Sevgili arkadaşlarım hamileliğin ilk donemlerinde ödem olur mu ve ödem kaşıntı yapar mı Krem kullaniyorum ama geçmiyor
Evet vücut genisleyip çatladigi icin kasinti yapar krem kullansan iyi gelir ama
Kişiden kişiye değiliyor ödemin çoklupu başladığı zaman falan ama genelde deri genişlediği için kaşınma çok oluyor . Benim ilkinde son aylara doğru ödem ve aşırı kaşınma olmıştı şuan da da 20. Haftadayım ödemim yok ancak göbel bel bölgemde kaşıntılar başladı yakın zamanda çatlak kremi alacağım o rahatlatıyor
Ayaklarımda vardı benim aşırı kaşınırdı ödem kaşındırırdı.Sıcak duş iyi gelirdi bana krem kullanmadım
Günaydın canım Mucize Anne’ye hoşgeldin
Gebeliğin hayırlı olsun
Teşekkür ederim canım leylaaaa
Kullanıyorum krem yav günde iki kere hem de ama bana mısın demiyor
Buna gebelik kaşıntısı ya da gebelik kolestazı adı verilir. Kilo alımına bağlı olarak bacaklardaki şişlik ve oluşan varisler de kaşıntıya neden olabilir. Egzama, mantar enfeksiyonu, besin alerjisi, safra kesesi hastalıkları da bu dönemde kaşıntı problemini tetikleyebilir.
Gebelik kolestazı denilen bir durum gebelikte oluşabilirmiş. Bu durum kan testi ile tespit ediliyor. Karaciğerle alakalı bir durum oluşabiliyor bildigim kadarıyla. Basit bir kasinti gözüyle asla bakmayın.
Daha 10 hafta 6 günlük hamileyim doktor kolestaz değildir dedi.
Hoşgeldiniz Gebeliğiniz hayırlı olsun
Nemlendirme yapın bolca
Teşekkür ederim
Zeytin yaği dene
Teşekkür ederim