Polikistik over

Doktor polikistik Over olduğumu söyledi karbonhidratı hayatımdan çıkartmamı gerektiğini söyledi polikistik Over olup bir düşüncesi olan varsa bir tavsiyesi varsa çocuk için neye dikkat etmem gerektiğini bilen varsa yardımcı olur musunuz

Merhaba benim geç kızlığımdan beri var. Yemek olarak hiç bir doktor bişey demedi fazla kilom olmadığı içindir belki. Bu hastalık kimisinden çok kilo yapabilşyor. Çok zor hamile kalırsın belki kalamazsın bile demişlerdi doktor ama şuan 3.bebişime hamileyim. Sadece stres yapıp kafaya çok takmaman cnm ilk çocuk istediğimiz de hemen olmamıştı yumurta çaylatma ilacı kullandım. Yumurtalarım büyüyor du ama çatlamıyordu. İlacı bırakıp soğan kürü peşine incir havuç kürü uyguladım oda olmadı diye düşünürken, tüp bebek için doktora gittiğimde hamile olduğumu öğrendim. Sende tez zamanda olur inş cnm

Banada olmaz diyolardı tedavisiz kendiligimden evlendigim ilk ay hamile kaldım dogurdum 40 ım çıktı tekrar hamile kaldım iki çocugumun arası 8 ay ikincisi erken dogdu şu an biri 11 aylık biri 19 aylık yeterki allah istesinnn sende stres yapma

Cnm doktor dikkat et diyorsa etmeni öneririm banada dedi ben dinlemedim o zmn bekardım 52 kiloydum birden kilom yükseldi 60 lar hatta 70 lere çıktım tüylenme arttı adetim dahada kötüye gitti bazen hiç olmuyordum evlendim ve tedaviyle gebelik oldu ilaç ve iğnelerle çok şükür Rabbım nasip etti bundan önce yine tedaviyle oldu kürtajla sonlandi yinede her halimize şükür ama beslenmene dikkat et dediyse etmelisin bence

Canım bende vardı hamile kalamıyordum doktorum rahim filmi çekti sonra polikistik için bir ilaç yazdı onu üstüne 1 ay sonra hamile kaldım kızım doğdu ama daha sonra yine hamile kalamadım 1 yıl sonra doktora gittim yine o ilaçı yazdı kullanınca 2 ay hamile kaldım bunda bence sıkmayın canınızı kalırsınız stres hiç yapmayın

Allah analı babalı büyütsün inşallah çok sevindim

Teşekkürler canım benim

Bir kaç şeylere bakacağım dedi kan vereceğim şimdi bende

Bana ilaç demedi çok da büyük etken değil dedi sadece ve yumurtalıklarıma bakacak şimdi onun içinde kan vereceğim

Doktor ne derse öyle yapın inşallah güzel olur herşey

Evet geçen sene bu zamanlarda savaşını verdiğim bir konuydu Öncelikle doktoruna önem ver her doktor aynı hassasiyetle yaklaşmıyor tüm hormon değerlerine baktır( özellikle AMH değerin önemli) Hormonların dışında vitamin değerlerinede baktır b12 D vitamini Ferritin gibi değerlerini bil eksikler varsa ek takviyelerle bunları tamamlamaya çalış PCos için ilaç değil de vitamin takviyesi verecek doktorun iyice araştır verdiği takviyeyle ona eşdeğer diğer takviyeleri kıyasla hangisi senin eksiklerin için geçerliyse ona yönel onu al ve düzenli kullan Ayrıca yeme içmene gerçekten dikkat o kadar çokkk önemi var ki bunun pcos için tahmin bile edemezsin Zaten yeme alışkanlığını değiştirdiğinde vücudundaki değişiklikleri kendin farkedeceksin Ben kilolu biri değildim ama yinede sağlıklı beslenmeye ve spor yapmaya başlamıştım Yani kısaca şunu söylemek isterim tek bir şey için odaklanma özellikle sağlığın için her tuşa bas Rabbim en kısa zamanda mutlu haberini almayı nasip etsin