Ben daha doğum yapmadım ama bende de plesenta previa major var normal doğum olmayabilir sezeryan gibi duruyor dedi doktorum. Sizin ilkinde varmış ikinci gebelikte de var mı previanız çünkü genelde ilkinde olunca ikinci gebelikte de olma ihtimali yüksek deniliyor. Birde iki gebeliğiniz arasında ne kadar vakit var acaba bende ikinciyi düşünüyorum bundan sonra ama ne kadar ara bırakmam gerektiğini kestiremiyorum sezeryan sonrası bi risk oluşturmaması açısından
Ama benim ilk hamileliğimde bir sıkıntı yoktu sadece nst de bebeğin kalp atışında düzensizlik var dedi riske atmayalım sezeryan yapalım dedi doktor mecbur ilkde sezeryan oldum şimdi çok şükür kızım 4 buçuk yaşında bu hamileliğimde plasenta previa oldu
İlkinde previa var yazmışsınız sanki ben yanlış anladım belkide sağlıkla doğup büyüdükten sonra doğum şekli hiç önemli değil zaten
Valla canım bnde sezeryan oldum oglum 1 aylıkken geri hamile kaldım beklemedigim anda hiç ara vermemiş oldum yani bakalımmmm nolacak halim
Doktorunuz ne diyor bu konu hakkında şuan kaç aylık hamilesiniz. Sağlık sorunu yaratmadığı sürece sıkıntı değil de insan korkuyor 7 aylık hamileyken dikişlerim açılır mı diye
14 haftalık oldum doktor bebegin gelişimine baglı erken alabiliriz dedi
Agrılarım oluyor zaten canım şimdiden ilerki süreçte ne yapıcam bilmiyorum
İnşallah bir sorun olmaz da sağlıkla gelişimi tamamlanır öyle doğum olur
Sezeryan bölgesinde mi ağrınız oluyor
Evet canım ya
İnş mesela 3 gündür geçmeyen agrım var hem belim hemde sezeryan bölgem
Geçer inşallah doktora gittiniz mi geçmiyor diye bi tavsiyesi var mı
Gitmedim daha önceden bana agrıların olacak dediiii bol bol dinlen dedi ama 5 aylık oglum var dinlenemiyorum malesef
Yardım edecek kimse yok mu etrafınızda ben anneme güvenip çocuk yaptım resmen ben bakamam dese karşı komşum var sen yap ben bakarım dedi ikisi de olmasa kolay kolay çocuk düşünmezdim
Kaynanam var sag olsun bakıyor da ama yinede yüklenemiyorum fazla mecbur bakıyorum
Kendinizi de zorlamayın riske dönüşmesin hamileliğinin de
Bugün doktora gittim agrılarım için rahmin yırtılma olasılıgı çok fazla dedi agrıların çogalırsa gel dedi
Allah korusun yırtılırsa ne yapabilirler ki bebiş var içeride
Bilmiyorum ki canım ya