Kızlar oğlum 20 aylık. Konuşmuyor çok üzülüyorum
baba, dede, al, su, gel kelimeleri dışında kendimizi parçalasak da henüz hiçbir şey söyletemedik. Anlama kapasitesi çok iyi. Bir şeyi örneğin amcana ver diyorsam götürür amcasına verir anneanneye götür diyorsam götürür ona verir. Otur derim oturur uyu derim uyur yani anlayacağınız anlaması çok iyi fakat henüz dile gelmedi. Bana bir öneriniz var mı şimdi ikinciye hamileyim ama daha abimiz konuşmadı kahroluyorum ![]()
Kendinizi iyi hisseder misiniz bilmiyorum ama benim oğlum da o aylarda sadece baba ve araba diyor başka kelimesi yok. Dediğiniz gibi anlaması mükemmel her şeyi anlıyor ama her çocuğun gelişimi farklı. Sonra bi anda konuşacaklar inşallah. Ben bir konusma terapistiyle konuşmuştum. Çok normal dedi. Göz teması kuruyorsa anlıyorsa sorun yok dedi. Yani merak etmeyin kahrolunacak bi şey yok. Ben de şu an 35 haftalık gebeyim hem çevreme “kardeşi doğunca onunla konuşacak onu bekliyor” diyorum ![]()
Ay inşallah kardeşiyle konuşur ![]()
bende sormuştum aynı sizin gibi göz teması varsa vs korkulacak bir durum yok demişlerdi. Ama çevre baskısını tahmin edersiniz diye düşünüyorum.
Her gören neden konuşmuyor bir sıkıntı mı var diye diye bu düşünceyi bana da işledi.
Ben henüz 9+5 deyim sizin doğuma az kalmış inşallah sağlıkla sıhhatle alırsınız kucağınıza miniğinizi![]()
Kiz benim oglanda 23 aylik halaa anne demedi doktora goturdum konusma gecikligi var dedi biraz daha bekleyelim olmazsa dil terapistine gideriz dedi kizim var 13 aylik o anne dedi oglum halaa anne demedi bende bu dertten yaniyorum ![]()
İnşallah en kısa sürede konuşurlar ya yaramazlar nasıl bekletiyor annelerini
ekran süreniz ne durumda acaba. Ben telefonu hiç eline vermiyorum televizyon da günde 3 maksimum 3 buçuk saat izliyor oda önüne oturup kalkmayarak değil aralıklarla
Benim evimde ve kayinvalidemin evinde televizyon yok telefon zaten vermiyoruz. Kendi annemde televizyon var oraya gittiğimde birkaç şey izlemek istiyor ona da müsaade ediyorum kırmızı balık ali babanın çiftliği tarzında şeyler izliyor. Sonra o başka şeylerle oyanlanirken kapatıyorum ya da başka yere geçiyorum başka şeyler zaten hiç ilgisini çekmiyor ![]()
Ay ne güzel sizin hiç ekran maruziyetiniz yokmuş ![]()
Erken degilmi
Abimin oğlu 5 yaşında yeni konuş tu inanır mısın
Gerçekten mi ya demek olabiliyor. Benim ilk çocuğum bilmiyorum olması gereken ne zaman. Ama gören hep neden böyle neden konuşmuyor dedikçe çok üzülmeye başladım. Allah korusun otizmli olabilir bile diyen oldu
DHA 20 aylık ya milleti boş veerrr
Erkek çocukları genelde böyle sanırım çevremde de duyduğum hep geç konuştukları benim kızım var 16 aylık bıcır bıcır herşeyi söylüyo kızarken bile anlamsız anlamsız söylene söylene kızıyo resmen çocuk
oğlum da karnımda 32+3 de o bu kadar hızlı konuşmicak gibi geliyo ama bakalım yaşayıp görcez
Üstüne gidersen geri teper ,kitap okuyacaksınız, ona cümle kurduracaksınız gel git değil, oğlum babanın yerini söyle, oğlum markete gidince ne almak istersin, oğlum işte anneannenin en çok hangi yemeğini seviyorsun neden ? Gibi.
Bir de Hz Musa’nın duası çok faydalı.
Oyy maşallah yaaa ![]()
evet benim de komşumun kızı oğlumla aralarında kırk gün var. Dediğiniz gibi sürekli ağzı kelime dolu apartmanda sürekli sesi yankılanıyor cimcimenin![]()
Buna bir bakacağım mutlaka çok sağolun. Dediğiniz gibi aslında sürekli oğlumla sohbet içerisindeyim tek taraflı. Evde hep konuşuyorum kendisiyle. Bakalım inşallah bir sıkıntı olmasın da canı sağ olsun ya napalım