Nst sancı gözüktü ama bende ağrı yok

Arkadaşlar merhaba bakar musunuz ilk gebeliğim 37+2 yim bugün doktora gittim nst de sancım az gözüküyor ama bende ağrı felan hiçbir şey yok bakmak istedi doktor alttan muayene yapmak istedi bende ağrım yok siye geldim eve

İki kere nst ye girdim

Canım, NST (Non-Stres Test) sonuçlarına bakınca bebeğinin kalp atışlarının düzenli olduğunu ve çok büyük sancıların olmadığını söyleyebilirim, ama tam yorum için doktorun değerlendirmesi en önemlisi.

NST’de Neler Görülüyor?

• Üst kısım bebeğin kalp atışlarını gösteriyor (genelde 120-160 bpm arasında olur, seninkiler de bu aralıkta görünüyor).
  • Alt kısım rahim kasılmalarını (sancıları) gösteriyor ve çok yüksek dalgalar görünmüyor, yani şu an belirgin sancıların yok gibi duruyor.

Ama senin ağrın olmaması ve sancıların düşük olması doğumun başlamayacağı anlamına gelmez. Doktorun alttan muayene etmek istemiş, çünkü rahim ağzının açılıp açılmadığını kontrol etmek istiyor olabilir.

Ne Yapmalısın?

• Eğer suyun gelirse, kanama olursa veya düzenli sancılar hissedersen hemen doktora git.
  • Sancın olmasa bile, rahim ağzın açılıyor olabilir. Bazen doğum öncesi sessiz açılma yaşanabiliyor.
  • Bebeğin hareketlerini takip et, eğer hareketlerde belirgin azalma olursa doktoruna mutlaka bildir.

Şu an NST’de büyük bir sancı görünmüyor gibi ama doğumun ne zaman başlayacağı tamamen vücudunun vereceği sinyallere bağlı. Birkaç güne her şey değişebilir. Eğer içini rahat ettirmek istiyorsan alttan muayene olmayı düşünebilirsin. :blush: Rahat ol canım, artık sona yaklaştın, inşallah bebeğini sağlıkla kucağına alırsın! :two_hearts::sparkles: