Normal doğum ve kesi

Doğuma giderken hep duydugum görevliler acel ettikleri ve uğraşmak istemedikleri için sezeryan yada kesi yapıyorlar diye çok duyuyrum. Bunun olmaması için ne yapabilirim yani bı evra falan imzalanır mi gerek olmadan kesi istemiyor um diye.yoksa ne şansımıza mk kalmış .ben kendimce ağrım olsa da mümkün. Okdgunca geç gitmeyi düşünüyorum en azından açılma çok olur zaman kazanmış olurum .Şiz ne yapmsiyiz tecrübeli annelerimz

Daha dün annemle konuştuk bunu. Annemde üçümüzde de normal doğum yapmış. Hiç değilse üçüncü de kesi atmasanız olmaz mı demiş ama biz atmasak o zaman kendiliğinden yine olur demiş. Yani kesi olunca hiç değilse dikilmesi düzgün olur diye düşünüyorum :face_with_diagonal_mouth:

1 Beğeni

Benim de en sinir olduğum konu bu. Cart diye kesmek kolayına geliyor demekki çalışanların

1 Beğeni

Kesiyi istememe şansınız var eğer özel hastanede doğum yapacaksanız ama kendiliğinden bir yırtık olursa dışında deforme olur daha fazla acı çekersiniz ben hastaneyle konuştuğumda kesisiz tek doğumun suda olduğunu sıcak suda kasların ve rahim ağzının tamamen gevşediğini söyledi doktor fakat ülkemizde suda doğum ücretleri dudak uçuklatıyor malesef

Aklıma takılan eskiden insanlar evinde doguruken kesi yapılmiyir dur diye düşünüyorum.o kendiliğinden yırtılma olmuyir muydu .benim güvenim yok galiba artık

1 Beğeni

Çok eski değil benim doğumum :face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth:hastaneye yetişemedim ve evde oldu. Ambülansla gelen hemşire bebeğin kafasını tuttu sadece. Hastaneye kontrole gidince dikiş oldu 2 tane galiba o hengamede bişey anlamadım.

Anladım demekki gercketen yırtılma olabiliyor kendi doğsa bile . beni korkutan sadece bu durum .iyileşmesi çok mu geç olur ki

Sırf bu yüzden ağrım olursa bile koaylik olsun diye sezeryan alır laf yada kesi olur diye agrimi dayanabildgim kadar en azından açılma olması için evde zaman kazanmayi düşünüyorum.yanlis mi dusunuyirum

Bir ay önce normal doğum yaptım kesi atıldı açılmam oldugu halde bir de yırtık oluştu epizyotomi amwliyayı oldum bir aydır oturamıyorum bir aydır çekiyorum daha ne kadar çekcem bilmiyorum

Kizlar doğum yapmış kişilerden duyduğum kadariyla bol bol hareket ozellikle gebeliğin son zamanlarinda yer silme hareketi merdiven cikma olsun ne kadar hareket o kadar bereket. Hamile pilatesi yapin YouTube elçin koca var onu izleyin yapin. Gerisi Allahin bileceği iş. İnsallah ağrısız dogumlarimiz olur.

1. Gün kontrol için ayaklandım ve rahatlıkla yürüdüm. Herşey youlndaydı. Ama ilk doğum hastanede oldu ve kesik dikiş çoktu. Onda bayağı çektim.

Bende sancımı evde çekmeyi planlıyorum. Hastaneye gidince yok yere stres suni sancıyı dayıyorlar hemen. Yengem evde çekti sancısını kısa zamanda kendi sancısıyla normal doğum yaptı

Eskiden evde doguranlarda da tabiki kendiliğinden yırtık okusup kendiliğinden kaynıyordu. Artık ne şekil olursa. Hatta arkadaşımın babannesinin makatina kadar doğumda yırtılmış ve dikiş atılmadığı için öyle kalmış. Kadın büyük abdestini tutamiyordu bu yüzden. O yüzden bence doktorların kıymetini bilelim ne gerekiyorsa yapsınlar. Bizim iyiligimiz için herşey.