Oğlum halen konuşmuyor 🙁

Kızlar en son 18 aylıkken konu açmıştım şimdi 23 aylık temmuzda 2 yaşına giriyor. Halen konuşmuyor. Her şeyi anlıyor. Yap dediğimi yapar yapma dediğimi yapmaz gel git otur kalk getir götür hepsini anlar. Babaanne amca dayı herkesi tanır misal ismen ona götür diyince götürür. Göz teması var isme dönme var. Şuanda yalnızca mama ve gel diyor. Onun dışında her şeyi işaretle ya da beni oraya sürükleyerek gösteriyor. Çok üzülmeye başladım bizim biraz çizgi film tutkumuz var günde aralıklarla üç saat falan sadece televizyondan olmak suretiyle izliyor onun dışında bahçeli evdeyim çıkıyor sodyalleşiyor çocuklarla iç içe

Bence bir süre televizyondanda uzak tutsanız iyidir tecrübem yok bu konularda ama çevremde gördüklerimden anlıyorum bu durumları çocukla çokca konuşmaya çalışın sorular sorun tabi cevaplayamasada anladığı için birşeyler demeye çalışır. Benim görümcemin kızıda öyleydi o kadar konuştuk sorular falan sorduk bazen hatta büyük birisiymiş gibi laflıyoruz oda az çok bişeyler demeye çalışıyor anlamadığımız kelimeler​:joy:

Buda ağzında geveliyor bir şeyler ama daha çok sesle nidayla karşılık veriyor. İnanın televizyon süresini fazla bile söyledim sadece işim olduğu zamanlar oyalansın diye mecburen açıyorum çok hareketli bir çocuk hiç durmuyor çünkü. Sohbet konusuna gelince tıpkı dediğiniz gibi büyük insan gibi konuşuyorum kendisiyle.

Merak etmeyin inşAllah düzelicek birşeyler demesi gevelemesi bile iyidir bizim küçük kızda öyle 1 yaş 8 aylık herkese baba diyor hatta bana bile​:grinning_face_with_smiling_eyes: biz sürekli tekrarlıyoruz şunu söyle hadi söyle diye hepimiz bi ağızdan konuşuyoruz oda az çok tam söylemesede ona benzer bişeyler söylüyor böyle genelde yemek yediği zaman telefona bakıyor. Dediğiniz gibi buda baya hareketli durmak bilmez. Siz sürekli konuşun sabr edin inşAllah yavaş yavaş kelimeleri söylemeye başlar

Benim bir tane kuzenim 5 yaşına kadar konuşmadı birseyler söylüyordu kimse anlamazdı kaç kere hastaneye götürdük dediler kendi haline bırakın kendisi konuşacak bende küçükken 4 yaşıma kadar hiç konuşmamasm bazı çocuklar geç yaşta konuşurlar onemli olan birseyler söylediğinizde tepki vermesi ve anlaması zamanla konuşur

Benim oğlumda 20 aylık kelimeler eh eh var birşeyler bazen söylüyor bazen unutuyor yani kötünün iyisi ben parka giderken serbest bırakıyorum kendi gibi kendinden az büyük olsa bile sosyallesiyor birşeyler öğrenir ben konuşuyorum ama o çocuklar gibi etki etmez bence onların dili farklı mecbur Park ywgenim üç yaşında e baba anne Allah mama dede nene bu kadar e şimdi oğlumu götürüyorum ne verim alabilir ki parka götürüyorum orası daha iyi gibi arkadas buluyor

Bnm arkadaş oğlu da konuşmuyor du dil bağı var mis ameliyat oldu şimdi konuşuyor bnce bı doktor götürün bide size en yakın rehberlik ve araştırma merkezi götürün onlar da anlar korkmayın zamanla düzelir

Anlıyor her şeyi tepki de veriyor ama konuşması yok endişem de bu yüzden zaten. Evet dediğiniz gibi kimi çocuk geç konuşuyor gelişimle ilgili bişey bu. İnsan anne olunca endişe ediyor işte beni anlarsınız :blush:

Haklısınız zaten benim oğlum da komşularımla çocuklarla hep iç içe

Lojmanda oturuyoruz burası bahçe yeşillik dışarıda sosyalleşiyor hep

Götürdüm dil bağı yok :blush: terapist için de biraz daha bekleyelim diyoruz temmuzda iki yaşına girecek. Bakalım zaman gösterecek

Komşumun çocuğu var oğlumdan üç ay küçük maşallah her şeyi söylüyor neredeyse. Kapıyı aç bile diyor. Haliyle içten içe kıyas yaptığım için üzülüyorum bende. E bide çevre baskısı :face_with_diagonal_mouth: canı sağ olsun da konuşur inşallah

Valla dert etmeyin inşAllah sorularla kafanızı yorduğu günlerde olcak azıcık sabr gerekli çokca sohbet edin yavaş yavaş alışacak​:smiling_face:

Benim iki çocuğumda çok erken konuştu ama kardeşimin çocuğu herşeyi ğııı gibi bir sesle gösteriyordu. Herşeyi anlıyor ve yapıyordu. 3 yaşından sonra çocuk birden konuşmaya başladı. Susturabilene aşk olsun.

Tabi anlıyorum senin çocuğuna anlayışlı olman lazım ve biraz sabırlı olman lazım hersey zamanla olur

Maşallah darısı başımıza :smiling_face_with_three_hearts:

Gerçekten endişelenecek hiçbirşey yok. Yeğenim 2 yaşına girmişti konuşmuyordu 2 ye girdikten 2 ay sonra bir anda konuştu. Cok endişlenmiştik ama cidden dediklerinizi yapıyorsa hiç sıkıntı yok. Su an yeğenim 4 yaşında çatır çatır konuşuyor.. komut alması bu durumda en önemli şey. Biz yeğenime ekranı tamamen kesmiştik önce cok kriz yaşadık ama bikaç güne hemen alıştı ekransız yaşamaya sonra da işte bigün bi baktık aa konuşuyor :smiling_face_with_three_hearts: umarım moral olmuştur

Ay maşallah darısı başımıza inşallah :smiling_face_with_three_hearts: ekranı dediğim gibi oyalansın diye mecbur kalıp açtığım zamanlar dışında sadece yemek yedirirken izletiyorum o kadar