Merhaba arkadaşlar 35 gündür doğum yapmışım 73 kilo ile doğuma gittim doğum yapar yapmaz kilolarım gitti ve 61 kiloyum şu an beni doğumdan sonra çok rahatsız eden az bir şey göbeğimi sarkık durması ve o siyahlık o göbeğimi nasıl yok edebilirim nasıl gider o siyahlık zamanla geçer mi bana fikirde buluna bilecek var mı gerçekten gördükçe kendimi kötü hissediyorum biraz tavsiye almak istiyorum umarım vereceğinizi tavsiyeler işe yarar.
Öncelikle lohusaligin hayırlı olsun canım. Ben 85 kilo ile doğuma gittim şimdi 67 kiloyum zamanla göbegim toparladı sarkmam kalmadı. Herkeste boylecmi oluyor bilemem ama bence bunu kafans takmamalisin. Siyahlık mevzusuna gelince… bahsettiğin şey sanırım linea nigra çizgisi. Zamanla oda geçiyor. Sağlıkla büyüt bebisini
@Sibelkrc.02 merhaba doğum yaptıktan sonra vücudunun toparlanması zaman alır. Doğum sonrası vücuttaki değişiklikler, özellikle de göbek bölgesindeki sarkma ve ciltteki renk değişiklikleri, birçok kadın için ortak bir durumdur. Hamilelik sırasında hormonal değişiklikler nedeniyle ciltte koyulaşma (özellikle karın bölgesinde “linea nigra” adı verilen koyu çizgi) oluşabilir. Bu renk değişikliği genellikle doğumdan sonraki birkaç ay içinde kendiliğinden açılmaya başlar.
Hamilelik sırasında gerilen karın kasları ve cilt, doğumdan sonra bir miktar sarkma yapabilir. Bu durum, özellikle ilk aylarda normaldir. Düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenme ile zamanla toparlanma sağlanabilir.
Kegel Egzersizleri Pelvik taban kaslarını güçlendirmek, karın bölgesindeki sarkmayı azaltmaya yardımcı olabilir. Doğum sonrası doktorunun onayıyla (genellikle 6-8 hafta sonra) hafif karın egzersizlerine başlayabilirsin. Örneğin, pelvik tilt, plank (hafif versiyon) ve yoga hareketleri karın kaslarını güçlendirebilir. Düzenli yürüyüş yapmak hem kilo kontrolüne hem de kasların sıkılaşmasına yardımcı olur.
Merhaba canım lohusalığın hayırlı olsun zamanla toparlayacak benimde karnım sariydi şuan eski renginde