Ben 28 kasimda doğum yaptim ve o kadar cok begendim ki cok korkuyordum cunku hep ozele muayene oldum arada buraya geldim ben hep dofum hikayeleri duyuyirdum komsumun biri hafic oda cok memnundu o haric dogerleri kotuledi devlet hastanesini iste bi salonda sancini cekeceksin herkesle beraber sonra alacaklar ogum odasina kesecekler dikis o bu odalari iki kisilik dogum odasinda iki kisi ayni anda muayene ettiler falan filan korktum hatta bunun icin esimle cok tartistim herseye para var ama ozele gelinve doguma gelince yok diye cunku 30 bin di dogum ucreti. Neyse dogum gunum geldi catti bi sabah 10 da sancilarim basladi aksama kadar bekledim esime dedim ben gel deyince gel ama basladi sancilar o gun hatta alt komsuma caya gittim bi yandan da sancilarin sikligini takip ediyordum kshxh . Sonra aksam 6 buvuk gini esim geldi yemek hazirladim bi guzel karnimi doyurdum dedim hadi gidelim hastaneye ama ara ara geliyorlar yine adet sancisi gibiydi 5 dk ya bi giriyordu esim gitmek istemiyotdu cunku inanmiyordu blyle dogum mu olur sen uyisin diye çünkü cidden iyiydi halim neyse evden cikarken valizi alalim dedim onu da aldirmadi sen dogurmazsin bugun diye 41. Haftaya girmistim bu arada tam o gun neyse gittik acile ilk defa cati muayenesi olacaktkm hic acimadi normal iliskiye girisiniz gibi dusunun kadin tamam korkma sikma kendini dedi bakti sen ne yaptin dedi bana catin hic dar degil dedi normal dogum yapabilirsin dedi dedim ben hep hareket ettim ve surekli dogum icin hareketleri yaprim aklima geldikce neyse 4cm acikligim varmis hastaneye gittigimde bide azar yedim sen niye sabah gelmedin sabah gel demediler mi sana 41 e girince diye dedim demediler sen sabahtan gelecektin suni sanciyla dogumu baslatmalari lazimdi dedi icimden o zaman iyiki gelmedim dedim neyse ben hala yatis verdiklerini anlamadim taki nst ye bagladiktan sonra damar yolu acilacak dedi dedim.benim sadece nst damar yolu yok hayir dedi senin yatisin verilmis o zaman ogrendim basladi seruven sonra odaya cikardilar beni tek kisilik bi oda kocaman catal yok normal yatak sonra plates toplari dus lavova var aciklik odada 5 di sonra bi sata sonra geldiler 6 cm dedi yavas ilerlemis eger boyel giderse suni sanci verilcek korktum daha cok hareket ettim odada yurudum dusa sicak suya girdim sancilar da biraz fazlalasti esim de yanimdaydi bu arada hemsire yada ebe bilmiyorum hangisi dedi anneni almiycam esini alicam yanina senin ne cektigini görsün esim bu arada annemlere habet etmis ve eve valizimi almaya gitmis kshhd sonra geldi yanima hemsire esime oturdugunu gorunce kiziyor oturun diye almadim esine masaj yap diyor neyse sancilar siklasti artik 1 dk suruyur dusa girdim sicak suya cidden cikasim gelmedi cok rahatlatiyor daha az hissettiriyor sizde girin sonra esime demisler ciksin nst bagliycaz allahim o yataga cikamadim sanci geldiginde ebe geldiginde beni sezeryana alin dedim ne dedi ne sezeryani bu kadar bekledin olmaz dedi o zaman agri kesici yapin dedim guya epidural istedim ana burasi ozel mi degil kshdhd ne agriyla dogum olur olmaz dedi neyse bi sekilde cikrim bagladi ve acikligima bakti 8 cm dedi suyunu patlatacam korkma patlatti onu da hissetmiyorsun acili bisey degil suyu patlatmasiyla benim dogumum basladi bagiriyorum geliyor hissediyorum assagi tarafimda bagirdim bagirdim ikinma geliyor ama ikinmayi da bilmiyorsun guzel guzdl diyorlar ama neyse bagirma dedi gucun ona gifiyor ikinamiyorsun bagirmadim ve sadece ikinmaya baktim sonradan cozdum 10 felan oldu ikindim heralde kestiler cocugumun lafasi biraz buyuk olunca sobra dogdu ama dogmasiyla gelen rahatlik inanilmaz guzel direk uykum geldi neredeyse sobra tekrar ikindim eşi cikti dikislerim vardi ben dogumdan daha cok dikis icin bekledim uyusturdular eriyen iple dikti ic dis baya varmis icerde de oglum biraz yirtmis oyle dedi neyse diktilar serce parmagim kadar kesim vardi iki saat odada beklettiler ne olur ne olmaz diye dikis icinmis esimde yanima geldi dogim aninda cikardilar onu kiyafetleri istemisler bana yiyecek istemisler esimin yanima geldigi ilk ani unutamiyorum kucagimda bebegim ona bakisi ben aglamaya basladim zaten direk onun baba olusunu gormek o kadar guzeldi ki esim cok duygusaldir sert gorunur ama duygusal onun o heyecani tutamiyordu bile babam babam diye ay cok guzeldi hala duygulaniyorum sonra beni tekrar 2 saat sonra muayene icin cagirdilar arabayla goturduler karnima bastirip dikislere baktilar icimi temiz ediler tekrar galiba yani ultrasonka da baktilar sonra hap attim dil alti odaya ciktim tek kisikik odaydi ayni orasi da buyuktu baya yemekleri de cok güzeldi allah razi olsun temizlik acisi da guzeldi 1 gece yattim iki kere cop icin geldiler yani odaya sonra da ciktik cok sukur korkmayin yani is sizde bitiyor kimsede degil onlari dinleyin bu arada dogum yaptigim gun nobetci doktor bulent simsekti bi kere geldi aciklik kontrol etti gayet iyiydi oda uzun lafin kisasi kendime inanamiyorum cunku ben hamile olmayi bi yandan cok istiyordum bi civugum olsun diye bi yandan ogrendigim anda ben nasil dogircam diye agliyordum o gun korkudan sevinemedim bile hep korkuyla yasadim cok dua aldim insallah normal olur diye allah razi olsun onlardan da ben bile dogurduysam diyorum hep yani sasiriyorum hala normal dogurduguma KUSURA BAKMAYIN COK UZUN OLDU AMA KENDIMI DURDURAMIYORUM GÜZEL BI DOGUM YASADIM INSALLAH SIZLERDE BENIMKINDEN DAHA KOLAY BI DOGUM YASARSINIZZZ
Ne güzel anlatmışsınız valla bravo sakin kalabilmissiniz benim bartholin kistim vardı şişmişti geçen hafta bı anda ben fark etmeden patladı bı baktım altim ıslak lavaboya gittim pecetede kan görünce bir panik bir banik dedim aha suyum geldi kan geldi doguruyorum eşimi aradım herkesi ayaklandrdim kayinvalidemi aryorum onda valiz var diye valizi getirir misin anne doğuma gidicem doğum çantasını hazrlamam lazm diye
kayınbabam kızıyor brakin smdi çanta hazrlmayi taksiye binin gidin gittik iyiki valiz falan getrmemsm kist patlams
ama banada prova oldu bu sefer sakin kalcam diye ama sizinkini okurken hem gülümsedim hem hüzünlendim eşinizle bebeğinize kavuşmaniz çok güzel🩷 güle güle büyütün
Rabbim annali babalı büyütsun canım bu hikaye çok iyi geldi bize
Ay o kadar güzel anlatmışsınız ki benimde il olacak o kadar korkuyorum ki bu arada devlet hastanesinde mi yapmıştınız doğumu ??
Duş falan demişsiniz ya alınabiliyor mu öyle
@Hanife1 maaşAllah ne güzel bir doğum hikayesi olmuş Rabbim sağlıkla büyütebilmenizi nasip etsin
Evet odada tuvalet ve dus var ayni normal odadaki gibi gelen hemsire demisti dusa girebilirsin diye bende ilk girmiyim dedim sonradan istedim cunku muayene ettikleri icin rahatsiz oldum acilcasi hem temizleniuim diye girdim sonrada cok faydasini gordum cikmadim neredeyse son anlarda
Ahaha cidden bazen olabiliyor oyle bende ben gebe okuluna gittim bu arada konya sehir hastansinde digum yaptim herkese onerimdir konya il saglik müdürlüğüne gebe okuluna gitmistim ben hasibe isik diye bi hanfendiye o kadar korkum vardi ki herseyimi hafifletti korku kalmadi 2 gun sadece ama icimdeki tum supheler gitti herseyi anlatti ne yapacagimi falan allah razi olsun ondan bin kere cok faydasini gordum gosterdigi hareketleri yaptim hep zaten hatta ben boyle anne su soyleymis bu boyleymis falan dedigimde annemler sasirirdi demek oyle miymis diye yani eskiler kara gumburtuye dogum yapinca annem benim icin cok agladi yani ben odadayken neler cektim diyor zor evet ama inanin 10 dk yada bu zaman size bagli bagirmayin cidden ikinmaniz sesinize gidiyor hissedin ve ikinin jsjdhd sonrasi inanin cok guzelll
Körkulariniz icin gebe okulunu tavsiye ederim
Hayırlı olsun bebeğiniz sağlıkla büyütün inslalah Bütün odalar tek kişilik mi acaba
Ben tek kisilikte kaldim ama annem bi odada iki kisi kalan da varmis demisti o gun ki doguma ve yatisa gore sanirim
Teşekkürler sansliymissiz demekki
Cok gecmis olsun oncelikle Allah anali babali büyütsün omru uzun olsun insallah ne kadar pozitif olsa da ben okurken yasadim sanki o anı gerçekten kolay degil tebrik ediyorum sizi tercihim sezeryan basindan beri
Tabiki zor ama dogdugu an geciyir hepsi inanin bende zaten 8 cm den sonra beni sezeryana alin diya bagiriyirdum kahxhhd