Normal doğum

merhaba anneler ilk doğumum normal doğum yaptım. Aksam 5 de yatiş oldu ertesi gün saat 11 de suni sanci ile 5 de doğum oldu ebenin diğeri üstten cok bastirdi cikmasi icin ve ayağa kalktimda nefes alamiyorum cok zor gecti 10 cm açıklık oldu ama kesi atıldı baya dikislerim cok aciyor oturup kalkmak ta zorluk çekiyorum ne zaman geçiyor bu durum ve bebeğim emiyor aciyor süt geliyor sıktığımda az acaba ona yetiyor mu sütüm bunuda nasil anlarız.

1 Beğeni

Merhaba öncelikle geçmiş olsun :rose: iyileşme süresi 4-6 hafta arasında değişebilir. 5-6 bez ıslatma ve 3-4 kez sarı hardal kıvamında kaka yeterli beslenme işaretidir.İlk 15 gün sonrası haftada 150-200 gr alıyorsa süt yeterlidir.Bebek emerken yutkunma sesleri duyulmalı, memeyi kendisi bırakmalıdır.

1 Beğeni

Teşekkür ederim

1 Beğeni

Hayırlı olsun lohusalığın. Yine oturabiliyorsan iyi ben 25 gün sadece yattım yemeğimi yatarak yedim bebeğimi yatarak emzirdim ilk 1 hafta ayakta bile duramıyordum sonra sonra düzelmeye başladı hele 6 aydan sonra sızı bile hissetmiyorsunuz o kadar geçiyor hiç birşey olmamış gibi ama ilk bir kaç hafta zorlanmaniz normal ben pansumanı çok güzel yapamadim ne kadar pansuman yaparsan o kadar çabuk iyileşirsiniz her tuvaletten sonra güzel kurulanip batikonla pansuman yapın.

1 Beğeni

Teşekkür ederim anne olmak cok zormuş gerçekten batikon ve pansuman vermedi sadece antiseptik ilac ve krem verdi ıslak bırakma kurula sürekli dedi

Çok zor ama duygusu dünyalara bedel :smiling_face_with_three_hearts: zaten en önemlisi kuru kalması

1 Beğeni

Hayırlı olsun canım Rabbim sağlıklı ömür versin inşallah benimde durumum aynıydı gece 2 de yatış yaptım öğlen 1 de doğum yaptım suni sancı falan verildi dediğin gibi karnıma o kadar baskı yaptılar ki bende doğumdan sonra ayağa kalkınca nefesim kesiliyordu dik duramıyordum hem sancılardan hem de dikişlerim çok fazlaydı 12 gün oldu daha yeni yeni düzelmeye başladım canım göğüslerimin ağrısı da hala devam ediyor ama bebek bol bol emsin sütün daha çabuk gelir

1 Beğeni

Teşekkür ederim sizede hayırlı olsun inşallah bir an önce toparlarız

1 Beğeni

On gün oldu doğum yapalı vajinamda yanma var acaba enfeksyon mu tutuyor bugün pansumanimi çok yapamadım yani hemen enfeksyon tutar mı bilem var mı

İnan bilmiyorum bende merak ediyorum benimde idrarımı yaparken dünden beri yanmam oluyor bide kanamam durmuş sarı akıntı geliyor

Yanma için birşey diyemem ama sarı akıntı normal 40 in dolana kadar genelde o sarı akıntı olacak belki ara sıra kan gelebilir

Dikişler kırkın çıktıktan sonra yawaş yawaş geçiyor, ama bazılarının derisi iyi olur hemen geçer bazıları hassas olur zor geçer benimki kırktan sonrada bi kaç daha geçmemişti acısı vardı, oturp kalkmakta bebeği kucağıma almakta baya zorlanmıştım, sütün bebek emdikçe çoğalr bol bol su içmelisin, sonradan baya çoğalıyor