Pandispanya

Arkadaşlar bugün iki kere pandispanya yaptım ikiside pişiyor son dakika kala sönüyor iyice incecik kalıyor nerede hata yapıyorum bilemiyorum gelin pastası yapmak istemiştim birinci pişirdiğimde fanlı da pişirdim ikincide ise alt üst ayarda pişirdim

3 Beğeni

Eline sağlık arkadaşım ben de buraya pasta yaptığım sırada kabarmamıştı. Ben yumurta beyazını çırparken mikserim bozulmuştu bence ondan olmadı. İstersen bir de başka tarif dene. Yayık demir tepside yaptığım olmuştu. Bizim fırında fanı kapat bile yok ama yine de herkes kekin tadını beğenmişti

1 Beğeni

Yumurtayı köpürtene kadar çırptın mı canım ?

Aynı tarifi bir kere daha denedim o zaman çok güzel olmuştu çok beğenilmişti bugünde yapayım dedim genelde pandispanya tarifleri aynı hep bugün ise olmadı o kadar şey araya gitti ona üzülüyorum ya -_-

1 Beğeni

Evet çırptım baya

1 Beğeni

Kekin tadı güzelse üzülme tatlı kaşığı ile üzerinde süt gezdirerek ıslatıp krema sürersen belli etmiyor

1 Beğeni

Bütün malzemelerin oda ısısında olması gerek canım sonra sarılar ayrı beyazlar ayrı cirpmalisin sonra beyazın köpüğü sönmeden birlestirmen gerek daha sonra spatula ile alt üst ederek tek yönde karıştırmak gerekiyor ve unu vs havalandırma yaparak eleyerek eklemen gerek önceden ısıtılmış fırında havasını bir iki kere tezgaha vurup aldıktan sonra at fırına

Çöp oldu ya kağıt gibi incecik olduğu için kremada boşa gitmesin dedim

Yarın da beyazını ve sarısını ayırıp deneyeceğim umarım bu sefer olur

1 Beğeni

Rulo pastaya çeviriverseydin keşke

Oda olacak gibi değildi :face_with_peeking_eye:

Rulo pasta yapsaydın keşke.

Ay sen de aynısnı yazmışsın :rofl::person_shrugging:

1 Beğeni

O kadar mı inceydi :star_struck: onu yapmak da marifet

Aynen diyorum ya kağıt gibiydi :smiley: