Normal doğum yapa bilmek için 12. haftadan neler yapılmalı?

Ben 12 haftalık hamileyim. Doğum zamanı normal doğum istiyorum. Bunun üçün şimdiden yapmam gereken bir şeyler, egzersizler ve s. var mı?

3 Beğeni

Merhaba hoş geldin canım. Kegel egzersizi normal doğumu kolaylaştırma konusunda bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Kegel egzersizleri yapabilirsin.

2 Beğeni

Günaydın arkadaşım aramıza hoşgeldin gebeliğin hayırlı olsun​:pregnant_woman:t2::heart: @Mrz Bol bol yürüyüş yap inşallah istedigin gibi bi dogum geçirirsin :hugs:

1 Beğeni

Merhaba @Mrz hoşgeldiniz :smiling_face_with_three_hearts: başlangıç için genelde yarım saatlik hafif tempolu yürüyüş öneriliyor

1 Beğeni

Merhaba @Mrz aramıza hoş geldin :innocent: gebeliğin hayırlı olsun :cherry_blossom::pregnant_woman:

su tüketimine özen gösterip sabah tempolu yürüyüş ve evde ev işlerini rahat yapabiliyorsan bu da egzersiz yerine geçebilir :smiling_face:

Ayrıca oturduğun vakitlerde de Pelvik taban kaslarını sık ve 5 saniye boyunca tut. 5 saniye dinlendikten sonra bu işlemi 3 4 defa tekrarla. Daha sonra ise süreyi arttırarak, kasını 10 saniye boyunca kasılı tut. Kasılma sonrasında kası 10 saniye dinlendir. Bu egzersizleri günde 3-4 defa tekrarlamanı öneririm . Normal doğumu kolaylaştırdığını biliyorum :innocent::innocent::innocent:

1 Beğeni

Merhaba hoş geldin iz​:ribbon:

Azerbaycanlımısınız ?

Aramıza hoşgeldin :tada: @Mrz

Gebeliğin hayırlı olsun :ribbon:

İlk trimester için pilates egzersizleri var, onlarla başlayabilirsin