Arkadaşlar bugün iki kere pandispanya yaptım ikiside pişiyor son dakika kala sönüyor iyice incecik kalıyor nerede hata yapıyorum bilemiyorum gelin pastası yapmak istemiştim birinci pişirdiğimde fanlı da pişirdim ikincide ise alt üst ayarda pişirdim
Eline sağlık arkadaşım ben de buraya pasta yaptığım sırada kabarmamıştı. Ben yumurta beyazını çırparken mikserim bozulmuştu bence ondan olmadı. İstersen bir de başka tarif dene. Yayık demir tepside yaptığım olmuştu. Bizim fırında fanı kapat bile yok ama yine de herkes kekin tadını beğenmişti
Yumurtayı köpürtene kadar çırptın mı canım ?
Aynı tarifi bir kere daha denedim o zaman çok güzel olmuştu çok beğenilmişti bugünde yapayım dedim genelde pandispanya tarifleri aynı hep bugün ise olmadı o kadar şey araya gitti ona üzülüyorum ya -_-
Evet çırptım baya
Kekin tadı güzelse üzülme tatlı kaşığı ile üzerinde süt gezdirerek ıslatıp krema sürersen belli etmiyor
Bütün malzemelerin oda ısısında olması gerek canım sonra sarılar ayrı beyazlar ayrı cirpmalisin sonra beyazın köpüğü sönmeden birlestirmen gerek daha sonra spatula ile alt üst ederek tek yönde karıştırmak gerekiyor ve unu vs havalandırma yaparak eleyerek eklemen gerek önceden ısıtılmış fırında havasını bir iki kere tezgaha vurup aldıktan sonra at fırına
Çöp oldu ya kağıt gibi incecik olduğu için kremada boşa gitmesin dedim
Yarın da beyazını ve sarısını ayırıp deneyeceğim umarım bu sefer olur
Rulo pastaya çeviriverseydin keşke
Oda olacak gibi değildi
Rulo pasta yapsaydın keşke.
Ay sen de aynısnı yazmışsın
O kadar mı inceydi onu yapmak da marifet
Aynen diyorum ya kağıt gibiydi