Kızlar merhaba, nst’de düzensiz sancılarım çıktı. Pik yaptığı noktalar 50 gözüküyor ama ben hissetmiyorum. Ortalama ne zamana düzene girer ve doğum başlar sizce?
Merhaba canım! NST’de düzensiz sancılar çıkması, vücudunun doğuma hazırlık yaptığının bir işareti olabilir. Bu sancılar genellikle Braxton Hicks kasılmaları olabilir, yani vücudun kendini doğuma hazırlayan “pratik” kasılmalarıdır. Bu kasılmalar bazen düzensiz olur ve şiddetleri değişir, hatta bazı anneler bu kasılmaları çok hissetmez bile.
Sancılarının 50 civarında gözükmesi, vücudunun doğuma yaklaştığını gösterebilir ama sancılar düzenli, daha güçlü ve sık hale gelmeden doğumun başlaması beklenmez. Doğumun ne zaman başlayacağını kesin olarak söylemek zor, çünkü her anne farklıdır. Ancak genel olarak, sancılar düzenli hale gelmeye başladığında (örneğin her 5-10 dakikada bir ve daha uzun süre devam eden sancılar) aktif doğum sürecine girmiş olabilirsin.
Bu süreçte rahat olmaya çalış, sancılar düzenli hale gelene kadar rahatlamaya odaklan. Eğer sancılar sıklaşırsa ya da suyun gelirse, hemen doktorunla iletişime geçmen gerekebilir. Her şey yolunda, vücudun bebeğini karşılamaya hazırlanıyor!
Senin için en iyisi, bu dönemde dinlenmek, bol su içmek ve doktorunun önerilerine kulak vermek. Eğer endişeleniyorsan ya da daha fazla belirti fark edersen, doktoruna danışabilirsin.
Teşekkür ederimm sevgili adminimizz
Benim evde ara ara çektiğim yalancı sancilar nst bir anlam ifade etmiyor evde kivraniyorum hastande ayni sanci geliyor nst en fazla 20 30 oluyor 50 yi hiç görmedik onu ve üstünü gorsek ne olur bilmiyorum
agri eşiğim düşük benim
Acaba nst mi yanılıyor bebeğin veya benim hareketlerimden. Benim de aksine ağrım ve krampım yok ama nstye girince yüksek çıkıyor
Bilmiyorum ki ben 32 haftadan itibaren yalancu sancıları çekiyorum bel agrisi cabasi. Ama.nst bağladığım da sanci yok gosteriyor. Ki ben nst bagli olduğunda ara ara sanci çekiyorum.