24.09.2024 biraz geç oldu yazmak için ama anlatmak istedim. Serviks yumuşamasından dolayı erken doğum riskim vardı . Dikkat ederek 36 haftaya kadar geldim. 36 haftadan sonra dikkat etmemeye başladım hatta yavaştan merdiven inip çıkıyordum, hurma hergün yiyordum , yürüyüş yapıyordum . 38+6 kontrole gittim öatı muayenesi oldum herşey yolundaydı . Ev ile hastane arası 15 dk yürüme mesafesi yğrüdüm . Eve geldiğimden tuhf bir sancım vardı geçmeyen ama ben yalancıdır diye düşündüm . Daha sonra 22.00 sıraları sancılarım düzenli gelmeye başladı 5 dk bir 30 sn süren belden kasıklara doğru regl in daha şiddetli ağrısı gibiydi. Böyle devam etti 1 saat sonra 3-4 dk bire düştü ve sancı siddetlendi. Duşa girdim hazırlandım saat 12 de hastaneye gittim . Nst de sancılarım 104 e kadar çıkıyordu açılmam 3 cm . Sonra yatışım yapıldı . Sancılarım 3 dk bir daha şiddetlnmişti. Saat 01.30 civarı suyum geldi . Sabcılarım giderek şiddetleniyordu . Saat 2.30 da açılmam 7 cm olmuştu ebe bile sadurdu ilk doğuma rağmen açılman çok hizlı oluyor diye. Erken doğum riskinin faydalarını dopum sırasında görüyordum saat 2.44 de doğum haneye aldılar 03.09 da bebeğim doğdu çok şükr kazasız belasız sağ salim kucağıma aldım bütün sancılarım o an da bitti . Normal doğum gerçekten çok zor yani bi ara kaçmaya çalışıyordum masadan
ama sonra erkenden toparladım . Şimdiki aklım olsa normal doğum yapar mıyım bilmiyorum
Doğum bekleyen arkadaşlar için yazdım ben hamileyken çok merak eder okurdum hikayeleri . Rabbim hepiniziin bebeklerini sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin
1 Beğeni