Ben 25. Haftadayım doktorum bugün plasentamın aşağıda olduğunu normal doğum olmayacağını anlattı kanama olabilirmiş bu durumda dedi benim gibi olup sıkıntısız bir doğum yapan oldu mu erken doğumdan korkuyorum
Doktor bana da 24.haftadayken aynısını söyledi ama 28.haftada gittiğimde plasenta aşağıda değil düzelmiş dedi şuan 30.haftamdayım her hangi bir sorun yok erken doğum riski de yok dedi.Sizinde düzelebilir korkmayın
İnşallah bunun için yaptığınız birşey oldu mu
Ağır kaldırmadım hiç ve bol bol dinlendim ayaklarımın altına yastık koydum o şekilde uzandım durmadan ve cinsel ilişkiye bir süre ara vermelisin kanama olabilme ihtimali var çünkü
En tipik belirti, ağrısız ve ani başlayan parlak kırmızı vajinal kanamadır. En ufak bir kanamada bile vakit kaybetmeden doktoruna haber vermelisin.kanama riskini tetiklememek için Bu süreçte genellikle cinsel ilişki, uzun yürüyüş ve kendini yoracak işlerden kaçınmalısın. Doktorun kanama riskine veya durumun ciddiyetine göre tam veya kısmi yatak istirahati önerebilir. Normal doğum riskli olduğu için sezaryen ile doğum olacak. Doktorlar genellikle bebeğin akciğerlerinin olgunlaşmasını bekler. Planlı sezaryen çoğunlukla 36-37. haftalar civarında yapılır. Erken doğum riski olsa da her zaman olacağı anlamına gelmez, doktorun kanama gibi durumları takip ederek en doğru zamanı belirleyecektir. Sağlıklı bir gebelik geçirmen ve bebeğini sağlıkla kucağına alman dileğiyle ![]()
![]()
Benimde bebeğimin eşi aşağıda doktor dinlenmeme dikkat etmemi söyledi ilişki yasak ağır iş kesinlikle yapmıyorum
Bana da ilk haftalarda plesante assagida dendi ilerleyen haftalar ya i sizin ve ileri haftalarda yukarı çıkabiliyor kanam vs. Olmaması icnde cinsel ilişki ağır gibi o tarz şeylere dikkan edin yani yukarı cikar merak etmeyin inşallah sorun değil bu sadece dikkat edin
38+5 de doğumun gerceklesti 24 gibide yukarı çıkmıştı plesante