Kızlar merhaba, şu an 24 haftalık hamileyim ve bir kaç gündür uykularımı kaçıracak derecede bi paranoyam başladı sürekli erken doğum korkusu sardı bedenimi eşime asla belli etmiyorum yada çevreme ama akıntım gelse suyum mu geliyor karnım garip bi şekilde ağrısa sancım mı başladı aslında korkum bebeğimi kaybetme korkusu tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım ilk 3 ay riskli derler o zaman bile yaşamadım bu duyguyu ama şimdi huzursuzluktan ölücem
Endisen çok normal çünkü bir mucize var ediyor Rabbim içimizde 20.haftamdayim bende de var daha rahmimize düşer düşmez sevgiside onu koruma hissi de düşüyor içimize
Ama şöyle bir gerçek var onu mucizevi şekilde bize nasip eden onu aynı zamanda da mucizevi şekilde koruyan da Rabbimiz
Sadece dua edip bekle Rabbimin izniyle zamanında gelir,gelecektir endişeye kapılıp aynı bedende oldugumuz su son zamanları çekilmez kilmayalim kendimize sedece anın tadını çıkarın
Çok haklısın tüm gece uyuyamadım Karin ağrısı gibi bu sancidan hala devam ediyor ama azaldı bebeğimde benim stresim yüzünden uyuyamadi gece boyu tekmeledi hareket edip durdu ama gelen her şey Rabbimden
O yüzden en güzeli tadını çıkarmak onu koruyan çok güzel şekilde koruyor sadece birazcık teslim olsak herşey çok güzel olucak
- Haftadayım bende aynı durumdayım hele iki gündür aşırı bir stres başladı hazırlıksız yakalanacakmışım gibi gurbette tek olmanın verdiği streste var tabi inşallah bebişlerimiz vaktinde sağlıklı sıhhatli gelir
Korkularini çok iyi anliyorum bende çatlatma islemiyle hamile kaldim 4 sene sonra suanda 24.cü haftadayim ve geceleri sürekli bebeğimin erken doğdunu küvezde kaldini görüyorum eşimle paylaşiyorum ama 4 sene sonra olunca ister istemez piskolojik oldunu söylüyo oda ama yinede beni tatmin etmiyo rabbim kimseye yaşatmasın sağ saglim gucamiza almayi nasip etsin inşallah
Bende dış gebelik sonucu 8 haftalık canlı olan bebegime veda etmek zorunda kaldım ve şimdi hala inanamıyorum normal bir gebelik yaşadığıma. Her doktor kontrolünde biraz daha icim rahatlıyor, her hafta ultrasona girmek onu görmek istiyorum, kalp seslerini duyunca mutluluk ve inanamama hali oluyor. Zor yolla hamilelik yaşayan kadınlarda sanıyorum biraz fazla tetiklenen olumsuz duygu oluyor, bununla savaşmak zor, ben en başından beri sürecin terapi alıyorum. Başka türlü başa çıkmakta zorlanıyorum. Dediğiniz gibi her akıntı panik oluşturuyor, her ağrı moral bozuyor. Ama hepsi aslında normal şeyler bunu kabullenmek biraz zaman alıyor. Biraz kendimize bu korkular için de alan tanımak bunların olmasının normal olduğunu kabul etmek lazım. Psikoloğum bana Şefkat adlı kitabı önerdi, öz şefkat konusu, okumanızı tavsiye ederim, biraz kendimize tolerans tanımak gerek.
Bence korkularınız artarsa terapi desteği alın