Kızlar bakar mısınız ovülasyon testim pozitif mi negatif mi adetime 3 gün kalmasına ragmen böyle cıkması normal mi
1 Beğeni
Resim yok
Merhaba canım aramıza hoşgeldin ![]()
Fotoğraf atarsan @tecrübeli-anneler bakabilir
Pozitif gözüküyor canım
Peki regle 3 gün kala yumurtlama olur mu gebe kalmayı çok istiyorum artık ama bu konularda pek bilgi ve tecrübe sahini değilim ilk gebeliğim olacak inşallah teşekkürler cevap için ![]()
Atıım şimdi ![]()
Adet döneminize sadece 3 gün kalmışken ovulasyon testinin bu kadar koyu çıkması ve hamilelik ihtimali üzerine birkaç önemli noktayı netleştirmek faydalı olacaktır:
- Geç Yumurtlama İhtimali Normal bir döngüde adet bitiminden yaklaşık 12-16 gün sonra yumurtlama olur. Ancak stres, mevsim değişimi veya hormonal farklılıklar nedeniyle geç yumurtlama yaşıyor olabilirsiniz. Eğer durum buysa, şu an yumurtlama dönemindesiniz demektir ve bu günleri değerlendirmek hamilelik şansı doğurabilir. Ancak bu durumda beklenen adet tarihiniz de ileriye atacaktır.
- Ovulasyon Testi ve Hamilelik İlişkisi İlginç bir biyolojik gerçek şudur: LH hormonu (yumurtlama hormonu) ile hCG hormonu (hamilelik hormonu) moleküler olarak birbirine çok benzer. Bazı durumlarda, hamilelik oluşmuşsa ovulasyon testleri bu yükselen hCG hormonunu LH sanıp yanıltıcı bir şekilde pozitif sonuç verebilir. Adetinize bu kadar az kalmışken testin bu kadar koyu çıkması, bazen erken bir hamilelik sinyali de olabilir.
- Hamile Kalma Şansı Eğer bu test gerçekten yumurtlamanın şimdi gerçekleştiğini gösteriyorsa (geç yumurtlama), ilişki yaşandığı takdirde hamilelik oluşabilir. Ancak yumurtlama standart zamanında gerçekleştiyse, adete 3 gün kala hamile kalma ihtimali biyolojik olarak oldukça düşüktür.
Şimdi daha net anladım çok teşekkür ediyorum ![]()
Rica ederim canım
Buraya tıkla uygulamayı yükle her bilgi var orada incele istersen
1 Beğeni