Kızlar dün 20. Haftamın sonunda bebeğim kendini gösterdi ve kızım olacağını öğrendim. çok istiyordum kızım olmasını çünkü 5 yaşında bir oğlum var zaten, sağlıklı olması önceliğimiz ama insanda ne yoksa onu istiyor doğruyu söylemek gerekirse. bu durumu konuşurken, büyük bir sevinçle oğluma kız kardeşi olacağını söyledim ve sinirlenip ağlamaya başladı, ben erkek kardeş istiyorum diye henüz küçük olduğu için nasıl konuşmam gerekiyor ne gibi bir yol izlemeliyiz inanın hiç bilmiyorum. Başına gelen var mı veya ne yapmam gerekiyot yardımcı olur musunuz.
Merhaba canım! Kardeş bekleyen çocuklarda, özellikle de henüz küçüklerse, kardeşin cinsiyetiyle ilgili beklentiler olabilir. Oğlunun erkek kardeş istemesi çok doğal; yaş itibarıyla bu durumu anlamlandırması zor olabilir. İşte onu rahatlatmak için birkaç öneri:
-
Onu Anladığını Göster: “Erkek kardeş istemeni anlıyorum,” diyerek duygularını kabul ettiğini hissettirebilirsin. Bu, ona değer verildiğini hissettirecek ve sakinleşmesine yardımcı olabilir.
-
Pozitif Yönleri Anlat: Kız kardeşin ona çok şey öğretebileceğini, onu çok seveceğini ve birlikte harika vakit geçireceklerini anlatabilirsin. Örneğin, “Kız kardeşin senin gibi harika bir abisi olacak” diyebilirsin.
-
Rol Model Olması için Teşvik Et: Ona “Sen onun kahramanı olacaksın, o sana hayran olacak,” gibi cümlelerle, kız kardeşiyle arasında özel bir bağ kurabileceğini anlatabilirsin.
-
Hazırlık Sürecine Dahil Et: Bebeğin odasını düzenlerken veya ona eşyalar alırken oğlundan yardım isteyebilirsin. Böylece kendini kız kardeşi için önemli bir rol üstlenmiş gibi hissedecektir.
Bu tür durumlar zamanla oturur ve yeni bebek doğduktan sonra oğlunun düşüncelerinin değişmesi oldukça olası. Bu tatlı süreci birlikte yaşayıp, birlikte bağ kuracaklar. Eminim zamanla kız kardeşine bayılacak! 🩷
Teşekkür ederim yardımınız için bu sabah tekrar konuşmaya çalıştım tepkisinin aynı olduğunu fark edince sıcağı sıcağına üstelemek istemedim. Ama tekrar konuşmaya çalışacağım.
Benimde kizim hamile kaldigimdan beri erkektir diyip duruyoo
Bu çocukları memnun etmek asla mümkün değil sanırım
Komsular belki kizdir diyolar onlara diyor doğsun size gösterecem nasıl erkektir
sizin cinsiyet belli oldu mu peki
Bizim tahminler kız yönünden ama daha ögrenemedik
Bizde ailecek erkek istiyoz bakalimm
Hayırlısı neyse o olsun sağlıkla gelsin inşallah
İnsallah cnm cok saoll
Komşumuzla aynı dönem hamileydik. Onun oğlu da erkek kardeş bekliyordu. Hatta erkek isim bile düşünmüştü. Bebişin cinsiyeti kızdı. Bunu abiye anlatmaya çalıştılar ama nafile. Minik Aybüke doğdu. Abisi onu çok seviyor. Bazen bana gelip kardeşini anlatıyor. Komşum bana oturmaya geldiğinde 'Aybüke’yi nasıl kabullendirdiniz? 'diye sordum. Komşum da oğlunun, bir tane daha kardeşi olacağına ve cinsiyetinin erkek olacağına inanadığını söyledi. Hatta küçülen kıyafetlerini bile doğmamış erkek kardeşi için saklıyormuş. Ama komşumuz başka bebiş düşünmüyorlar. Ve bunu oğullarına nasıl anlatacaklarını düşünüyorlar
Oooo benden kötüleri de var desenize benim oğlum da ismini belirledi ama benden çok babasının konuşması biraz daha etkili oldu henüz çok erken olduğu için fazla üstelememeye çalışıyoruz yavaş yavaş alışacağını ümit ederek
Biz de dün öğrendik cinsiyeti, erkek bebek bekliyoruz. Kızım bunu duyunca ağladı çok üzüldü, ben de tek kız olmanın avantajlarından bahsettim. Eşyaların sana ait olacak, biricik kızımız sen olacaksın vs dedim sakinleşti. Ben de tek kız olarak büyüdüm, kendi hayatımdan örnekler verdim ikna ettik gibi
ALLAH kolaylık versin. Ahh şu miniklerŞimdiden neler düşünüyorlar
Valla bir çok yöntemi var ama bu yaşta daha erkek kız ayrımı yapan bir çocuk öncelikle kardeşinin erkek yada kız arasında bir fark olmadığı anlatın derim
Kız arkadaş edinmesini saglayın. Benim oglumda 5 yasinda ve kız kardeş bekliyor ilk başta ben onunla oyun oynayamicam diye uzuluyordu kız diye… kizlarda araba surebilir ben suruyprum bak ben seninle oynuyorum ama kizim benimle oynuyosun onunla da oynicaksin diyerek diyerek duzeldi simdi heycanla bekliyor
Bize de nasip olur inşallah
Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah