Pozitif doğum hikayemm

24.09.2024 biraz geç oldu yazmak için ama anlatmak istedim. Serviks yumuşamasından dolayı erken doğum riskim vardı . Dikkat ederek 36 haftaya kadar geldim. 36 haftadan sonra dikkat etmemeye başladım hatta yavaştan merdiven inip çıkıyordum, hurma hergün yiyordum , yürüyüş yapıyordum . 38+6 kontrole gittim öatı muayenesi oldum herşey yolundaydı . Ev ile hastane arası 15 dk yürüme mesafesi yğrüdüm . Eve geldiğimden tuhf bir sancım vardı geçmeyen ama ben yalancıdır diye düşündüm . Daha sonra 22.00 sıraları sancılarım düzenli gelmeye başladı 5 dk bir 30 sn süren belden kasıklara doğru regl in daha şiddetli ağrısı gibiydi. Böyle devam etti 1 saat sonra 3-4 dk bire düştü ve sancı siddetlendi. Duşa girdim hazırlandım saat 12 de hastaneye gittim . Nst de sancılarım 104 e kadar çıkıyordu açılmam 3 cm . Sonra yatışım yapıldı . Sancılarım 3 dk bir daha şiddetlnmişti. Saat 01.30 civarı suyum geldi . Sabcılarım giderek şiddetleniyordu . Saat 2.30 da açılmam 7 cm olmuştu ebe bile sadurdu ilk doğuma rağmen açılman çok hizlı oluyor diye. Erken doğum riskinin faydalarını dopum sırasında görüyordum​:smiley: saat 2.44 de doğum haneye aldılar 03.09 da bebeğim doğdu çok şükr kazasız belasız sağ salim kucağıma aldım bütün sancılarım o an da bitti . Normal doğum gerçekten çok zor yani bi ara kaçmaya çalışıyordum masadan :smiley::smiley: ama sonra erkenden toparladım . Şimdiki aklım olsa normal doğum yapar mıyım bilmiyorum :face_with_hand_over_mouth: Doğum bekleyen arkadaşlar için yazdım ben hamileyken çok merak eder okurdum hikayeleri . Rabbim hepiniziin bebeklerini sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin :pray:

1 Beğeni