Kızlar en son 18 aylıkken konu açmıştım şimdi 23 aylık temmuzda 2 yaşına giriyor. Halen konuşmuyor. Her şeyi anlıyor. Yap dediğimi yapar yapma dediğimi yapmaz gel git otur kalk getir götür hepsini anlar. Babaanne amca dayı herkesi tanır misal ismen ona götür diyince götürür. Göz teması var isme dönme var. Şuanda yalnızca mama ve gel diyor. Onun dışında her şeyi işaretle ya da beni oraya sürükleyerek gösteriyor. Çok üzülmeye başladım bizim biraz çizgi film tutkumuz var günde aralıklarla üç saat falan sadece televizyondan olmak suretiyle izliyor onun dışında bahçeli evdeyim çıkıyor sodyalleşiyor çocuklarla iç içe
Bence bir süre televizyondanda uzak tutsanız iyidir tecrübem yok bu konularda ama çevremde gördüklerimden anlıyorum bu durumları çocukla çokca konuşmaya çalışın sorular sorun tabi cevaplayamasada anladığı için birşeyler demeye çalışır. Benim görümcemin kızıda öyleydi o kadar konuştuk sorular falan sorduk bazen hatta büyük birisiymiş gibi laflıyoruz oda az çok bişeyler demeye çalışıyor anlamadığımız kelimeler![]()
Buda ağzında geveliyor bir şeyler ama daha çok sesle nidayla karşılık veriyor. İnanın televizyon süresini fazla bile söyledim sadece işim olduğu zamanlar oyalansın diye mecburen açıyorum çok hareketli bir çocuk hiç durmuyor çünkü. Sohbet konusuna gelince tıpkı dediğiniz gibi büyük insan gibi konuşuyorum kendisiyle.