Kizlar selamm size spinal ile sezeryan dogum hikayemi anlatmaya geldim 05.09.2024 saat 15:28 de elifim i yani kizimi kucağıma aldim oncelikle uzun ama sıkıcı bir yazi olmayacak bence okumsya deger başlıyorum öncelikle ultrasin olarak 17 eylül de normal doğum gözüken dogumum a ben sezeryan olmak istedigimi bildirdim kendi istegimle doktorum onayladi ve 6 eylul e gun verdi ama benim bebisim 1 gun once gelmek istedi 4 eylül gecesi uyurken adet sancisi gibi bir agrim oldu normaldir deyip uyudum sabah kalktığım da bir önceki actigim konuda fotoğrafı attim hafif kanli akinti gibi leke geldi daha sonra kahverengi gibi akinti geldi agrim adet sancisi gibiydi oglen 12 oldu hala gecmedi ablam ve annem yanimdaydi banyo yaptım hazirlandim derken saat 2 bucuk oldu hastaneye gittik eşim ve annemle muane ettiler 1 bucuk cm acilmam varmis nst sanci tavan yaptı ama ben cok agri hissetmedim normal adet agrisi gibiydi daha sonra birgun sonraya olmam gereken sezeryan i bir gun önce acil olarak. Girdim muzik actilar anestezi doktkrum guler yuzle herseyi anlattı ve belden iğneyi geçtikçe hafif bir sizlama seklinde agri dan sonra ayak parmaklarindan itibaren bir karıncalanma hissettim sonra masaya yattım baktim belden asagi hicbisey hissetmiyorum hic de korkunc degildi daha sonra anestezi doktoru ve diğer doktorlarla gule oynaya müzik eşliğinde konurken bi baktım kizimin sesini duydummm ama o duygu anlatılmaz paha bicilmez bi his kizimi aldilar göğsüme koydular sonra temizlemeye goturduler o sıra da 20 dk içinde estetik dikis atildi bana sonra beni normal sedyeye alıp odama çıkardılar bu sirada hala uyusugum sonda takili idi geldiler baktilar bebegimi bana verdiler doktorlar ve gittiler 6 saat sonra tekrar gelip yuruttuler ve sondayı çıkardılar yavas yavas ilk idrar sonra gaz derken hastaneden çıktım 3. Gun eve geldim tabi ayaga kalkarken insan zorlaniyor ama benim tuvalete cikma dururum felan sıkıntısız gecti gun geçtikçe agrilarim azaliyor ve daha iyi hissediyorum kendimi onemli olan eve geldiyinizde size bakacak ve her zaman yaninizda olacak birini seçmek benim annem kaldi ve gerçekten herseyime yardımcı oluyor gerek ben gerek elifime
Allah analı babalı büyütsun inşallah darısı başımıza
Aminnn cok teşekkür ederim inşallah sizde hemen saglikla bebeğinizi kucaginiza alırsınız
Hayırlı uğurlu olsun anneliğiz,Sağlıkla mutlulukla keyifle büyütün Hayırlı lohusaliginiz olsun. Korktuğum şeylerden biriside sezeryan günü öncesi hazırlıksız yakalanmak. Kaçıncı haftanızda sezeryan oldunuz? Benim de gebeliğim kız,çok fazla hareket etmeye başladı sarsıntı şeklinde sallaması oldu bugün. Randevuma az kaldı nst ye girince göreceğiz bakalım aceleci kızlardan olabiliriz
Cok tesekkur ederim 38+3 de sezeryan a girdim normalde 38+4 de olacaktim evet hazirlik konusunda cok haklisiniz ben hissettim galiba hemen bi banyo yaptim ama o agri sancıyla nasil aklima geldi bilemiyorum ben sezeryan a girdikten 20 dk sonra haber etmisler yakinlarima bu yuzden esim hemen gitti eve kıyafetleri aldi geldi canta hazirlamistim hem bana hem bebisime hemsireler gec haber verdiyi icin yakinlarim beni hala iceride nst de bagli biliyormus
6 gün sonra spinal ile doğum yapacağım içimi o kadar rahatlattın ki doğum sonrası baş ve bel ağrısı çok fazla oluyor diyorlardı korkuyordum açıkçası umarım benim de kolay geçer
Geçmiş olsun ne güzel insalalh bizde siizn gibi sorunsuz kolay doğumlar gerçekleştiririz bende korkuyorum sezeryan olucam
Valla abartilacak kadar bas ve boyun agrisi yaşamadım saten agri kesici veriyorlar 3 saate 1 ayriyetten de aci neskafe icebilirsin o cok iyi geliyor bide yanina rezene cayi kuru kayisi al siddetle tavsiye ediyorum rezene cayi hem sutunun gelmesini sagliyor kuru kayısı ise biran once gaz yapmani sagliyor biliyosun ki ne kadar cabuk gaz cikarirken o kadar erken hastaneden çıkarırlar bide lutfen yatma bol bol yürü benim bugun tam 8 gunum oldu iyiki de yatmamisim suan ayakta kipir kipirim agir is yapma ama yuru
Teşekkürler tavsiyelerin için doğum çantama ekleyeceğim mutlaka