Özel mı devlet mi

Karna bastırma vs bişi olmadı sonda anesteziden sonra takıldı ve ayağa kalkınca herkes çok zor dediği için psikolojikmen çok kastım kendimi ama baktım ki öyle değilmiş yani kişiden kişiye değişiyor bence ben hiç ama hiç bilmedim inşallah bu 2. De böyle olur

Sizde mı spinal anestezili sezeryan oldunuz Benimde ilk hamileliğim kimisi karna bastırma diyo kimisi kum torbası falan koydu diyo çok zordu öyleydi böyleydi diyolar gözüm iyice korktu açıkçası Allah sağ salim bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip eder inşallah​:pray:t2:

@Betul06

Her doğumda kum torbası koymuyoruz. Bazı hastalara gerek görülürse konuluyor. Spinal anestezi de hiç bir şey hissetmiyorsun. Gayet güle oynaya çıkıyor tüm hastalar açıkcası. Ağlayan hastalarsa bebeklerini gördükleri için duygusallıktan ağlıyor :smiley: Anestezi sonrası 2 - 4 saat arası uyuşukluk devam ediyor o süreçte de konulsa dahi hissin olmuyor. Sezeryan sonrası hemşireler odana gelip sadece kanamana bakıyorlar ve bakımını yapıyorlar hepsi bu :slight_smile: bunuda sen hissetmiyorsun. Fakat dediğim gibi sadece spinal de bu böyle. Genel anestezide gözlerini açar açmaz ağrılar başlıyor ve devamında ağrı hissediyoruz. Fakat bebeğin için her şeye değer :slight_smile:

1 Beğeni

Genel anestezide sonda önce takılıyor sonra anestezi. Spinalde anesteziden sonra sonda takıyoruz. Fakat bu bir kural değil her hastanede değişir mi bilemiyorum

Epidural anesteziyle arasındaki fark ne peki

Bende özelde yaptım belden uyusturdular ağrı sancı hissetmiyosun doktorla konuştuk doğum esnasında karnından çıkınca hemen gördüm benim dikişlerin yapılırken yan tarafta hemşire temizledi giydirdi sonra beraber odaya çıktık hemen emdirdim kucağıma aldım yaklaşık iki üç saat sonra bacaklarımda canlanma hissetmeye başladım zaten tamamen kendine gelince yürütmeye basliyolar sondayi takılırken ve çıkarilirken hiç hissetmedim öyle karna bastırma olayı falanda olmadı. Sadece anastezinin etkisi geçince dikiş yerlerim ağrıdı biraz ağrı kesici verdiler çok acı çekmedim

2 Beğeni

Hemen hemen aynı. Epidural de belinden bir katater takıyoruz. Kateterin ucunu göğsünün üstüne yapıştırıyoruz. Ordan uyuşturuyoruz. Spinal de belden iğne yapılıp çekiliyor. Amaç ne dersen, epidurali normal doğumda spinali sezeryanda kullanıyoruz. Ha bir de epidural karakterli olursan ağrı kesicini bu kataterden yapıyorlar sana ayrıca iğne batmıyor o çok iyi oluyor :sweat_smile:

1 Beğeni

Sezeryan sonrası karnıma kum torbası koymuşlardı için daha kolay bosalsin diye yapıyorlar ilk ayağa kalkış biraz zor ama tahmin ettiğiniz kadar değil sondayu anesteziden sonra takiyorlar

1 Beğeni

Teşekkürler arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için içim birazda olsa rahatladı tabii herkesin doğumu hamileliği kendine özeldir yaşayıp göreceğiz Allah sağ salim bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin​:pray:t2:

1 Beğeni

Ben sezeryan olmak istediğim zaman annem istemedi beni vazgeçirmeye çalıştı ama gayet rahat geçince oda memnun kaldı şimdi kendi diyor iyiki normal yapmamissin ağrı eşiği yüksek olan insanlar için kolay belkide belden uyutuldum ve hicbirsey hissetmedim 5 6 saat sonra yürüdüm o gece gaz çıktı sabah eve geldim doktorumun eli çok hafifti sanırım​:blush::blush:

İnşallah benimki de bahsettiğin gibi kolay geçer bende sezeryan olmayı düşünüyorum normalden korkuyorum bakalım hayırlısı olsun Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin tebrik ederim :pray:t2:

Sezeryan sonrası suni sancı veriliyor mu ya da hangi durumlarda veriliyor @Tubis55 @FatmaE @Betul06

Sezeryan sonrası neden suni sancı verilsin ki zaten doğum bitmiş oluyor. Suni sancı normal doğumda su gelmis olup doğum sancıları baslamazsa bebeği içerde susuz birakmamak icin doğumu başlatmak amacıyla veriliyor bildiğim kadariyla

Bende internette okudum rahimi toparlasin diyemiş

Merhabalar ben 21 haftalık hamileyim 16 haftamda plesentamın aşagı yerleşimli oldugumu öğrendim ileri haftalarda yukarı çıkabilir dedi doktorum çıkmazsa sezeryan ameliyathane hemşiresiyim dediniz bu tarz ameliyatlarda bulunmuşunuzdur plesenta prewia olarak komple uyutuyolarmı yoksa belden uyuşmamı oluyor bu sezeryanda da

Hiç duymadım böyle birşey sezeryan sonrası niye sancı verilsin ki anlamadım pek

Cumartesi günü sezeryanla doğum yaptım, yaklaşık 3-4 saat suni sancı aldım doğumdan sonra, ben sezeryan sonrası ağrı çektiğimi düşünüyordum oysaki ama rahim toparlansin diye yapıldığını soylediler .Sanciyi serumla veriyorlar zaten serum bittikten sonra şimdi ağrılarınız geçecek sancı vermiştik dediler ve iğne olunca sancıdan eser kalmadı ama o arada 2 kilo ter atmisimdir agridan

Bende sezeryen oldum hiç böyle biseyle karsilasmadim. Narkozun etkisi geçmeye başlayınca dikişlerin ağrısını hissetmeye başladım ondada zaten ağrı kesici yaptılar hiç ağrı sancı çekmedim. Rahim toplama konusunda sikinti yaşamadım lohusaligim bittiğinde göbekten eser kalmadı ve eski kiloma döndüm hemen

Gebelikte ilk tercih her zaman spinal. Ne ameliyat olursan ol eğer batın bölgesinin üstünde bir yer opere edilmeyecekse belden uyuştururlar. Tabi açlık tokluk vs gibi bir çok etken anestezi şeklini değiştirebilir ama spinal genellikle