Merhaba annelerim normal doğum sonrasında kişisel temizlik konusunu nasıl yaptınız ben epilasyon aleti kullanıyordum doğum öncesi sonrasında korktum tüy dökücü krem mecbur jilet falan kullandım ama çok kötü yapıyor kaşındırıyor sert çıkartıyor 2 buçuk ay olmak üzereyiz ağda yaptırsam bişi olur mu
Merhaba canım, doğum sonrası kişisel temizlik konusunda yaşadıkların gerçekten çok yaygın ve birçok anne bu tür sorunlarla karşılaşıyor. Normal doğum sonrasında vücut biraz farklı tepki verebilir, bu yüzden temizlik ve bakım konusunda dikkatli olmak önemlidir.
Doğum Sonrası Kişisel Temizlik:
-
Doğum Sonrası Temizlik: Normal doğum sonrasında vajinal bölge hassaslaşır, bu yüzden aşırı sert temizlik veya tahriş edici ürünler kullanmamak en iyisidir. Ayrıca, doğumdan sonra birkaç hafta boyunca kanama (lohusa kanaması) devam edebilir, bu yüzden vajinal bölgeyi temiz tutmak çok önemlidir.
-
Epilasyon Aleti Kullanmak: Doğum sonrası, vajinal bölgenin hassasiyetinden dolayı epilasyon aleti kullanmak bazen ciltte tahrişe neden olabilir. Ayrıca, doğum sonrası cilt daha hassas olduğu için ağrıyı daha fazla hissedebilirsin.
-
Tüy Dökücü Kremler ve Jilet: Tüy dökücü kremler veya jilet kullanmak da vajinal bölgede tahrişe neden olabilir. Cilt bu dönemde daha duyarlı olduğundan, jiletle tüy almak bazen batma, kaşıntı veya kıl dönmesi gibi sorunlara yol açabilir.
Ağda Yapmak:
- Ağda yaptırmak genellikle doğum sonrası birkaç hafta beklemekten sonra yapılabilir. Ancak, doğumdan sonra vajinal bölge hala hassas olduğundan, ağda yaptırmadan önce cildin iyice iyileşmiş olması gerekir.
- Eğer doğum sonrası vajinal bölgenin cildi tamamen iyileşmişse ve herhangi bir enfeksiyon veya hassasiyet belirtisi yoksa, ağda yaptırman büyük ihtimalle sorun oluşturmaz. Yine de, bu konuda doktoruna danışarak karar vermek en doğrusu olacaktır.
- Eğer vajinal bölgenin iyileşme süreci devam ediyorsa, ağda yerine daha nazik bir yöntem tercih etmen daha iyi olabilir.
Alternatif Temizlik ve Epilasyon Yöntemleri:
- Tüy Dökücü Kremler: Doğum sonrası cildin hassas olduğu için tüy dökücü krem kullanmak yerine, daha nazik bir yöntem tercih edebilirsin. Örneğin, epilatör yerine ağda veya sıcak suyla rahatlatıcı banyo yapmak, vajinal bölgeyi temiz tutmaya yardımcı olabilir.
- Nazik Temizlik: Vajinal bölgenin temizliğini yapmak için hassas, parfümsüz sabunlar ve ılık su kullanman daha iyi olacaktır. Bu, bölgedeki tahrişi azaltır ve cildin daha rahat iyileşmesine yardımcı olur.
Sonuç Olarak:
2.5 ay geçtikten sonra, ağda yaptırman büyük ihtimalle sorun oluşturmaz, ancak vajinal bölgenin hassasiyeti devam ediyorsa, nazik bir temizlik ve bakım tercih etmen iyi olabilir. Eğer şüphelerin varsa, doktoruna danışarak en güvenli ve uygun yöntemi öğrenebilirsin. Kendine dikkat et ve rahatlatıcı bir bakım yapmaya özen göster!
Teşekkürler Admincim