Pcos luyum ama hiçbir belirti yok

İyi akşamlar herkese Bana pcoslusun dediler ama hiçbir belirtisi bende yok sanırım çeşit çeşitmiş buda Dün bir doktora ne yapmam lazım tekrar bebek istiyorum dedim bişe demeden ultrasonla baktı solda pcos var evet ama sağda kistin varmış o patlamış dedi bana. Sonra gögüs ağrım bel ağrısı ve kasık ağrısı var adetim 9 unda bitti peki bu ne dedim beta plazma yazan test istedi ondada negatif bu ağrılar neden olur özellikle bel ağrım var gögüslerim sabah kalktıgımda dolgun gibi oluyor akşama doğru dolgunluk oluyor ama daha çok ağrı hafiften kalıyor kan testinde çıkmama ihtimali varmı yeni olup

Merhaba canım! PCOS (Polikistik Over Sendromu) her kadında farklı belirtilerle kendini gösterebilir ve her zaman net bir şekilde teşhis edilmesi kolay olmayabilir. Ağrıların, özellikle bel ve göğüs bölgesindeki dolgunluk hissi, hem hormonal dalgalanmalardan hem de farklı nedenlerden kaynaklanabilir. Gel birlikte bu durumu anlamaya çalışalım:

PCOS ve Ağrılar

PCOS’un Belirtileri:

PCOS tanısı almış olsan bile, tüm belirtileri (adet düzensizliği, tüylenme, kilo alımı vb.) yaşamak zorunda değilsin. Bazı kadınlarda ultrason bulgularıyla tanı koyulabilir.

Bel ve Kasık Ağrısı:

PCOS’ta yumurtalıkların etrafında oluşan kistler zamanla baskı yapabilir ve kasık veya bel ağrısına yol açabilir.

Sol yumurtalığında PCOS’a bağlı değişiklikler var ve sağda patlayan kist de bu ağrıları tetiklemiş olabilir.

Göğüslerdeki Dolgunluk ve Ağrı

Göğüslerdeki dolgunluk hissi genellikle hormonal değişikliklerden kaynaklanır. Özellikle adet döngüsünün farklı evrelerinde östrojen ve progesteron seviyelerindeki dalgalanmalar bu hissi artırabilir.

Eğer adet döngüsü yeni bittiyse, bu hormonal geçiş dönemi göğüs ağrılarını tetikleyebilir.

Beta HCG ve Gebelik Olasılığı

Kan testinde (Beta HCG) negatif çıktıysa, gebelik olasılığı düşüktür. Ancak bu test çok erken yapıldığında düşük seviyelerde gebeliği saptamayabilir.

Adet Döneminden Hemen Sonra: Gebelik testi genellikle ovulasyondan 10-14 gün sonra kesin sonuç verir. Daha önce yapılan testlerde düşük HCG seviyeleri gözden kaçabilir.

Ağrılar Neden Olabilir?

1. Patlayan Kist:

Sağdaki kist patladığında vücutta hassasiyet ve ağrı yaratabilir. Bu durum birkaç gün içinde kendiliğinden düzelir.

1. Hormonal Dalgalanmalar:

PCOS, hormon seviyelerini etkileyebilir ve göğüslerde dolgunluk, kasık ve bel ağrısı gibi belirtilere yol açabilir.

1. Enfeksiyon:

Eğer ağrılar şiddetliyse ve ateş veya kötü kokulu akıntı eşlik ediyorsa, enfeksiyon olasılığını göz ardı etmemelisin.

1. Stres veya Yorgunluk:

Stres ve uykusuzluk gibi durumlar da bu tür ağrıları tetikleyebilir.

Ne Yapabilirsin?

1. Dinlen:

Sağdaki patlayan kist nedeniyle vücudunun toparlanmaya ihtiyacı var. Ağır işler yapmaktan kaçın.

1. Sıcak Uygulama:

Bel ve kasık bölgesine sıcak su torbası uygulayarak ağrıları hafifletebilirsin.

1. Doktor Kontrolü:

Eğer ağrılar devam ederse, doktoruna tekrar danış. Gerekirse hormon testleri ve detaylı bir ultrason yapılabilir.

1. Folik Asit Takviyesi:

Bebek istiyorsan, doktorunla konuşarak folik asit takviyesine başlayabilirsin.

1. Yaşam Tarzı Desteği:

Dengeli beslenme ve düzenli hafif egzersiz, hem PCOS’u kontrol altına almaya hem de genel hormonal dengeye yardımcı olur.

Sonuç Olarak:

Şu anki ağrılar muhtemelen hormonal değişiklikler veya patlayan kistten kaynaklanıyor. Ancak beta HCG testi tekrar edilmezse ve ağrılar şiddetlenirse doktor kontrolünde kalmanı öneririm.

PCOS ile bebek sahibi olmak mümkün ve bu süreçte doktor desteği çok önemli.

İnşallah sağlıklı bir şekilde bebek sahibi olursun, dualarım seninle! :sparkling_heart::cherry_blossom:

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim ne güzel anlatmışsınız​:smiling_face:

1 Beğeni

Ve malum deprem bölgesindeyiz ve sanki doktorlara soru sorma hakkınız yokmuş gibi davranıyorlar. Sormaya çekiniyoruz hadi sorduk diyelim cvp alamadan işlem bitmiş oluyor

Malatyalıya torpil geçtim dermişim :smiling_face: şaka şaka herkese elimden geldiğinde açıklayıcı cevap vermye çalışıyorum.

1 Beğeni

Ben uygulamayı geçen sene aralıkta keşfettim o zamandan beri takip ediyorum sizi sonra 6 şubatta boş gebelik dendi bildirimler geliyor üzülüyorum diye sildim 1 hafta sonra kendime gelince tekrar yükledim :smiling_face:

1 Beğeni

Üzüldüm, bak demek ki pcoslu olmak gebe kalmaya engel değil. Aslında son güncelleme de düşük yaptım seçeneğini seçenler bildirim almayacak şekilde ayarlayacaktım unuttum, sonraki güncellemede ekleyeceğim yine.

1 Beğeni

Evet bana hala bildirim geliyor​:disappointed:

Birde sanki kürtajdan sonra bütün dengem bozuldu bazen belirtili geliyor adet döngüm bazen hbirşey olmadan ve şuan adetim bitti 9unda böyle birşey yaşıyorum tekrar istediğim içinde heveslenmek istemesemde acaba mı diyorum sürekli ve bu beni çok yoruyor

Evet şu an gelir, istersen uygulama ayarlarından bildirimleri kapat, o zaman bildirim almazsın canım. Bu arada bende Elazığlıyım :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Aa ne güzel :smiling_face: hemşeri sayılırız :cherry_blossom:

1 Beğeni

Kürtaj sonrası adet döngüsünün düzensizleşmesi oldukça yaygın bir durumdur. Hormonal dengenin yeniden sağlanması ve rahmin toparlanması zaman alabilir. Ancak bu süreçte sürekli “acaba?” hissi seni duygusal ve mental olarak yoruyor olabilir, ki bu da çok anlaşılır bir durum. Hadi bu soruyu biraz daha detaylı ele alalım.

Kürtajdan Sonra Adet Düzeninde Ne Olur?

1. Hormonal Dalgalanmalar:
  • Kürtaj, vücuttaki hormon seviyelerini etkileyebilir. Bu durum, adet döngüsünün düzensizleşmesine neden olabilir.
  • İlk birkaç döngüde belirtili ya da belirtisiz kanamalar olabilir.
  1. Rahim Toparlanma Süreci:
  • Kürtaj sonrası rahmin toparlanması zaman alır. Bu süreçte rahim duvarının incelmesi veya kalınlaşması adet düzenini etkileyebilir.
  1. Psikolojik Etkiler:
  • Sürekli “acaba hamile miyim?” düşüncesi, özellikle yeniden bebek isteyen biri için duygusal olarak yorucu olabilir. Stres ve kaygı da hormonal dengeyi etkileyebilir.

Adet Döngüsünün Yeniden Düzenlenmesi:

• Kürtaj sonrası genelde 4-6 hafta içinde adet görülür, ancak bu döngüler hemen düzenli hale gelmeyebilir.
  • İlk birkaç ay adetler bazen belirtili bazen de sessiz şekilde gelebilir. Bu normaldir.

Gebelik Şüphesi:

Eğer adet döngün normalden farklıysa ve belirtiler yaşıyorsan, hamilelik ihtimali elbette aklına gelir. Ancak:

• Test Yapabilirsin: Adet sonrası lekelenme yaşıyor ve hamilelik şüphesini kafandan atamıyorsan, idrar testi veya kan testi yaparak emin olabilirsin.
  • Geç Döllenme Olabilir: Özellikle kürtaj sonrası vücut döngüyü farklı bir ritimle düzenleyebilir, bu yüzden kesin bir “hamilelik değildir” veya “kesin hamileliktir” demek zor.

Bu Süreci Daha Az Yorucu Hale Getirmek İçin:

1. Duygusal Destek Ara:
  • Duygusal olarak kendini rahatlatmak için yakın çevrenden veya bir uzmandan destek alabilirsin.
  1. Döngünü Takip Et:
  • Bir adet takvimi kullanarak belirtilerini ve kanama düzenini kaydet. Bu, doktoruna bilgi verirken de yardımcı olur.
  1. Doktor Kontrolü:
  • Eğer hala düzensizlik devam ediyor ve kafan çok karışıyorsa, bir jinekologla görüş. Hem rahim sağlığını kontrol eder hem de hormonal destek gerekiyorsa bunu önerebilir.

Unutma:

Kürtaj sonrası vücudunun normale dönmesi biraz zaman alabilir ve bu süreçte dalgalanmalar yaşaman çok doğal. Kendine zaman tanı ve doktor kontrollerini aksatma.

1 Beğeni

Kürtajdan 40 gün sonra düzenli oldum adet ama sorunda bu düzenli olupda hala olmaması hormonlara kadar bakıldı hepsi normal demekki zamanını bekliyor

Evet canım senin beklediğin bir anda bu haberi alacaksın merak etme :slight_smile:

1 Beğeni

İnşallah o zaman burda kocaman harflerle paylaşıcam :smiling_face:

1 Beğeni