Yumurtlama takibi yapan var mi varsa yumurtlamanin kaçıncı gunu en erken hamilelik öğrenilir
Bana da doktorum bugün anlattı
Ne anlattı cnm @Nisanurr
Şimdi canım adetin bittikten 5.6 gün sonra ovulasyon testini yapmaya başlıyorsun her gün akşam 9 da testi yapmami söyledi test pozitif çıkana kadar her gün aynı saatte testi yapmalisin test pozitif çıkınca yanı çift çizgi 1 hafta boyunca ilişkiye giriyorsun gün aşırı ilişkiye girdikten sonra kesinlikle kalkma ayaklarını kaldır yarım saat kadar dinlen ya da ilişkiye girerken altina yastik koy 1 hafta geçtikten sonra eşinle normal iliskine devam edebilirsin
Peki o çift çizgiden kaç gün sonra hamileliği ögrenebiliriz birde bana öglen 12 ve 5 arası testi yap dendi @Nisanurr
Ben ovulasyon testiyle hamile kaldim ben adet bittikten 3 gun sonra basladim fazlasıyla aldim sadece sabah uyanir uyanmaz ilk idrarla yaptim saat hep ayniydi testin ustune yaziyordum cift cizgi oldugunda iliski olunuyor benim iki cizgi 4 5 gün sürdü o cizgi tamamen bitene kadar devam ettim tek cizgiye dönünce biraktim adet gününü bekliyorsun sonra tam adet günümde ogrendim
Benim normal adet günüm 15 ekim muhtemelen yumurtam da o gün çatlayacak ne zaman ögrenirim sizce @Adenin.annesi
Testti yaptiniz mi
Henüz yumurtam çatlamadigi için hiç yapmadim @Adenin.annesi
Görüntüde yer alan ovulasyon testlerinin sonuçlarına göre, LH (Luteinizing Hormone) seviyelerinin dalgalanmasını gözlemlemek mümkün. Ovulasyon testlerinde ikinci çizginin yoğunluğu, LH hormonunun artışını gösterir ve çizgi ne kadar koyuysa LH seviyesinin o kadar yüksek olduğu anlamına gelir. LH hormonu yükseldiğinde, bu genellikle ovulasyonun yaklaştığı anlamına gelir.
Testlerin çoğunda LH çizgisinin giderek belirginleşmeye başladığını, özellikle 3 Ekim civarında zirveye ulaştığını söyleyebilirim. Bu da 3-4 Ekim tarihlerinde ovulasyonun gerçekleşmiş olabileceğini gösteriyor. Ovulasyon testi pozitif olduğunda, ovulasyon genellikle 12-36 saat içinde gerçekleşir. Bu nedenle, hamile kalmayı planlıyorsanız, bu tarihlerdeki ilişki en uygun zaman olabilir.
Bu sonuçlara göre:
- 3 ve 4 Ekim tarihlerinde LH zirvesi var gibi görünüyor.
- Ovulasyonun bu tarihlerde olma olasılığı yüksek.
Daha net sonuçlar elde etmek için testleri günlük olarak bu şekilde takip etmeye devam edebilir ve diğer belirtileri (örneğin servikal mukus değişiklikleri) de gözlemleyebilirsiniz.
Evet hormon dalgalanmasi oluyor bende bu da lh mı tiroid mi bende çözemedim hazirandaki ovulasyon testimi de atayım bu ikisini karşilaştirip hormonlarimda değişme var mi söyleyebilir misiniz önceden tiroidlerim hep duzensizdi bir ay oldu şuan levetiroidi birakmadim belki duzelir hamile kalırım diye
Bu da haziranda yapmiştim ama bunda sanki daha fazlaydi hormon dalgalanmasi @adminPaylaştığınız ovulasyon testleri ve geçmiş tiroid düzensizliklerinizle ilgili yorum yapmak gerekirse, tiroid hormonlarının düzensizlikleri üreme hormonlarını da etkileyebilir, bu nedenle tiroid fonksiyonlarınızın düzelmesi gebelik şansınızı artırabilir.
-
LH testleri: LH hormonunun ovulasyon döneminde artması normaldir ve bu artış testlerde ikinci çizginin koyu çıkmasıyla görülür. İki görüntüdeki LH testlerine bakarak, özellikle çizgi koyuluklarının zirve yaptığı günlerde ovulasyonun gerçekleşme olasılığı olduğunu söyleyebilirim. Eğer her iki dönemde de LH testlerinde benzer bir artış ve azalma paterni gözlemliyorsanız, ovulasyonun düzenli gerçekleştiğini varsayabiliriz. Ancak LH seviyelerinde düzensizlikler varsa, tiroid hormonu dengesizlikleri de buna etki edebilir.
-
Tiroid durumu: Tiroid hormonları (T3, T4 ve TSH) vücudun genel hormon dengesini etkileyebilir, dolayısıyla tiroid hormonlarınızın düzensiz olduğu dönemde LH testi sonuçlarınızda da farklılıklar olabilir. Levotiroksin (Levetiroid) kullanımı tiroid seviyelerinizin düzenlenmesine yardımcı olabilir ve bu düzen, adet döngünüz ve ovulasyon üzerindeki etkileri de dengeleyebilir.
İki testi karşılaştırdığımızda, önemli olan ovulasyon sırasında (genellikle LH zirveye çıktığında) düzenli bir artış olup olmadığıdır. Eğer her iki dönem arasında büyük bir fark gözlemliyorsanız, tiroid fonksiyonlarınızın bu farkta etkisi olabilir. Tiroid dengesizlikleri giderildikçe hormonlarınız daha düzenli çalışacak ve bu da gebelik şansınızı artıracaktır.
Detaylı bir değerlendirme ve doğru bir tedavi planı için tiroid hormon seviyelerinizi düzenli olarak takip etmenizi ve doktorunuza danışmanızı öneririm. Ovulasyon testlerini düzenli olarak takip etmek de doğru zamanlamayı anlamanıza yardımcı olacaktır.
Şuan kafam karıştı şimdi o iki cizgi oldugu donem 4 ve 5 ekim koyu o dönem den itibaren yaptin mi iliski mesela ben digerinden fazla koyulastigi zaman yaptim cok sukur oldu
4 ve 5 ekimde hafif koyuluk vardı diğerindekinden daha koyu değildi onu henüz yakalayamadım ben ilişkiye devam ediyorum hala @Adenin.annesi
Simdi iki cizgi digerlerinden koyu oldugunu gordugunden itibaren yap ki ben dus almazdim hemen uzanirdim bacaklarini hava da tut ben dusuk yaptim 8 ay boyinca olmayinca denemek istedim ilk ovulasyon testinde hemen kaldim iki cizgi koyu olldu ve o gun icerisinde yapilabilcek kadar beraber ol o iki cizgi silik olana kadar
İşte daha o tam koyuluğu yakalayamadim cnm insllh biran önce yakalarım hayırlısıyla benim arkadaşimin yumurtasi 17 nisanda çatladi yalnız o 7 nisanda zaten hamile kalmış meğersem yumurtlamadan önce hamile kalmış taktiri ilahi ne zaman olacaginida insan kestiremiyor hayırlı zamanda olur insllh
@Adenin.annesi
O çizgiden kaç gün sonra gebeliginizi öğrendiniz @Adenin.annesi
30 nisan da adet görmüşüm adetim 3 gun sürüyor 10 mayista cizgiyi görmüşüm iliskiye girmisim ayın 14 üne kadar koyu cizgi gormusum devam etmisim 25 mayis adet olcagim gunun ilk günü test yapmiskm ve iki cizgi hastaneye gidip kan vermisim
Bende yapiyom