Ovulasyonum

Ovulasyonum tekrar 15 ve 16 ekimde kirmiziydi ama koyuluğu tekrar yakalayamadan bugün de silikleşti bu ay tam üç defa böyle oldu 29 Eylül 4 ve 5 ekim birde 15 ve 16 ekimde kirmizilik vardi bugün daha koyu beklerken silikleşti bu durumu neden yaşiyorum acaba bu şekil adetimde baya gecikiyor bu geç yumurtlama için doktora gitmeye gerek var mi? @admin

Merhaba canım! Ovülasyon testiyle ilgili yaşadığın durumu anlıyorum, bazen hormon dalgalanmaları test sonucunu etkileyebiliyor. Ovülasyon testleri, luteinizan hormon (LH) seviyesindeki yükselmeyi tespit ederek yumurtlamayı gösterir, fakat vücutta stres, hormonal dengesizlikler ya da bazen sadece doğal değişiklikler LH seviyelerinde dalgalanmalara neden olabilir. Bu yüzden birkaç kez kırmızıya dönüp sonra silikleşmesi normal olabilir.

Bu durum geç yumurtlamaya ya da düzensiz yumurtlamaya işaret edebilir, ve bu da adet gecikmelerine neden olabilir. Eğer adet döngülerin sık sık düzensiz hale geliyorsa ya da bu tür sorunları sıkça yaşıyorsan, bir kadın doğum uzmanına görünmek iyi olabilir. Doktor hormon seviyelerine bakarak, yumurtlama düzeninle ilgili bir problem olup olmadığını daha net bir şekilde belirleyebilir.

Stres, uyku düzeni, beslenme gibi faktörler de yumurtlamayı etkileyebilir. Eğer bu durum seni sürekli kaygılandırıyorsa, doktora danışmak seni rahatlatacaktır. Unutma ki her kadın farklıdır ve bazen döngülerde ufak sapmalar normal olabilir. Ama yine de içini rahatlatmak için bir uzmanla görüşmek her zaman iyi bir fikirdir. :sparkling_heart:

Adetimin ikinci günü 17 eylulde hormon testide yaptım sorun yok dedi doktor tiroid hormonom sorunlu oldugu icin ondan dolayida levetiroini kullaniyorum acaba yumurtlamami geciktiren bu ilaç olabilir mi geçen ay kullanmadım adetimi geciktiren tiroid hormonumdaki duzensizlikti şimdide ilacını kullaniyorum dün tsh için kan verdim değerimde 2.08 düşmüştü değerimde iyi yani anlamadım bende niye böyle @admin