Merhaba kızlar 16 Nisan’da 39+4 ile oğlumu kucağıma aldım çok şükür normal doğum yaparak. Doğumdan 6 gün sonra dikişlerim açıldı lohusa polikliniğine gittim kan alıp ertesi gün uyuşturarak dikiş yaptı tekrar. Canım o kadar yandı ki doğumda o kadar bağırıp ter dokmedim sanırım uyusturmasina rağmen o acının üstünden 24 saat geçti geçmedi dikişlerim tekrar açıldı ikinci kez deprem günü. Tekrar hastaneye gittim fazla enfeksiyondan dolayı yatış verdiler beş altı gün yatırıp antibiyotik tedavisi yaptılar. Dün ameliyathaneye alıp uyutarak önce yara yerini temizleyip tekrar diktiler. Uyandığımda öldüm sandım o kadar çok ağrım vardı. Şükür bugün taburcu olduk ama bu süreçte hem ben hemde bebeğim çok yıprandık. Doktorla görüştüğümde bana hem doğum öncesi hemde doğumdan sonra enfeksiyon almış olabileceğimi söyledi. Doğum yapmamış anneler muhakkak sürekli takip edin enfeksiyonunuzu fazla akintiniz varsa doktora muhakkak söyleyin. Doğum yapmış olan annelerde hijyene çok dikkat edin. Ben yaşadım rabbim kimseye yaşatmasın. Malesef çok kötü geçen bir lohusalık donemindeyim şuan. Bebeğimi enzirirken bir yandan onu doyurma derdine düşüyorum bir yandan acaba kendimi zorladım mi acaba gene bişey olacak mı korkusundayim bu çok zor bişey . Çok dikkat edin kendinize. Rabbim sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alip onu sağlıklı bir şekilde büyütmeyi nasip etsin hepimize
Ağır falan mı kaldiriyorsunuz zorlayıcı bı hareket falan neden açılıyor tekrar tekrar
Çok geçmişler olsun.Bundan sonrası güzel olsun dinlenmeye çalış, yardıma ihtiyacın olduğunda mutlaka yardım iste kendini yorma
Çok geçmiş olsun
@Ceylan canım nasıl anladın dikişlerinin açıldığını
Yok hiç bir işte yapmadım ağır da kaldırmadım. Nasıl açıldı bende anlamadım
Teşekkür ederim inşallah bu sefer birşey olmaz hep bir korku var içimde
Teşekkür ederim
Ben her lavaboya gidişimde aynayla kontrol ediyordum en son kontrol ettiğimde kesi yerinde açıklık gördüm az bişey normaldir herhalde dedim. Ertesi gün baktığımda komple açılmıştı agrimda vardı zaten
Çok geçmiş olsun zor bı durum özellikle altta olduğu için dikişler en ufak harekette acilabiliyor demekki..ebe bana 40 in çıkana kadar yere oturma bağdaş kurma yere çok fazla egilik biseyler alma falan demişti o zamanlar açılma riski varmış bende dikiş bı taneydi ama tedbir amaçlı yapmadım onları çok zor bı durum Allah yardımcıniz olsun inşaallah bir an önce iyilesir
Allah razı olsun. Bende şuan resmen yatağa bağlı haldeyim bebeği bile uzanarak emziriyorum. İnşallah bir an önce geçer
Ben aynayla hiç bakmadım bugün bi bakarım peki gördüğünüz dışında ağrı vs bişi oldu mu
Ağrılarım vardı normaol ağrının biraz üstünde
Üstüne oturunca mi yoksa hep mi ağrıyordu çünkü benim de üstüne oturunca ağrıyor onu anlamaya çalışıyorum
Ben elimden geldiğince üstüne oturmamaya çalışıyordum bebeği bile yan pozisyonda tutarak emziriyordum otururken o kadar çok ağrım vardı çünkü. Yürürken de ağrılarım vardı ama oturmak kadar kötü değildi
Benimde ağrılarım var bayadır bakmadım dikişlerime korkuyorum da birde ben kabız oluyorum 3 gündür mahf oldum resmen
Bir bak istersen aynayla ne olur ne olmaz. Kabız içinde doktor bana Duphalac şurup yazdı çok çok iyi sağlık ocağında yazdır kullan istersen genelde doktora söyledin mi yaziyolar bir sakıncası yok
Söyledim ben bişey tavsiye etmiyoruz ilaçta veremeyiz demişti ama iki defadır kabız oluyorum mahf oluyorum ya aynadan baktım dikişlerim iyi görünüyor
İyi şükür o zaman. İlaç konusuna gelirsek hem doğum yapınca doktorum yazmıştı hemde dikişlerim açılıp yatış yapınca ordaki doktorda bana aynı şurubu yazdı. Dikkat et bence kabızlık dikişler için çok kötü çünkü
Evet çok kötü gerçekten camımı çok acıtıyor tekrar olursam alırım ilacı doktora danışırım teşekkür ederim