Plesentanın rahim ağzını kısmen kapatması

26+2 de doktorda ultrasonda bebeğimizi göremedik biraz yürüyüp gel öyle bakalım diyince yürüdüm ama bebişi hâlâ sırtı dönüktü 22.haftada perinatolog kontrolünden sonra hep sırtı dönüktü zaten göremedik hiç. Perinatolog plesenta önde demişti. Çocuk görünmeyince bende doktora bu etkiler mi bebeği görmeyi diye sordum. Doktor da bana plesenta previayı anlatmaya başladı. Şuan plesentan rahim ağzını 1.5 cm kapatıyor dedi. Bu şekilde normal doğum yapabilir miyim dedim. Bu şekilde yapamazsın dedi. Ama plesenta 28.haftaya kadar hareket ediyor rahim büyüdükçe yukarı çıkabilir dedi. Ama plesenta previa da kanamalar oluyormuş. Bende şimdiye kadar hiçbir kanama ağrı sızı bişi olmadı. Sizde böyle bir durum yaşayan var mı? Ya da plesenta 30 32. Haftaya kadar rahim ağzından yukarı çıkmış olur mu?

Benim bebişin de plesanta ön duvarda şuan 33 haftalık ama bi değişiklik yok plesanta previa hakkında bilgim yok canım ancak ön duvarda ama bebegi net bi şekilde gözüküyor hareketleri falan

Doğum için normal olur olmaz gibi bişi dedi mi peki doktorunuz

Mərhaba Benimde Hep Plasentanın Aşağıdakı soyluyordu ulturasonda bana doktor Yatmamam lazım olduğunu söylədi Və ayaklarimi hep Kaldırıb uzanmami söylədi Oyle yapdim.ben Oyle kalikdi bende yukari

Yok canım normal doğum yapman da bi sıkıntı yok dedi plesanta ön de olması normal doğumu engel değil dedi

Benimde detaylı ultrason da 22 haftalıkken plesanta previa parsiyalis olduğumu söyledi doktorum bebeğin eşi asagida kısmen rahim ağzını kapatıyor dedi. 28 haftaya çıkabilir dedi . Benimde herhangi bir kanamam olmadi . Ama çok dikkt ettim ilişki yasak ağır kaldırmak yasak ağır ev işleri yasak 4 saat. FaZla ayakta durmak yasak gbi bı çok önlemler alındı bunlar kanama olmasin diye . Bende ,28 haftalık oldum yarın kontrol günüm yukarı çıktımı diye muane olacağım inşallah hayırlı haberler alırım . Yoksa bu plesanta previa sezaryan gerektiren bir durum doğumun nasıl olduğunun benim için önemi yok sağlıklı olması ki ilk dogumumda sezryandim fakat kanama baslatirssa durduralamiyormus ve anne için riskli bı durum kan bankası olan bir tam teşekkilli hastanede doğum olması lazim rahim bile alinabiliyormus bu tür durumlarda . O yüzden çok stres yapmadan ama bilinçli olmakta fayda var . Allah’ım hakkımızda hayırlısını nasıp etsin her zorluğun vardır bı kolaylığı inşallah böyle durumda olan bütün hamisler güzel haberlerle döneriz​:palms_up_together:

Benim de plesenta kismen rahim agzini kapatmis doktorum 30.hafta da cagirdi tekrar bakmak icin hala ayni sekilde kapatmisti zorunlu sezeryan oldugu kesinlesti 32 de cagirdi ultroson nst ye girip doktorun yanina gidicem ve de sehir hastanesi veya universite hastanesi olmasi gerekiyor tam teskilatli olmasi lazim hastanenin kan bankasi olmasi gerekiyor cunku dogum esnasinda kan lazim olabiliyor kendini korkutcagin bi durum yok sadece cok dikkat etmen gerek agir is ve iliski yasak sezeryan oluyorsun yani sadece normal dogum yapamiyorsun o kadar kimseye de bakma bu sekilde bi suru dogum yapan anneler var cevrem de vs

Evt kesinlikle öyle doktorlarımız bilinçli olmamız için en kötü senoryoyu da söylüyor ya en azından benim doktorum en iyisiini en kötüsünü de anlattı. Herkeste nasıl etki eder nasıl ilerler bilemeyiz hakkımızda hayırlısı olsun inşallah

Bence boyle en kotusunu en ileri seviyesini anlatilmasi dogru degil benim doktorum da normal de ozele gidiyordum ama hastanenin kan bankasi olmadigi icin arastirma hastanesine yonlendirdi oraya gitmek istemiyordum devlet diye ama gittigim de de pek umursamadi bu sekilde dogum yapan cok kadin oldugunu soyledi ekstra dikkat etmem gerektigini agir is yapma dedi ve de sezeryan olcagimi soyledi rahim alma durumu vs soylemedi ki buda zaten milyon da 1 falandir yani cevremde dogum yapan boyle plesenta previa olan cok insan var onlar dan da bu sekilde duymadim tek dedikleri sey sezeryan olucaksin bide doktorun dedigi gibi cok dikkat et Rabbim saglikli kucagimiza almayi nasip etsin hepimizin yoksa sezeryan normal hic onemli degil

Benim gittiğim hastane de özel üniversite hastanesi . Beni başka bir hastaneye yonlendirmedi doktorum . Kanama baslarsa eğer bu tür durumlarin olabileceğini en kötü ihtimalle kan durulamassa rahim alinabilir dedi . Ben internet TE çok plesanta previa ile ilgili videolar izledim kafamda çok fazla kirli bilgiler vardı ve doktoruma çok soru yönelttigim için detay detay herşeyi anlattı . Devlet e de gitmedim bilemiyorum doktorumun dedikelrini aktardim bende . İnşallah bu tür sorunlarımız konuşurken bebislerimisede kavuştuğumuz mesajlarımisida paylaşırız :blush::palms_up_together:

Burada bi annemiz vardi tam hatirlamiyorum ama bu sekilde dogumunu da yapti hatta kan lazim olur diye bor kac tup kan getirip lazim olmamis bile ameliyatinda benim gittigim sadece ozel hastaneydi sizinki universite hastanesi oldugu icin sizi baska yere yönlendirmemisler ki zaten beni de universite hastanesine yonlendirdi hic kendinizi bence sıkmayin Rabbimin izni ile kucaklarimiza sag salim alicaz yavrularimizi sadece doktorun sanki cok fazla korkutucu seyler demis boyle konusulmamasi lazim diye dusunuyorum zaten hamilelik zor bi surec bide boyle milyon da bir ihtimalleri soyleyip daha fazla stresli bi hale getirmeleri de cok can sıkar yani 9 ayi burnundan getirir eger pinpirikli biriyseniz ki benim ilk gebeligim sahsen doktorum bana bu en son ihtimalleri en kotu ihtimalleri dese ben stresten doguma kadar belki kendime zehir ederdim hamileligi yani

Bende rahim ağzını şuan 1+5 cm kapatmış bu halde normal doğum olmaz dedi işte ileride yukarı çıkabilir çıkarsa ona göre tekrar vajinal muayene ile doğuma karar veririz dedi. Ben hep normal doğum olsun istedim. Bilmiyorum zaman ne gösterir gerekirse sezeryan da olurum ama istemem yani normal doğum varken sezeryan olmak.

Bana ne detaylı ultrasonda ne normal hastanedeki doktorum bi teşhis koymadı. Ne ilişki yasak dediler ne ayakta fazla durma ağır kaldırma dediler. Gayet iyisin bebekte çok iyi hiçbir sıkıntın yok diyolar. Bu kontrolde de ben sorunca dur sana anlatıyım plesenta previayı diyip anlattı sende var yok demedi hiç.

Ben özel hastanedeyim doğum paketi aldım 6 haftalık hamileyken ve hastanede sadece 1 tane kadın doğum doktoru var. Doktorum bi teşhis koymadı plesenta previa olarak. Ya da sizdeki gibi tam teşekküllü hastanede doğum yapman lazım gibi bişi demedi hiç daha 26. Haftada olduğum için bekliyo da olabilir belki plesenta yukarı çıkar diye bilemiyorum :woman_shrugging:t2:

Bende hiç bahsetmedi kanama çok olabilir doğumda rahim alınabilir diye. Bende çok araştırdım baktım İnternete yukarı çıkar mı nasıl çıkar dışardan bişi yapabilir miyim diye ama bişi bulamadım. Akışına bıraktım artık napıyım hayırlısı ne ise öyle olsun. Amin inşallah sağlıkla gelsin hepsi :heart:

Normal doğum en sağlıklı olan ama sezeryan da dikişler var normal doğum da aynı bebek çabuk çıksın diye dikiş yapıyorlar bence ikisinin de bi farkı olmuyor eskiden dikiş atmazlarmış normal doğum doğal olurmuş

Bence de bekliyo olabilir veya hastanenin kan bankasi oldugu icin yonlendirme geregi bulmamis olabilir ben 22.hafta da ogrendim 30 a kadar bekledi cikmadi şuan 30+5 gunluk hala ayni

Yok sezeryan da sonrasında hafif üşütmeden ağrı oluyo enfeksiyon kapma ihtimali iltihaplanma ihtimali daha yüksek bide yani vücudunun orta yerinde Bi kesik oluyor normal doğumunkine göre çok daha büyük bir kesik o yüzden ben normal istiyorum ama zorunlu olursa da mecburen sezeryan olucam kaçışım yok yani doğurmuyorum ben içimde tutam çocuğu diyemem :grin:

Yukarıda Azerbaycanlı birisi ben yatıp ayaklarımı havaya kaldırdım yukarı çıktı demiş onu denicem bende inşallah bi etkisi olur bakalım rahim ağzı açılsa yeterli olur herhalde doğum için hakkımızda hayırlısı olsun inşallah :palms_up_together:t2: