Merhabalar ben hamile kalmak için ovalasyon testi denemek istiyorum nasıl yapılıyor ne zaman başlanıyor bana yardımcı olur musunuz?
Ben daha önce denedim. Sabahları ilk idrarla çubuk testlere yapıyorsunuz. Yumurtlama gününü bulmanız yardımcı oluyor. Testteki Çift koyu çizgi yumurtlama günlerinizi gösteriyor. O günlerde gün aşırı ilişki deniyorsunuz. Ben adet düzensizliğim olduğu için yumurtlama hesabı yapamıyordum. O yüzden kullanmıştım. Ama ben de hiçbir işe yaramadı. Hatta güvenilirliğinden endişe edip suya tuttum suda da çift çizgi çıktı. Yani güven kaybı oldu bende. Ha doktorunuzla da hesap yapabiliyorsunuz o daha güvenilir.
Adetin ilk gününden itibaren 14-15.günler yumurtlama olması lazım eğer adet düzensizliği varsa bu değişir. Yumurtlama gününden önce beyaz sümüksü bir akıntı gelir iki üç gün sonra yumurta akı kıvamına gelir aşırı şeffaf ve akışkan olur bu günlerde cinsel istek yüksek olur aynu zamanda vücut ısısı artar. Laboquick yumurtlama testleri çok güvenilir ben bir sene boyunca kullandım iki koyu çizgi görünce değerlendirdim trendyolda uygun fiyata var hiç şaştığı olmadı bende
Öncelikle şeffaf akıntın oluyor mu onu tespit etmen lazım geçen aylarda olmuş muydu
En sık laboquick markasını kullanıyorlar. Reglin bittikten sonra günde bir defa kullanmalısın. Sabah saat 10.00-20.00 aralarında yapılmalı. Günün ilk idrarı olmasın. Teste başlamadan iki saat önce sıvı alımını azaltmalısın (bunun sebebi de, örneği ayran yaptığını düşün 1 yemek kaşığı yoğurda 2 litre su eklersen ayran eklersen ayran tadı alamazsın. Cok su içince net dogru bir sonuç gelmeyebilir) İki belirgin çizgi olduğunda pozitif olduğu anlamına geliyor. O gün geldiğinde belki hala fozitif mi diye bakmak istersen iki testin arasında 8 saat olmasına dikkat etmelisin
Acaba pozitif mi diye şüpheye düştüğün zaman buraya fotoğraf atarsan seninle yorumlarımızı paylaşırız.
Test kiti alırken; Son kullanim tarihine bak Kullanım klavuzunu oku test kiti oda sıcaklığında olmalı
Testin yapılışı; İdrarını tek kullanımlık plastik bardağa yapın Kiti poşetinden çıkartın. İçinden idrar damlatma aparatı çıkıyor (aparatta tek kullanımlık) Damlatma aparatını idrarın içine değirip tepesindeki baloncuğa basınca içine idrar doluyor o şekilde 4-5 damla kite damlatabilirsiniz Datmatma aparatı çıkmassa idrar damalatılan bölgeyi pet bardak içindeki idrara değirebilirsiniz laboquick markası 5 dakika içinde sonucu gösterir. 10. Dakikadan sonrasında çıkan sonucu dikkate almayın kuruma lekesi oluyor. iki çizgi de netse pozitif İlk çizgi belirgin ikincisi yok veya silikse negatif İki çizgi de çıkmazsa sonuç geçersiz
Çizgilerin yumurtlama dönemi ile yorumlanması; Pozitiften önce oluşan negatif yumurta hala olgunlaşma aşamasında İki çizgi belirgin olduğunda (pozitif) yumurta olgunlaşmış demektir Pozitiften sonra gelen negatif yumurta çatladı anlamına gelir Pozitiften sonra negatif (çatlama) anlamına geldiği için testi burda bitirebilirsin
Utanmazsanız veya çekinmezseniz. Test kiti sonucunu yorumlamanıza yardım ederim.
En aşağıya örnek uygulanmış görsel bırakırım Görselleri internetten buldum. En aşağıdaki tablo neyi anlatıyor? Adetin ilk günü 1 diye başla sıradaki adet olduğun gün ile bitir. O sayı örneğin 30 ise 13.gün tahmini yumurtlama günü oluyor (?) Tam da emin olamadım
https://forum.mucizeanne.com/t/yumurtlama-belirtileri-yumurtlamanin-7-belirtisi/93
Yok olmadı öyle akıntı
Teşekkür ederim çok güzel anlatınız