Plasenta önde

Kızlar aranızda bebeğin plasentası önde olan var mı gebeliginiz nasıl geçiyor biraz araştırdım riskli durumlar varmış sizler neler yaşıyorsunuz bu süreçte

1 Beğeni

Rahmin ön duvarına yapışık şekilde canım

Doğru canım yine de tedirgin oluyorum baktığım yazılarda erken doğum yada doğuma yakın kanama riski falan diyordu doktorum da sağolsun bu konuda bilgi vermiyor

İnşallah canım sezeryan doğum olacak ama yinede kızıma bir şey olacak diye düşünmeden yapamıyorum plasenta önde olması ayrıca ağrı yaparmış yürürken oturup kalkarken okuduğum yazıda diyordu sende böyle bir şey var mı

1 Beğeni

İnşallah canım her anne sağlıkla kucağına alır inşallah :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Benimki de anterior da. Plesanta previa hariç hepsi normal yerleşim dr bana boyle soylemişti. Gecenler de detaylı ultrasonum vardı perinatoloji uzmanı da normal dedi. Endiselenmeyin İnterneti de cok okumayın. Basım agrıyor yazsan bin tane kotu senaryo cıkarıyor. İnt dogru bilgilerden daha fazla bilgi kirliliği de mevcut.

1 Beğeni

Benim de ön tarafta doktorum hiçbir sorun olmadığını soyledi sadece ilerleyen zamanlarda bebeğin yüzünü görmek zorlaşıyor o kadar korkmanıza gerek yok

1 Beğeni

Benim de rahim duvarina yakın. Dinlenmem ağır isler ve egzersizler yapmamam söylendi . Hatta erken haftalarda görüldüğünde rahim büyüdükçe plesantaninda yukari çıkacağını endişe etmememi söyledi doktorum. Cinsel ilişki yasaklandi progestan fitil kullanmaya başladım. Sadece uzun süre ayakta kaldigimda ağrı yaşıyorum onu da sordum dinlenince geçen ağrılardan da endişe duyulmamasi gerektigini öğrendim . Sen de endise etme kendine iyi bak :pray::hugs:

1 Beğeni

İnşallah canım o kadar basit ve kolay bişey olarak kalır ilk gebelik demir ilacını da kullanamıyorum kabızlık yaşıyorum sürekli doktara diyorum kan al bak diye yok diyor gerek yok 23 haftalık olacak bu zamana kadar hiç kan tahlili istemedi doktor değiştirsem o seçenek de yok

Bende de oluyor ağrı özellikle oturup kalkarken yada yatakta sağa sola dönerken doktora söyledim normal dedi başka birşey söylemedi

Ani haraketler yapmamaya çalış. Prenses gibi davran kendine. Agrilar zaten rahim büyüdükçe vucutta normal. Insallah saglikla alirsin kucağına bebisini :bouquet:

Benim plasenta 3 cm dedi anterior yazıyor doktor raporunda nasıl oldu sizin doğum yaptınız mı nasıl doğum yaptınız birde cinsel birliktelikte sıkıntı olur mu sizce

Eger daha önce sezeryan geçmişiniz yoksa ön duwarda olması sıkıntı olmuyor sezeryan geçmişi warsa yapışma olasılıgından korkuyor doktorlar benimde plesenta 3 cm mesafede posterior yani arka duwar yerleşimli

Ben sezaryen dogum yaptım bazı nedenlerden dolayı ama drum normal dogumda yapabilirsin istersen demişti. İlişkide sorun olacagını zannetmiyorum ama drunuza yinede danısın. ben tup bebek tedavisi ile gebe kaldıgım için riske atmak istemedik o yuzden bilemiyorum

Benim 3 cm mesafede olmasına ramen doktorum hala yasak oldugunu söyledi ilişkinin her ihtimale karşı dikkatli olmaklazım dedi tabi plesentanın konumuna göre doktorlar izin werir yada wermez herkezin bir olmuyor çünkü ama benim doktorum çok dikkatli gittigi için herşeyi göz önünde bulunduruyor