Normal doğumdan sezeryana dönen doğumum

Herkese selamlar arkadaşlar bende elendim ve diğer uygulamaya geçmeden burda hikayemden bahsetmek istiyorum. 38 haftanın içindeyken çok yalancı sancım oluyordu 38+6 olunca da sancılarım sıklaştı ve kan gelmeye başladı acile gittim ve 2 cm açıklık olduğunu doğumun başladığını söylediler Doğumhaneye aldılar takip için o gece sancı çektim ama yatmadım hep hareket halindeydim zaten hamileliğim hep aktif geçmişti işte orda pilates topu verdiler squat vs yaptım çünkü çok istiyordum vajinal doğum yapmayı sonra sabaha kadar sancı çektim ama su gelişi vs olmadığı için acil bir durum yoktu sonra sabah 3 cm açıklık oldu takip halindeyken bir doktor geldi ve ben açıklık kontrolü yapacak sanarken birden suyumu patlattı ve ben direkt ağlamaya başladım kafası yeteri kadar aşağıda değil eğer bir saat içinde gelirse gelir ama %90 sezeryan olacak dedi o an suyu biter vs diye korkuma ağladım sonra bana ben burdan kimseyi kötü göndermedim ben çok iyi bir doktorum dedi ama bana göre o an boş yere yapılmış bir şey gibi gelmişti sonra sancılarım daha da arttı bende olur diye düşündüm o an aslında kafamda sezeryan olmasın yoktu sağlıklı olması doğması vardı sonra daha çok bekletmeyip sezeryana aldılar kendimi hazırlamadığım bir durumun içinde olduğum için ilk panik olmuştum ama daha sonra sakin kaldım ve hep dua ettim sonra 5 dk bile olmadan bebeğim çıktı :face_holding_back_tears::face_holding_back_tears: ağladığını duydum hazırlarlarken seyrettim ve o an cidden hemen kalkmak istedim yanıma getirip gösterdiler sonra götürdüler o gördüğüm an çok değişikti ve ikili taramada down sendromlu olacak aldır diyen doktorlar aklıma geldi hamilelik boyunca da aklımda şüpheydi çok şükür öyle bir şey olmadı ama kabullenmiştim sonra beni dikmeye başladılar o sırada bin kez sormuşumdur ne zaman bitecek diye aynı doktor da ben sana dedim ben bebeği ağlatarak çıkartırım dedi :joy: yolumuz zor acılı olabiliyor ama sonucunda çok güzel bir şeye sahip oluyoruz inşallah doğum yapacak diğer anneler çok rahat çok güzel doğumlar geçirirsiniz :pray:t2::two_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

5 Beğeni

Gözün aydın olsun canım Allah analı babalı büyütsün inşallah lohusalığın hayırlı olsun

Teşekkür ederim :two_hearts:

1 Beğeni

Çok geçmiş olsun, sağlıklı bir şekilde kızına kavuşmuşsun önemli olan bu. Keyfini çıkar bu güzel günlerin normal doğum için sende çok uğraştın bende öyle ama hayırlısı böyleymiş önemli olan sağlıklı olmaları. Sağlıklı, ömürlü olsun inşallah :palms_up_together::purple_heart:

1 Beğeni

Oğluşum olduuuu :joy::face_holding_back_tears: evet tabiki de önemli olan onların sağlıkları :pray:t2::smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Maşallah ne güzel…

1 Beğeni