Nst ve hafta aralıkları

Merhaba hanımlar
Nst ne demek​:roll_eyes:
Kaçıncı haftanızda nst’ye girdiniz?

1 Beğeni

İki tane yuvarlak var ya
Onlardan biri annenin kasılmasını ölçüyor diğeri de bebeğin kalp atışlarını ölçüyor
İşlem yaklaşık 20 dakika sürüyor
Bebek hareket ederse düğmeye basıyorsun
Kasılma sayısı 60 ve üstü olursa sancın var demek oluyor
Hamileliğin son döneminde bakılıyor

3 Beğeni

@Cansu cum sizde ultrasonda bebegin kalp atışı sayısı ve dakikada ne kadar attigi yani gorunmuyormu?ve annenin sancısı soylenmiyormu?bebeğin hareketleri ritmikmi yoksa degilmi falan diye ?

Sizde de nst vardır da senin haberin yoktur arkadaşım :blush:

Hic duymadım inanirmisin çünki @Nergiz13 de bilmedi ne oldugunu.
Âma bebegin oyle tam görmək üçün guya dopplere gidiliyor belki odur bizde.
Ama zaten ultrasona girdigimiz zaman ,ben girdim 3 kere.kalp atışı dakikada kaç kere atıyor .bebek hareketlimi ve annede sancı varmı.bunlar ve bebeğin boyu bacak boyu kolosu her şeyi ultrasonda gorunuyor.normal ultrason a gitmişdim ben dopplere falan değil.
Ama neyse :blush:tesekkur ederim.canm

@Nergiz13 nst’nin nasıl bir şey olduğunu sordu. Kendisinin de bir gün nst’ye girmesi gerekirse zorluk çekmek istemediği için bilgi aldı.
Sen (@Cesurumm) daha önce nst’ye girmişsin gibi ultrason muayenesi ile nst cihazını kıyaslama yaparak bilgi verdin :slightly_smiling_face:
İkiniz de duymamışsınız ama senin bilmediğini anlatma şeklin farklı oldu.

1 Beğeni

yok dopler diyil bu canım dopler de ultrason gibi karınnan bakəlıyor böyle şey diyil

1 Beğeni

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl: @Cansu evet araştiracagım bu konuyu.yani canim demek istedigim sen diyorsun ki kalp atışı ve annenin sancisini gosteriyor.bende dedimki ben normal ultrasona gitdigimde bana söyləmişdi​:blush:

@Nergiz13 de normal ultrason gibi olmadığını söyledi.
@Cesurumm normal ultrasondan farklı olduğunu gösteren görsel de ekledim. Video da eklersem senin araştırmana gerek kalmayacak :joy:
Sonra neden beni anlamıyorlar diyorsun :thinking:

1 Beğeni

Bunumu diyorsun,canim evet burda farkli biliyorum aynen , doğru soyluyorsun,acaba bizdede varmı bundan
Videoya bakmadım :grin: internetim az dye

@baby_ugur bak bunu diyorum

1 Beğeni

Bundna bizde var sancinin olup olmadigini gosteriyor dimi,ozellerde yapiyorlar devletde gormedim

1 Beğeni

Ozel hastanelerde yapiyorlar bundan,eyer bir sanciyla erken donemde doktora gidersen bununla gizli yalanci sancin olub olmadigina bakiyorlar.Eyer normal doğum yapacaksansa yatış verildiğinde de dogumdan once bununla bakiyorlar gelişmeye.Devletde olmuyor bizlerde

anladım canm sağol

Sizde de vardır. Her hastanede vardır.
Hamileliğin son zamanalarında kasılma var mı diye 20 dakika boyunca bakıyorlar

2 Beğeni

Devlete gidiyorum yapılıyor. Şu ana kadar 6 defa cekildim her gidişimde bebeğimin kalp atışını duyacağım için heyecanlanıyorum :face_holding_back_tears:

2 Beğeni

Sevindim adiniza.Malesef her devlet hastanesi oyle değil

1 Beğeni