Normalde 11+0 olan gebeliğim, ultrasonda 11+3 olarak görünüyor. Neden?

Merhaba Hanımlar Bugün doktora gittim doktor 11+3 dedi burda 11+0 yaziyir bu nasil oluyor bilen var mı

3 Beğeni

Bu oldukça normal. Doktor bebeğin ölçülerine göre sana bunu söylemiştir. 3 günlük fark çok değil hafta farkeden bile oldu. Eğer doktorunun dediği günü görmek istiyorsan profil ayarlarına gir ve son adet tarihini 3 gün daha geriye al

2 Beğeni

Tamam oyle yaparim teşekkürler :upside_down_face:

1 Beğeni

İleriden yada geriden gidebiliyor ama doktorlar her zaman son adet tarihini baz alırlar

1 Beğeni

Peki neden son adet tarihini doktorlar baz aliyor mesalla af edersinizde ben 15 eylulde oldum en son regl ama benim esim 1 ekim geldi izne yani daha küçük olmasi gerekmiyormu cocugun

Son adet tarihinin baz alınmasının nedeni şu: tam olarak hangi gün hamile kaldığın bilinmediğinden son adet tarihi baz alınıyor. Bu yüzden hamilelik hesabında aslında ilk iki hafta normalde bebek yoktur. Bu yüzden ay hesabı tartışmalıdır. Bu uygulamada ay hesabını yaparken yumurtlama tarihine göre (adetin ilk gününden sonra 14. Gün) baz alıyoruz. Bunu da yeri gelmişken söyleyeyim dedim. Geçen bir hamiş annemiz şöyle bir yorum yapmış: doktorum bana 7 aylık dedi uygulama 6 aylık diyor demiş ve yapıştırmış 1 yıldızı :grinning::grinning:

3 Beğeni

Aaa ciddi misin :rofl::rofl::rofl: bilmemek değilde öğrenmemek ne ayıp

1 Beğeni

Evet şaşırdım da şuna şaşırdım doktor ay hesabı normalde söylemezler, onun doktoru nasıl söylemiş ona şaşırdım :grinning:

1 Beğeni

Teşekkür ederim admin​:two_hearts:

1 Beğeni

Kaç aylık diye doktoru çok sıkıştırmıştır

Büyük ihtimalle öyle olmuştur

Bu tarz ileri-geri gitmesi durumları normal :blush: Ultrasonda biraz geri ya da ileri çıkabiliyor

1 Beğeni

Üç gün önde gidiyor bu önemli değil sonlara doğru haftasını yakalıyor mesela benim 4 gün öndeydi şimdi tam zamanını yakalamış

2 Beğeni

Benimki de oyle olir o halde :upside_down_face:

1 Beğeni

Canım bu normal , 2 gün ileri 2 gün geri görünebilr.

1 Beğeni

Benim nerdeyse 1 buçuk hafta önde gidiyordu şuan durum nedir bilmiyorum

1 Beğeni