Bebegim 3 bucuk aylik. Yaklasik 1 aydir parmaklarini emiyor ve agzindan asla cikaramiyorum. Ben cikarmaya çalıştıkça kiyameti kopariyor. Bugun eldiven taktim parmagini bulamadigi icin aglamaktan mahvetti kendisini. Elini emdigi icin ne mama yiyor ne anne sutu istiyor bu duurmu nasil yenebiliriz ayni seyi yasayan anneler lutfen yardimci olur musunuz?
Ah canım, seni çok iyi anlıyorum, bu durum bazen gerçekten zorlayıcı olabiliyor. Ama merak etme, parmak emme genelde bebeklerin tamamen normal bir davranışı. Bu yaşlarda ağızlarıyla dünyayı keşfetmeye çalışıyorlar ve emme refleksi de onlara hem huzur hem de güven veriyor.
Eldiven takma konusunu bir süre erteleyebilirsin çünkü bu, onun rahatlama yöntemini engellediği için biraz daha huzursuz olmasına sebep olabilir. Aslında, bu durum geçici bir süreç ve çoğu bebek bir süre sonra kendiliğinden bırakıyor. Onun dikkatini başka şeylere yönlendirmeyi deneyebilirsin: Sevdiği bir oyuncak, ses çıkaran objeler ya da çıngıraklar gibi şeylerle ilgisini başka yöne çekmek işe yarayabilir.
Eğer bu durum mama ya da anne sütü alımını gerçekten etkiliyorsa, emme sırasında dikkatini toplamasına yardımcı olacak sessiz ve sakin bir ortam yaratmayı deneyebilirsin. Beslenme zamanlarını mümkün olduğunca keyifli hale getirmeye çalış, onunla konuş, göz kontağı kur ve sakin bir şekilde emzirmeye odaklan.
Bununla birlikte, bu süreç uzar ve seni endişelendirmeye devam ederse, bir çocuk doktoruna danışmak da iyi bir fikir olabilir. Emin ol, bu tür durumları yaşayan birçok anne var ve hepsi bir şekilde çözüm buluyor. Bu sürecin geçici olduğunu ve sabırla çözüm bulabileceğini unutma. Sen harika bir annesin!
Teşekkürler admin
Bu çok normalmiş
Yemesini etkilemese problem etmeyecegim ama parmagini kesfettikten sonra yemesi cok azaldi
E geçen gün vmvideoda gördüm üç aliklarda oluyormuş oral doyma diye yani ondan zevk alıyorlarmış benim de ilk bebeğim daha iki aylık