Merhaba. Anneler.
Dün geceden beri pembe renginde lekelenme oluyor bende. 14 haftalık hamileyim
Doktoru arayamıyorum cumartesi olduğu için mecbur pazartesi yi beklemem lazım. Ama önemli birşey de. Acil e gitsem mi diye duşunuyorum. Ağrılarm yok aslında. Hada önce sizde de oldu mu böyle birşey ve doctorunuz ne dedi ?
Hastaneye mesafem uzak olduğu için kanama lekeleme olursa ne yapmalıyım diye önceden doktoruma sormuştum. 100mg porogestanı vajinal olarak uygulamamı istemişti. Kahverengi lekelemem oldu. Hemen dediğini yaptım ve doktorumu arayıp bilgi vermiştim.
Elinizde progestan varsa vajinal uygulanabilir. Bunun dışında pembe lekeleme düşük riski belirtisidir. İmkanınız varsa acile gitmelisiniz bunun dışında yatak istirahatine geçmelisiniz
Genelde düşük riskidir .14 haftalarda rast gəlinən bir durum bu.onuncin.cok gezmemek gərəkir uzun yol veya arabaya çok gezmemek.
Doktora git.bizede durumu soylersin.
Cokmu yuruyorsun?
Merhaba nasıl oldunuz @Vildan
Merhaba. Öncelikle yanıtlarınız için çok teşekur ederim. İyim. Sağolun. Bi daha lekelenme olmadı. Acile gitmedim ağrılarım yoktu. Birde. Belçika da yaşadığım için. Doktorlarla her şeye normal diyor. Ama yarın. Kendi doktoruma gidecem. Ozmn o bakar söyler. Aslında ilk hamileliğimde de böyle olmuştum bi kaç kez ama ozmn lar çok ağır bi masa kaşdırmıştım ondan olmuştu. Şimdi iyim. Yarın doctora gidince tekrar haber vericem.
Bu arada bebeğimin cinsiyeti belli oldu. Ben erkek çocuğum olsun çok istemiştim. Ama 2 ci bi kızım oluyor. Sevgilim çok istiyordu koz çocuğu. Allah duymuş onun sesini
Hayırlı olsun çok sevindim. Sağlıkla gelsin
Hayirli olsun çok sevindim…oda olur inşallah
Bendede 7 haftalık ya olmuştu doktora sordum normal henüz çok küçük olur ara ara kanamalar ilerleyen haftalarda da olabiliyor demişti
Dün hafif pembe kahve lekenenmem oldu çok korktum doktoruma ulasınca rahatladım yerleşme kanaması oldugunu ilalarını aksatma dedi. Eger kan şekilden olursa aramamı iğne ekleyecegını söyledi. Bu şekilde pembe lekelerinz oldumu?
Benim hiç pembe olmadı ama doktorunuz rahatlatmış çok sevindim
Kızlar merhaba 10 haftalık gebeyim. 4. Haftadan beri yani öğrendiğimden beri süre gelen sürekli bir pembe akıntım var. 1 aydan fazla progestan kullandım. 10gün ara verdim derken tekrar başladı. Genelde büyük abdestimi yaptıktan sonra veya evde küçük bir iş bile yapmış olsam geliyor. Canımı çok sıkmaya başladı bu durum. Benim gibi olan var mı ?
Merhabalar, geçmiş olsun
Doktorunuz mu ilaca ara vermenizi istedi ?
Evet progestan ilacını ilk aşamada sabah akşam kullandım sonra sadece akşama döndük. Sonra akıntı kesilince bıraktım. 10 gün sonra yine başladı eskiye döndüm. Doktor tekrar başla dedi. En son 6. Hafta kalp atışını falan duydum. Bir dahaki randevüm 19 unda. Arada çok var. 12. Haftada gel dedi
İlacı kullanmanıza rağmen akıntınız devam ederse doktorunuzdan kontrol etmesini isteyin. Ya da içiniz daha çok rahat etsin isterseniz de randevu tarihinizden daha erken bir tarihte ek kontrole gidin bence
Geldiği zamanlarda çok sık kontrole gittim her seferinde kanama alanı görünmedi bebek normal boyutlarda ve kese etrafında veya ultrason muayenesinde hiç bişey gözükmüyor dedi. Sanırım vajina duvarımla alakalı bi sıkıntım olacak. Öyle hissediyorum nedense.
Doktor önerisi ile mi ara vermiştiniz. Bence bol bol yatın iş vs yapmayın
Hanımlar 10 hafta 2 günlük gebeyim geçenler de şeffaf pembemsi bir kan geldi ama anlık geldi bir daha gelmedi sizce nedir
Yerleşme kanaması olabilir canım
Teşekkür ederim canım
Ama tekrar eder ise ağrı da eşlik ederse mutlaka Dr iletişime geçin yada en yakın acile gidin