Merhaba kızlar bu gün oğlumuz olacağını öğrendik eşim rüzgar ismin çok istiyor bende kurandan da olsun istiyorum rüzgarın yanına yakışacak isim önerenilirmisin rica etsem
Hayırlı olsun, sağlıcakla doğsun. Rüzgar Eymen ismi en çok beğenilen isimlerdenmiş bir sitede yazdığı kadarıyla. Anlam olarakta daha bereketli, daha uğurlu,sağ tarafta yer alan demekmiş. Eymen ismi Arapça kökenli bir isimdir ve Kuran-ı Kerimde yer almaktadır. İsim Kuran’da Meryem suresi, Taha suresi ve Kassas sureleri içinde bulunan ayetlerde geçmektedir. Bu ayetlerde Eymen isminden Allah tarafından korunan ve talihli kimseler olarak bahsedilmektedir. Ayrıca Eymen ismi babası Bedir şehitlerinden olan, Mekke alınırken Müslümanlığı kabul etmiş olan Eymen b. Hureyn adlı kişinin ismi olarak belirtilmektedir. Diyor sitede
Ben Göktuğ ismini çok beğenmiştim, kızım oldu ama Rüzgar Göktuğ
Ben ahlas Ömer katacağım ahlas geciyor Ömer de hz. Ömer zaten anlam olarakta bize uygun
Aybars koyucam insallah
Ya çok teşekkür ederim bilmiyordum anlamı ne kadar güzel
Ay evet göktuğ da çok güzel bir isim sizinkide hayırlı olsun kız evlat başka benim bi kızım var bir oğlum bu da üçüncüsü rabbim kucağıma sağ Salim almayı nasip ederse
Benim oğlumun ismi Ömer ben bunu koyduğum için adını eşimde ben koyucam bunun adını diyor
Çok güzel bı öneri ve açıklayıcı olmuş bizde Kuzey ismini düşünüyoruz eşim daha çok istekli bende yanına aynı bu şekilde anlamlı bı isim istiyorum karar veremedim belki bana da yardımcı olursunuz
Sende Eymen koy Kuzey Eymen . Gayet güzel oldu bence. Son harf ünsüz olunca ünlü harfle başlayınca söylemesi daha güzel geliyor bence. Baktım da Aras,Uraz,Ali,Ege ve Efe isimleri de önerilmiş Kuzey isminin yanına.
Teşekkür ederim çok
@Merveft Ali Miraç Yusuf Asaf Yiğit Berat Emir
Berkay mert ve Muhammed ömür isimli üç oğlum var … bu isimleri severim
Yusuf sacid koyacağız bakalım, sacid biraz eski ama secde eden anlamı var. isimleri ile yaşarlar inşallah
İsmini Alparslan koyucam Allahın izniyle
İlk oğlumun ismi Eymen ikicisinede Aren koyucaz nasipse sağlıkla gelsin zamanın da inşallah rabbime dua ediyorum 🩵🩵
İkincisi erkek olursa eşim de ben de Kuzey koymak istiyoruz
Bence Rüzgarın yanına Taha ya da Benan olur ikisi de dini isim