Önemli bir konu bebeğin kafa büyüklüğü

Kızlar yaklaşık 4 kontroldür doktor bebeğimin kafasının büyük olduğunu söyledi bir önceki kontrole kadar ben normal doğum istiyorum diye diretiyorum şimdi şöyle bı durum 37+5 im bugün başka doktora da gittim o da kafası büyük dedi kafası büyük bebek doğumu hakkında araştırma yaptım Almanya da meşhur bir ebe ilede konuştum başka doktor görüşü de aldım makaleler de okudum kafa büyük diye bebeği çekerken kalça çıkıkligina sebep olan mı dersiniz kafası doğum kanalına uyum sağladığı için arkaya doğru uzun olan mı dersiniz ve daha nicesi nicesi var düşününce bebeğim için de benim için de sağlıklı olanın sezaryen olmasına karar verdim bu arada kafası şuan 41 hafta ile uyumlu gidiyor Allah’tan ki çok şükür rabbime bebeğimde bir gelişim bozukluğuna sebebiyet vermiyormuş sadece benim doğum şeklimi etkiliyormuş başına gelen veya yakınlarından duyan oldu mu bu durumu?

1 Beğeni

Öncelikle sağlıkla kavuşun insallah birbirinize. Benim bebeğimin de kafası öndeydi 2 hafta kadar. Çatı muayenesi olduğumda doktorum cati dar bebeğin kafasi büyük normal dogum olur ama senin açından da bebek açısından da zor olur dedi. O yuzden ben de sezeryan oldum canim.

1 Beğeni

Di mi riske atmak istemedin haklı olarak

Evet canim. Sezeryandan korkma ama herkes demisti cok kotu olursun gözünü acamazsin ayaga kalakamzsin diye hastamede bir gun kaldim eve geldim hic yatmadim bile. Insallah kolaylikla alırsin sen de yavrunu kucağına​:smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

İnşallah çiçeğim çok korkmuyorum ya daha önce ameliyatta oldum yani biliyorum az çok neler olacağını ben vicdan yapmaktan korkuyorum doğduktan sonra bak bebeğin kafası küçükmüş aslında keşke normal olsaydın derlerse yani vicdan yapmaktan korkuyorum

Merhaba :sunny: benimde 2 hafta 3 hafta büyük deyip seseryana yönlendirdi doktorum ve öyle oldu sezeryan ağrıyı aonradan çekiyorsun . Ama kilosu vs de iyiydi benim doğuran doğuruyor ama benimde doktor öyle deyince gözümde korkmuştu çok şükür bebişim iyi . Ama riske atmamak ile iyi yaparsın canım kafası büyük olanlar omzu vs de çıkarken kırılma durumu oluyormuş

1 Beğeni

Evet kalça çıkıkligi var sonra doğum kanalına kafası uyum sağladığı için arkaya doğru çok uzun olan var çekerken skolyoz olma durumu var bi çok etmen

1 Beğeni

Bizim de kafa buyuklugu 2 hafta kadar ilerideydi, kilosu da fazlaydi. Daha cati muayenesi falan olmadan 37+6da suyum geldi normal dogum yaptim 3470 gram dogdu. Biz erken geldigi icin şanslıydik. Yoksa kafa olcusu 10 cm i gecerse normal dogumu denemeyiz demisti bi doktorumuz. Hatta 2 farkli doktorla daha gorusmustuk onlar da sezaryen olma ihtimali üzerinden konusmuslardi hep. Sizinki 4 hafta ilerideymis bi de, yani sezaryene yonlendirilmeniz cok normal bence de. Normalde ısrarci olsaniz hem kendinizin hem de bebeginizin canini riske atmis olurdunuz. Saglikla kucaginiza alirsiniz umarim.

1 Beğeni

İnşallah evet ya bende doğum belirtisi var diye hastaneye gidiyoruz yok kız gelmiyor ısrarla :joy: haftaya pazartesi gün almayı düşünüyorum nasipse doktorumda müsaitse

Şu an hastanedeyim doğum sancısı çekiyorum brnimde bebeğimin kafası için hep üç hafta önde dendi şu an ölçüm yapıldı fokuz buçuk on cm falan dendi vajinal bakıldı gelişi iyi normal yapabilirsin dediler normal deniyoruz şu an genetik miş büyüklüğü çünkü her hangi bi sıvı toplanması falan yok çok şükür bende çok korkuyorum çok ağrım var ama dayanıyorum şu an yinede hakkımızda hayırlısı

Hadi inşallah rabbim hakkında hayırlısıni versin kolay doğum olsun inşallah sağlıcakla al kucağına bebeğini :purple_heart:

Hakkınızda en güzeli nasılsa öyle olacaktır kuşum onemli olan sağlıklı olmaniz ikinizinde, gerisi zaten annelik her haliyle zor, doğumun normali de yok Rabbim evlatlarımızı korusun​:palms_up_together: sen o tatlı canını sıkma :sparkling_heart:

1 Beğeni

Riske atilacak bisey degil bu . Benim ilk kizimin karin cevresi genişligi vardi ve iri bebekti bu yuzden sezaryen olmustum. Baş cevresi genişse hic riske atmaya degmez. Normal dogum yapacagini dusun kafasi kanalda kalir ve oksijensiz kalir dogal olarak dogum aninda buda her ikiniz icin risk demek. Baska doktor görüşü de aldiysa zaten ayni seyi söylemişler ameliyat icin gun verilir. Saglikla kavuşun

Amiiiiinnnn çiçeğim gerçekten öyle :face_holding_back_tears::purple_heart:

1 Beğeni

Bencede riske atılacak bir şey değil doğru :face_holding_back_tears:

1 Beğeni

Hayirlisi olsu hakkinizda gun aldiniz mi

Kuzenimin eşine aynısını söylediler çocuğun kafası büyük normal doguramazsın sezeryan olman lazım falan o da sezeryana karar verdi senin gibi ama çocuk doğduğunda gayet normaldi bence kafası şuan 1.5 yaşında gayet sağlıklı bir bebiş :smiling_face_with_three_hearts: senin için de hayırlısı neyse o olsun canım :blush:

Amin inşallah :blush:

Yok 19 unda doktorum geliyor gelince alcam ama eğer müsait günü 26 sı olursa haftaya pazartesi istiyorum

1 Beğeni

Hic öyle düşünme onemli olan sağlıklı olması. Bi arkadaşın bebegine oyle demişler normalde israr etti. Kolu çıkmış doğumda. Hic riske atma.