir tarafta sanci cekiyor bi taraftan da kipirdamamaya calisiyordum neyse ki sonunda anestim yapildi ve ayaklarm uyustu hemen beni yatirip basladilat sezeryana 5 dk nin icinde oglumu gordum dunyalar bnm oldu :smiling_face: Ertesi sabah ebe yanima geldi iyiki sezeryan oldun yoksa asagi bolgen baya parcalanicakti dedi sabah 9 da suni sanci takilip aksam 8 de sezeryana alinmak beni cok uzdu keske en basndan olsaydim suan hem normal dogum agrisi cekiyorum hem sezeryan agrisi cekiyorum siz siz olun eger suni sanciyla baslayalim diyorlarsa direk sezeryan olun benm cektigim acilari cekmeyin suan ikimizde iyiyiz bnm agrilarm var ama oglum yanmda saglikli oldugu icin buna şükrediyorum…

Ay gerçekten çok üzüldüm rabbim yardım etmiş sana çok şükür oğluna kavustun rabbim sağlıklı büyütmeyi nasip etsin inşallah miniği yerimde öp :kissing_heart:ben de şuan korkmaya başladım umarım başıma gelmez :pensive::pensive:

Korkma canm sen sadece suni sanci alma yeter yani bilmiyorum bana yaramadı o sanci bnm bebekte yukardayms zaten

Lohusalıginiz hayırlı olsun sağlıcakla bebişini kucağına almışsın çok mutlu oldum buna. Keşke en başından seni dinleselermis illa ilkini normal doğurdun diye ikinciyi zorlamanın bir mantığı yok gerçekten anne her şekilde kendini biliyor hissediyor o an ne yapıp ne yapamayacağını. Ama tebrik ederim gerçekten bu kadar süre suni sanciya dayanmak üstüne sezeryan gerçekten zor ama mucizevi bir sabır. Benimde ilk hamileliğimdi devlet hastanesine normal doğum diye girdim saatlerce suni sancı verildi ve hiç açılmam yokmuş bebek kanala girmemiş güya. Sonra dayanamadım ozele gidelim sezeryan olucam deyince suni sancıyı köklediler ve 5 cm açıklığım olduğunu söylemişlerdi ama dinlemedim gittim özele ve gider gitmez muayene oldum 8 cm açıklık var nasıl geldin niye geldin ya yolda dogursaydin demişlerdi ve muayene esnasında bunları konuşurken 5 dk içinde 2 ıkınmada normal doğurmuştum. Hepimiz şok geçirmiştik çünkü muayene sonrası sezeryana alınacaktım apar topar :sweat_smile:Allah gerçekten işini bilen vicdan sahibi insanlarla karşılaştırsin her anne için olmasada çoğu anne için doğum süreci sancılı geçiyor ama bebisi görünce herşeyi unutuyoruz. Dilerim sağlıkla huzurlu afiyetle geçer ömrünüz :pray:t2::sparkling_heart:

Bnde epidural alicaktm ama ebe beni okadar ikna ettik ki ne epidurali senn 2 ci bunu cok kolay dogurcaksn diye bnde inandım :pensive:

Cok teşekkür ederm canm ben zaten karnimn yukarda olmasindan ve acilmam olmamasndan anladm dogum olamayacagini ama calisanlari ikna edemedm. Gercekten evet sezeryan zor suan onun da acisini cekiyorum ama sezeryan 5 dk da çocuğu aldilar ve agrim sizim o ara gitti cok rahatladm ama cok uzgunum bir daha dogurmam asla ama tuttki oldu oda sezeryan olacak :pensive:

Bana epidural doğum sırasında iyi ama sonra sikinti yasiyorsn sen yaparsn merak etme 2 dogum kolay olcak dedi şimdiki aklim olsa asla kabuk eymez takdirirdm ama bnm cocukta yukaridaydi epidural olsamda yinede dogmazms

Öncelikle çok geçmiş olsun,lohusalıgınız da hayırlı olsun.Sağlıcakla büyütün​:cherry_blossom:bende ağrı devlete gitmiştim suyumu patlattılar suni sancılar falan 90 larda sancı var bende ne açılma var ne birşey 3.gün yine sancı vereceklerdi kayınvalidem olaya el attı özele gidip sezeryan oldum​:joy::joy:ahh suni sancılarr

Cok tesekkur ederm canm evet sennde hikayeni okumustum ve üzülmüştüm sana da gercekten hic kolay degil ben bir daha dogurmamaya tovbe ettim :blush:

Bnm sancim 100 ü geciyordu ya dehset bisey

O haldeyken evet öyle oluyor ama iyileşince insan yine istiyor

Canm senin iyilesme ne kadat surdu ya bn kendim oturup kalkabiliyorum ama canm cok yaniyo

1 haftayı buldu yavrum

Canım lohusalığın hayırlı olsun :rose: bebeğine ve sana sağlık diliyorum… Her zaman ne diyoruz yavrularımızı kucağımıza alınca bütün acılar bitiyor ama keşke en başından herşey olumlu başlasa da en güzel geçmesi gereken hikayemiz böyle trajik olmasa… Kendime ve bütün annelere sağlıklı sıhhatli evlatlar ve hayırlı doğumlar diliyorum :palms_up_together:t3:

Ben de bundan 10 ay önce hem Suni sancı hem kendi sancımla doğurdum. Evet Suni sancı kendi sancından daha çok can acıtıyor ama dayanılmayacak kadar değil aslında. Benim kendi sancım vardı ama açılmam çok yavaş olduğu için Suni sancı verdiler. 24 saat sancı çektikten sonra 8 cm açılma ile doğurdum. Suni sancıyı ama son 11 saatte verdiler hastanede

Damlacım oncelikle gozunuz aydın olsun Allah analı babalı buyutsun insallah​:palms_up_together:evet zor bir surec olmus ama sonunda cok sukur saglıkla kavusmussunuz onemli olan bu. Rabbim hayırlı saglıklı uzun omurler versin saglıkla buyutun ins​:palms_up_together::heart_decoration:

Cok tesekkur ederm canm Allah razı olsun darisi sana ve tum anne adaylarına inşallah :heavy_heart_exclamation: :kissing_heart:

Teşekkür ederm canm darisi tum bekleyenlern basina :kissing_heart: