Hanimlar 4000 lik oksapar igne kullaniyorum koldan vuruyoruz .kolumda sislik ve morarma oluyo ara ara ciddi sekilde agriyo baska nerden vurulur en az morarma nerde olur ya da morarma sislik oldugunda ne yapilir
Morarma ve şişlik için soğuk kompres uygulayabilirsin, iyi gelir
Ben 6000 lik kullaniyorum.En rahat gobekten vuruluyor.İgnenin ucunu derinize degdirin bagzi yerler acir bazi yerler acimaz.Acimaysn yeri bulup vurdugunuzda morarma ve sislik olmaz.Bu arada mumkun oldugunca yavas enjekte edin hizli enjekte ettiginizde ilac deri altinda toplanma yapiyor
Bende çok öncelerde kullanmıştım… hamilelik yoktu yanii… aynısı olmuştu. Doktora sordum doktor bana oksapar vurulduktan sonra hareketsiz 20 30 dakika beklemem gerektiğini yoksa morarma vecsisme olabileceğini söylemişti
Oksapar kas içine yapılmaz kuzum… deri altına ama damara denk getirmeyeceğin biryere yağ dokusu fazla olan yerlere yapılır. Doktor yada hemşire neden tarif etmemişki sana yada iğnenin çinde enjeksiyon tarifi var onu bi oku bence göbek en yağlı doku olduğundan göbek deliğinin sağına yada soluna 4-5parmak kayarak hafif boşluk dediğimiz kısımlara yapmaya çalış. Hareket edip etmemeyle sıkıntı yok. Ben genelde ayakta ve göbekten enjekte ediyorum koymuyosundur da söyliyim yinede asla buzdolabına koyma kan sulandırıcı buzdolabına koyulmaz. Hem yakar hem morartır he enjeksiyon alanı taş gibi olur. Bide oksaparı yapmadan önce cam enjektörün çevresindeki jelatini hafif sıyır içinde hava olduğunu,0.4ml de olması gereken pistonun 0.6ml de filan durduğunu göreceksin. İçindeki havayı almayınca da morartıyo umarım yardımcı olabilmişimdir