Parol kullanımı

Günde bı tane parol kullanmak ne kadar zararlı olur progesteron iğnesini kullanıyorum günlerdir iki bacağım felçli gibi ne yürüyorum ne yatıyorum ne oturabiliyorum ağrı belime vuruyor parol içtim gece uyuyabildim ama her gün de kullanmak istemedim napsam ki​:roll_eyes:

Hiç değilse sağlık ocağındaki doktorunuza yada ebeye sorsanız daha iyi olur. Çok geçmiş olsun. Kas ağrısı tarzı bir ağrıysa magnezyumda kullanmanız faydalı olur aslında

Bazı hastalıkların tedavisinde antibiyotigin yanında parol veriyorlar ek olarak hergun icilmek kaydıyla bir problem oluşturmaz günde 3 taneden fazla içilmemesi problem teşkil etmez. Belli saat geçmesine özen göstererek kullanılabilir

Kalçadan iğne vuruluyorum ama yağlı iğne olduğu için yayılmaz böyle ağrı yaparmış öyle böyle ağrı yapmiyo beni bu iğne ne biçim biseymis bı tane icicem sanırım hiç içmedim bugün zaten ağrıdan kendimo kasıyorum düşük tehlikem de devam ediyor bide

Allah kalıcı şifa versin,danışarak devam edersen parola içinde rahat eder diye düşünüyorum :smiling_face:

1 Beğeni

Bende ilk hamileliğimde yeni öğrendiğim dönemde yüksek ateş vardı gece doktora bile gidemedim ama doktorun numarası vardı ardı eşim ateşi var diye parol içsin sabah kontrole gelsin demiş sabaha kadar 3 4 tane içtim belli aralıklarla ateşim düşsün diye sonra düştü ilacın etkisi geçince gene ateş çıkıyor gene ilaç içiyorum böyle böyle sabahı zor ettim sabah erkenden doktora gittim çok şükür bir şey olmamıştı

1 Beğeni

Tüp bebek hastalarına da o iğneyi veriyorlar. İlk tedavimde kullanmıştım ve sizin gibi ne oturabiliyordum ne kalkabiliyorum topallayarak yürüyordum ağrısından agladıgımı bilirim. Diğer tedavimlerimde istemedim onun yerine günlük fitil dozumu artırmıslardı. Son tedavimde drum hem fitil hemde göbekten iğne verdi. Bu kalcadan progestanın göbekten olanı. İnce uclu insulin iğnesiylw vuruyorsun hiç acımıyor. Ama malesef bu ilacı devlet karsılamıyor. Kalcadan olanı karsılıyor sadece. İsterseniz drunuzla bir konusun göbekten iğne ile değiştirsin maddi olarak da sıkıntı olmayacaksa tabi. İçinde 7 tane var en son geçen ay almıstım 870 civarı idi.Parol a gelince gebelikte kullanımı guvenli dedi banada drum

Ah şukur bugün son dozdu bitirdim risk devam ediyo ilaçla devam edicez bizde ama o agriyo anlatamam bugün bende agladim doğum sancısı dan beter bisi bı sağ bı sol.vuruluyorsun ya hepten felç gibi Allah kimseyi bu ilaca mecbur etmesin bı tane parol aldim şimdi bide masaj yaptı annem biraz hafifledi bende bide ruh halimi dengesizlik yaptı sanırım hece kabuslar usuyup titremeler yaşadım

İns tekrar kullanmanıza gerek kalmaz cok gecmis olsun, Rabbim sizi selamete cıkarsın. İns guzel haberler alırsınız bebeginiz size saglıkla tutunur. O ilac gercekten psikoloji bozuyor. Sizin kanama alanınız mı var? Kacıncı haftadasınız Ben tup bebekle hamile kaldım 4.haftadan 9.hafta sonuna kadar haftada bir bazen iki gun kanamam oluyordu. Kese altında kanama alanım vardı. Kendi tüp bebek drum durumu riskli görmüyordu normal diyordu hep kese yapısı onemli diyordu. Normal kadın doğumcu ya gidince bana kotu seyler soyluyordu riskli oldugunu vs…kısacası her kanama dusuk tehdidi değildir tabiki ilacla kontrol altına alınmalı bol bol dinlenmeli çalısıyorsanız bu donemde izin alıp istirahatte bulunun. Bol su için.Elimizden gelen bunlar gerisinde tevekkül etmeliyiz.

1 Beğeni

İns gerek kalmaz ilk gün içerde kanama alanı yoktu sonra içerde yoğun kanama alanı oluştu 40*2 mm mi neymiş onu atana kadar da devam edermiş kanamam 10 15 gün sürebilir dedi kadın doğum doktorum şuan pede az geliyor ama tuvalete çıktığımda löp löp pıhtı atıyorum her seferinde endişeyle tuvalete oturuyorum ins tutunur istiharetteyim sadece yatıyorum yemek yiyip yine yatıyorum​:person_shrugging:

1 Beğeni

Ben şuan 8.haftadayim sizin kaçıncı haftada olmuştu kaç haftalıksiniz şuan

Benim tup bebek cnm 4.haftadan 9.haftaya kadar devam etti. 12.hafta olana kadar da yuregim agzımdaydı gebelik var bile diyemedim içimde baglanmamak icin. Her günüm aglamakla gecti ama cok sukur atlattık o gunleri suan 18.haftadayız hamdolsun. Dualarım her zaman sizinle ve bebek isteyen herkesle. Duayı elden hic bırakmayın iyi olacagına inanın.

Çok teşekkürler ins bizimde tutunur :palms_up_together::four_leaf_clover::cherry_blossom:

1 Beğeni

Pardon bişey sorucam bende şuan kalçadan iğne oluyorum progestan iğneyi ama çok kötü oldu artık kalçalarım. Doktora söyledim oda göbekten olanı yazdı bugün eczaneden baktım içinde 7 tane ince tüp cam olan ilaçtan vardı iğnesi yoktu bende normal kalçaya vurulan iğne gibi büyük iğneyle yapılıyor sandım korktum almadım. Siz iğnenizi eczaden mi aldınız alırken ince uçlu diyemi aldınız

Evet iğneleri eczaneden aldım, yeşil kalın uçla ilacı çekiyorsunuz sonra ucunu değiştirip insülin iğnesi(ince uç) takıp göbekten iğne yapıyorsunuz.

İnsülin iğnesi de eczanede satılıyor dimi

Evet.İğne yapmayı ve ampulden ilacı cekmeyi de biliyor musunuz peki?Bilmiyorsanız eczacıya danısırsınız. Göbek deliğinde üç parmak sağ sol yanlara veya alt bölgelere yapıyorsunuz.

Evet biliyorum onu aşılama sürecinde çok kullanmıştım kendim hazırlıyordum Tüp bebekte hazır kalem iğnelerden kullanıyordum ilk başta onlardan sanmıştım göbekten olan progestanı:sweat_smile: