Pıhtılaşma yatkınlığı olan hamişler

Merhaba hanımlar
Benim de pıhtılaşma yatkınlığım var
Süreciniz nasıl geçiyor?
Kaç doz ne kadar hangi kan sulandırıcıyı kullanıyorsunuz?
Pıhtılaşma yatkınlığınızın olduğunu nasıl öğrendiniz

Aramızda yeni kan sulandırıcı kullanmaya başlayan anne varsa veya bu tanıyı yeni almış anne varsa hem destek olmuş oluruz

Valla yakınlıktan mi bilmiyorum ama ecoprin verdi

1 Beğeni

Merhaba ilk bebegimi dusuk ile sonuclandigi zaman doktorumun ileri derecede yaptigi tetkik ve tahlil sonuclarindan sonra vücudumun pihti attigina bebegi yabanci bir cisim olduğunu zannediyor ve savasmaya basliyor su an duzenli olarak 9 ay gebelik suresince her gece göbekten igne yiycem

1 Beğeni

Merhaba @Gebe hoşgeldiniz
Ben de ilk düşüğümden sonra özel hastaneye kontrole gittiğimde doktorum tıbbi genegiğe gitmemi önerdi.
Sehir hastanesinde randevu aldım ve kan tahlili yaptılar.
Tahlil sonucunda pıhtılaşma yatkınlığım olduğunu öğrendim.
Hematolojiye sevk etti.
Hekim bir kaç öneride bulundu ve hamile olduğumu öğrenir öğrenmez kan sulandırıcı başlamam gerektiğini söyledi.
3+5 'de oksapar 4000 subgutan kullanmaya başladım.
Şuan 32 haftalık hamileyim.

Pıhtılaşma yatkınlığı başta beni çok stres yapmıştı. İlaç yeterli mi?
Düşük riskim olursa kan sulandırıcı daha fazla kanmaya sebep olmaz mı?
Gibi sorularım vardı.
Düşük riski de atlattım
İnşallah bu sefer bebeğimize kavuşucaz.

Allah kimseyi bebeği ile sınamasın

1 Beğeni

Amin cok buyuk aci cok zor dilerim Allahimdan sağlıklı bir sekilde bebeğinizi kucaginiza almayi nasip etsin bende atlattim düşük riski 8 haftalikken kanamam açıldı dusuk riskim oldugu icin 2 bucuk ay yattim bahsettiğiniz ilac mi igne mi ? Ben igneyi gebeliğimi ogrendigim andan itibaren basladim kullanmaya

1 Beğeni

Amin hepimizin
Evet iğne

İlk zamanlar mı konuluyor yani bu teşhis bana bişey denmedi şükür ama sonrasını bilmiyorum kan sulandırıcı kullanmaya 13. Haftada fln başlattılar benibyanlis hatırlamıyorsam Allah korusun yavrularimizi

1 Beğeni

Amin
Benim önce kaybım olduğu için genime baktılar o zaman öğrendim.
Hamilelik sürecinde doktorlar neye göre kan sulandırıcı veriyor bilmiyorum

Tahlil sonuclariniza ve gen taramasına gore