Merhaba. 20 haftalık hamileyim. Bugün detaylı ultrason sonucunda doktor plasenta yaşlanması olduğunu. 30. Haftadan sonra sık takibin gerekli olduğunu, eğer bebeğin gelişiminde gerileme saptanırsa bebeğin erken alınacağı ve prematüre olabileceğini söyledi. Bu durumu yaşayan var mı, varsa süreciniz nasıl ilerledi? Yardımcı olursanız çok sevinirim duyduğumuz şeylere canımız çok sıkıldı içimiz çok tedirgin.
Çok geçmiş olsun ben ilk kez duyuyorum buna neyin sebep olduğu ile alakalı birşey söyledimi acabaaaa
Sigara tuketimi varsa veya pasif icisiyseniz oluyor diye biliyorum
Merhaba gebeligin ileri donemlerinde yasanabiliyor ama sigara cok etkiliyor… mesela benm oyle degildi ben pasif icici de oldum ara ara sigara da aldim elime stresten olmemek icin. Bahane tabi bu. Plasentamda kalsifikasyon basladi. Cok gecmis olsun
Teşekkür ederim. Hayır söylemedi. Ultrason esnasında sordu sigara kullanıyor musunuz diye ben de hayır neden sordunuz dedim. Sormak bizim işimiz dedi ama muhtemelen bu sebepten sordu.
Eşim kullaniyor ama hamilelikten beri dikkat ediyoruz
Teşekkür ederim ben içmiyorum eşim kullanıyor hamilelik öncesi pasif iciciydim yani. Hamilelik sonrasi dikkat ettik açık ortamda dahi yanimda içmiyor. Peki doğumunuz oldu mu sorunsuz bir sekilde?
Konuyla alakalı böyle bir makale buldum umarım faydalı olur.
Çoğunlukla, gebelik ve yüksek tansiyon plasentanın erken ayrılmasına sebep olur. Gebelikteki kan basıncı yüksekliği bazen önceden bilinirken bazen de atlanmış olabilir. Gebelik öncesi var olan hipertansiyon, gebelikte ilk defa ortaya çıkan hipertansiyon ya da preeklampsi, hepsi sebep olabilir. Kanın pıhtılaşma sorunları Önceki gebelikte aynısının yaşanmış olması, Bebeğin suyunun fazla olması (polihidramniyos), İkiz gebelik, Gebelikte Sigara içimi İleri anne yaşı da risk faktörüdür. Rahimde myom olması ve plasentanın bu myomun üzerine yerleşmiş olması, Karına darbeye sebep olabilecek, trafik kazası, yaralanmalar da plasentanın erken ayrılmasına sebep olabilir.
Antioksidanlardan açısından zengin diyet öneriliyormuş .
Teşekkür ederim. Doktorum da beslenmene daha çok dikkat ederek bebeğinle arandaki bağı daha da güçlendirebilirsin dedi.
Ama gebelik öncesi de şimdi de tansiyon sorunum yok
37+3m haftaya sezaryen diye dusunuyorum henuz olmadi.
Inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi
Tekrardan merhaba. Bu süreçte doktorunuz size coraspirin kullandırdı mı acaba? Aynı durumu yaşayan bir tanıdığıma 20. Haftasindan 34. Haftaya kadar coraspirin kullandirmis doktoru.
Merhabalar benin yeni basladi sayilir cok ciddi bi seviyede degil zaten bu hafta da da dogumum var vermedi