Pozitif Sezeryan Hikayem 🌸

Merhabalar anneler 37+0 da 35 hafta ile uyumlu spinal anestezi ile sezeryan oldum. Forumlarda okuyup korktuğum kadar yokmuş. Hamileliğimde rahim ağzı kısalması ve erken doğum riski ile geçmişti. Planlı sezeryandı sabah saat 9 da hastanede olucaktım sabah 8 de suyum gelmeye başladı. Hastaneye gittim dosyam hazırdı hemen nst ye aldılar serum taktılar 15 dk içinde de ameliyathaneye indirdiler. Girerken çok panik olmuştum belden vurulan iğne beni korkutuyodu. Anestezi doktoru geldi korkmam gereken hiçbirşey olmadığını söyledi. Gerçekten de dediği gibi sinek ısırığı gibi bir his oluyo iğneyi vurduklarında damar yolu bile daha çok can yakıyor 2-3 dk içinde bacaklarım uyuşmaya başladı sedyeye yatırdılar hemen his tamamen gitmişti. Kesilirken acı duyarım diye de korku vardı içimde ama hiç hissetmiyosunuz inanın. Doktor bebeği alıcaz karnına bastırıcaz biraz dedi ama herhangi bi acı yine hissetmedim hafif bastırdılar ve 15 dakika içinde bebeğim doğdu. Hemen yanağıma koydular dünyanın en güzel hissi :cherry_blossom: bebeğim doğduktan 15 dakika sonra da ben çıktım hiç mide bulantım falan olmadı ameliyat esnasında. Uyuşukluğum geçince ilk kalkış biraz zordu ama yürüdüm 2. Ve 3. Kalkışım daha kolaydı. 2. Gün ayaktaydım 4. Gün her işimi kendim yapabilecek durumdaydım inşallah hepinizin kolay doğumları olur sormak istedikleriniz varsa sorabilirsiniz kızlar :pray::smiling_face_with_three_hearts:

47 Beğeni

Allah analı babalı büyütsün inşallah :blush: bence herkes hemen kalkamıyor kişiden kişiye değişiyor ablamdan biliyorum doğum yapalı hemen hemen 3 ay olacak yeni yeni toparlanıyor ilk 1. Aydan sonra rahat hareket etmeye başladı inşallah bizim doğumumuz sizin gibi kolay olur dua edin bizim için​:blush:

2 Beğeni

Maşallah güzel bir şekilde ilerlemiş her şey ne hoş. Allah analı babalı büyütsün sağlıcakla :smiling_face: Lohusalığında kolaylıkla geçsin inşallah :innocent:

3 Beğeni

Allah bağışlasin sağlikli ömrunuz olsun insallah bu zor sureci atlatmissiniz​:innocent:.benim de rahim agzi yetmezligim var serklajliyim birazda olsa bana morel oldunuz korkularimi hafiflettiniz insallah sizin gibi o haftalari göreceğiz biz de :pray:

1 Beğeni

İnşallah dualarım sizinle sağ sağlim kucağınıza alırsınız

Teşekkür ederim sağolun :cherry_blossom:

1 Beğeni

İnşallah sağlıcakla kucağınıza alırsınız :pray:

1 Beğeni

Bin kere maşallah rabbim tüm hamişlere kolay doğum nasip etsin. Tebrik ederim uzun ömürle sağlıkla bebişinizi büyütün :cherry_blossom::smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Teşekkür ederim :cherry_blossom:

Allah analı babalı büyütsün. Allah uzun ömürler versin yavrucağınıza… Benim de yarın planlı sezeryanım var, istemsiz bir korku başladı ama sizin hikayeniz çok pozitif. İnşallah benim de öyle geçer​:heart_eyes:

1 Beğeni

Ne kadar da güzel anlatmışsın bu pozitif enerjin için teşekkür ederiz :smiling_face:Allah analı babalı büyütsün

1 Beğeni

Tebrikler planlı olması güzel olmuş genellikle negatif hikayelerin plansız oldugunu düsünüyorum (normal doğum olacak dıye sancı cektirip sonunda sezaryene alıyorlar)

1 Beğeni

İnşallah canım sağlıcakla kucağına alırsın bebeğini :smiling_face_with_three_hearts:

Amin canım :cherry_blossom:

Çok geçmiş olsun ne güzel böyle huzurlu bir doğum yaşamanıza çok sevindim. İnşallah bana da nasip olur. Yarın doğum yaptıracak olan doktorla tanisacagim. Devlette takipliydim ama özelde doğum yapacağım. 7. Aya girdigim için doğum yapacağım hastaneye gideceğim. Siz hangi hastanede doğum yaptınız acaba? Doktorun okadar çok önemi var ki. Ne hikayeler duyup görüyorum çok yakın arkadaşlarimdan. Yaşta kemâle erince ikinci çocuk olunca da bir korku basıyor.

1 Beğeni

Ben özelde doğum yaptım kastamonu özel anadolu hastanesi canım doktor çok önemli kesinlikle ben çok memnun kaldım doktorumdan 9 ay boyunca ona takipliydim zaten

1 Beğeni

Gözünüz aydın öncelikle :blush: bende sezeryan olacağım ama hastane fobim var ve biraz panikli biriyim doktor genel anestezi yapmayalım belden uyuşturalım dedi mecburen kabul ettim size sormak istediğim bişey var ameliyat sırasında hic panik oldunuz mu baş dönmesi mide bulantısı gibi

1 Beğeni

Hayır canım inanki hiç ne baş dönmesi ne de mide bulantısı hiçbirşey olmadı çok rahattı 15 dk içinde bebeğim doğdu 10-15 dk sonra da ben çıktım

1 Beğeni

Yaa ne güzel umarım benimki de sizinki gibi pozitif geçer çünkü çok fazla düşünüp kendimi geriyorum

1 Beğeni